Sâmbătă,
28.05.2022
Acum
0°C

Concertul de Crăciun al Johann Strauss Ensemble, la Sibiu: veniți în Piața Mare!

Concertul de Crăciun al Johann Strauss Ensemble, la Sibiu: veniți în Piața Mare!

Concertul pe care orchestra vieneză Johann Strauss Ensemble îl va susține la Sibiu va fi transmis în direct pe un ecran de mari dimensiuni amplasat în cadrul Târgului de Crăciun. Astfel, cât mai mulți sibieni sunt invitați să se bucure de magia Crăciunului pe muzica instrumentiștilor orchestrei vieneze.

Cu toate biletele vândute cu două săptămâni înainte de spectacol, Concertul de Crăciun al orchestrei vieneze ”Johann Strauss Ensemble” la Sibiu se dorește a fi o tradiție împărtășită de cât mai mulți sibieni și vizitatori ai orașului. Tocmai de aceea, organizatorii evenimentului invită publicul să urmărească transmisiunea în direct a acestui concert prin intermediul unui ecran de mari dimensiuni, care va fi amplasat în cadrul Târgului de Crăciun care se desfășoară în Piața Mare. Prin intermediul sistemului de sunet amplasat în Târgul de Crăciun, întreg centrul istoric al Sibiului va fi învăluit de muzica lui Strauss (fiul), Lehár sau Lumbye, dar și de colindele pe care instrumentiștii dirijați de carismaticul Russel McGregor le-au pregătit.

strauss-2016-51

Concertul va începe vineri, 13 decembrie 2019, de la ora 20:00, fiind transmis în direct din sala Centrului cultural ”Ion Besoiu”.

Alături de soprana Elisabeth Wimmer

”Atracția concertelor susținute de orchestra austriacă se datorează, în mare parte, magnetismului lui Russel McGregor, dirijor și prim-solist, deținător al unei viori fabricate de Carlo Giuseppe Testore în anul 1697, «sora mai mică» a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart. În acompaniamentul sau sub bagheta lui Russel McGregor, au performat artiști celebri din aria muzicii de operă, precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi”, arată organizatorii concertului de la Sibiu. Potrivit acestora, instrumentiștii vienezi vor fi însoțiți în acest an de soprana Elisabeth Wimmer, care și-a urmat studiile în domeniu la Universitatea de muzică și artele spectacolului din Viena și, mai apoi, la Londra, la Royal College of Music. Câștigătoare a numeroase premii internaționale, Elisabeth Wimmer a fost, timp de cinci ani, solistă în cadrul Operei naționale din Weimar (Germania).

logo actiune cofinantata de primaria sibiu

Concertul de Crăciun al orchestrei Johann Strauss Ensemble este o acțiune cofinanțată de Primăria municipiului Sibiu  

 

Sponsori: 

  ROMGAZ

ROMGAZ

Istoria orchestrei Johann Strauss Ensemble începe în anul 1985, când a fost  fondată de către membri ai Bruckner Orchester din Linz. Grupul lucrează de atunci fără întrerupere la perfecționarea sunetului și stilului, adăugând piese noi și inovatoare repertoriului standard. Orchestra îi datorează o mare parte din evoluția profesională violonistului și dirijorului Russell McGregor, care s-a alăturat ansamblului în 2004. Respectând tradiția concertelor Strauss din secolul XIX, acesta dirijează în stilul Stehgeiger, adică din poziția de solist. McGregor s-a născut în Oxford, dar a crescut în Melbourne, Australia, unde la vârsta de 7 ani a început să studieze vioara. Din 1992 Russell locuiește în Viena, iar din 1997 este concert-maestru și dirijor al orchestrei Palatului Schöbrunn.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus