Duminică,
02.10.2022
Innorat
Acum
16°C

Sibian îngrijorat de modul în care s-au făcut renovări în Spitalul Județean. Manager: „Am luat măsurile necesare”

Sibian îngrijorat de modul în care s-au făcut renovări în Spitalul Județean. Manager: „Am luat măsurile necesare”

Reabilitarea tunelurilor care leagă pavilioanele Spitalului Județean Sibiu a declanșat discuții în rândul unor locuitori, care spun că modul în care a fost făcută renovarea ar putea duce la o explozie a infecțiilor nosocomiale, dat fiind faptul că nu ar fi fost luate măsuri de igienă corespunzătoare. În replică, reprezentanții spitalului spun că renovarea tunelului era necesară și că toate aspectele sesizate au fost luate în calcul în timpul reabilitării.

„Odată cu începerea reabilitării tunelurilor care leagă pavilioanele spitalului s-a creat o altă problemă destul de gravă cu privire la posibila răspândire de infecții din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu”, spune cititorul care a relatat problema redacției Turnul Sfatului. Sibianul spune că personalul medical a avut acces în tunelul cu pricina în continuare, în ciuda faptului că aveau loc lucrări în zona respectivă.

„Deoarece tunelurile sunt în proces de reabilitare, s-a acumulat multă mizerie datorată materialelor de construcții și a zugrăvelii căzute. Nu s-a luat hotărârea de a interzice accesul personalului medical prin tuneluri și implicit evitarea infectării secțiilor cu mizeria din tuneluri, nici igienizarea minimă a acestuia dacă acesta este totuși folosit de cadrele medicale, pacienți și aparținători. Ba mai mult, personalul care transportă mâncarea pacienților trece prin același tunel infectat cantina spitalului fiind la același nivel. Prostul management poate duce la o explozie a infecțiilor nosocomiale din cadrul instituției din lipsa unei viziuni pentru protejarea pacienților prin luarea de măsuri preventive”, a transmis cititorul.

tunel (1)

La solicitarea Turnul Sfatului, conducerea Spitalului Județean Sibiu a adresat problema, spunând că toate aspectele sesizate mai sus au fost luate în calcul în timpul lucrărilor, explicând în același timp că accesul cadrelor medicale în această zonă nu putea fi restricționat, mai ales în perioada rece.

„Toate aspectele sesizate au fost luate în calcul de managementul unității, astfel încât să fie identificată cea mai bună soluție pentru siguranța și protecția pacienților și a personalul care tranzitează aceste spații. În acest sens, renovarea tunelului de acces care face legătura între Blocul Chirurgical, clădirea medicală, Unitatea de primiri Urgențe și corpul nou al spitalului era obligatorie, întrucât acesta se afla într-o stare avansată de degradare și nu oferea condițiile pentru a funcționa ca un circuit medical. În condițiile în care SCJU Sibiu este un spital pavilionar iar tunelul facilitează accesul între mai multe secții/compartimente, nu s-a decis interzicerea accesului în tunel pe perioada derulării lucrărilor deoarece ar fi fost afectată activitatea instituției. Mai mult, suntem la debutul sezonului rece, iar oprirea accesului în tunel ar fi afectat pacienții și personalul spitalului prin expunerea acestora la condiții meteo nefavorabile”, explică managerul spitalului, Cornel Benchea.

1 (4)

Potrivit sursei citate, personalul „a fost instruit și s-a dispus oprirea lucrărilor în momentul în care se desfășurau activități de transport a pacienților și a mâncării. Mâncarea și vesela sunt permanent transportate în recipiente închise și acoperite. De asemenea, nu au existat infecții cauzate de aceste lucrări.”

tunel (9) tunel (8) tunel (7) tunel (6) tunel (5) 1 (2) 1 (3) 1 (6)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Jon Melon

Acum 2 ani

Sa speram ca nu mai au loc boschetari si caini vagabonzi pe-acolo..... era haos acolo, acum cativa ani. Tot spitalul ar trebui renovat si reorganizat...dar, no, cand avem putori la conducere, platite regeste... o treba de 3 ani, ia 30.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus