Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Ce fapte bune putem face de Crăciun în Sibiu

Ce fapte bune putem face de Crăciun în Sibiu

Crăciunul ne învață în fiecare an ce înseamnă să ajuți oamenii din jurul tău, să donezi sau să participi la evenimente bazate pe strângeri de fonduri. În Sibiu, asociațiile umanitare mediază mai multe activități care vor ajuta la îmbunătățirea vieții mai multor persoane aflate în nevoie. Oricine își dorește să facă un copil fericit, poate apela la una sau mai multe campanii organizate de asociații naționale sau județene. Începând de la o activitate simplă – participarea la un spectacol – până la pregătirea unui mic cadou sau donarea de sânge, toate acestea îmbunătățesc viața în oraș pentru oamenii care și-au pierdut speranța și readuc zâmbete pe fețele copiilor. Pentru a face treaba mai simplă, am pregătit o listă cu „faptele bune” pe care le pot face sibienii. De asemenea, majoritatea asociaților au pagini de donații on-line, unde cu o sumă modică puteți ajuta copii, oameni care au nevoie de tratamente costisitoare sau puteți ajuta la îngrijirea animalelor fără stăpân.

ShoeBox

sursa: Emi Groza sursa: Emi Groza

Perioada de colectare a cutiilor se desfășoară în perioada 1 – 15 decembrie, începând cu 16 decembrie, până de Crăciun, cutiile să ajungă la cei care au nevoie. Cadourile trebuie să conțină obiecte noi pentru copii cu vârste cuprinse între doi și 18 ani – fete sau băieți. De asemenea, nu pot fi incluse alimente perisabile sau care s-ar putea deteriora sau desface în timpul manipulării, iar cadourile trebuie să se limiteze la obiecte care pot fi incluse într-o cutie de papuci. Cutiile vor fi lipite în momentul în care se vor lipi etichetele cu vârsta și sexul copiilor cărora le sunt dedicate.

În Sibiu sunt deschise mai multe centre care pot prelua aceste cutii. În Piața Mare la căsuța asociației „We Help!”, la magazinul ECCO de pe strada Nicolae Bălcescu și în Cisnădie la Karma Handemade. De asemenea, la centrul comercial Auchan Sibiu este amplasat un spațiu la asociației „We Help!” care este deschis zilnic între orele 16 – 20 pentru donații.

Mai multe detalii despre ShoeBox 2019 puteți găsi aici.

Magazinul de Fapte Bune

magazinul de fapte bune (15)

Animal Life, Asociația Diakoniewerk, Sus Inima și Crucea Roșie au deschis primul magazin de fapte bune din Sibiu pe strada Avram Iancu numărul 12. „Noi ne-am gândit să încercăm ceva și sperăm să ne iasă până la final – am vrut să avem un magazin în care oricine poate face foarte ușor o faptă bună. Asta înseamnă că absolut orice cumpărați din acest magazin va finanța activitatea uneia dintre asociațiile noastre și ne va ajuta să facem bine la rândul nostru”, a spus Andreea Roseti, președintele Asociației Animal Life, la inaugurarea Charity Shop-ului.

Magazinul are scoase la vânzare mai multe obiecte perfecte pentru cadourile de Crăciun, de care nu numai că se poate bucura orice, dar ajută și la sponsorizarea mai multor activități pe parcursul anului. Obiectele provin din donații sau sunt realizate de membrii asociației. De la jucări, haine, căni și pernițe pentru animale, orice se poate găsi în acest micuț și cochet magazin. Acesta este deschis în fiecare zi între orele 10 și 19.

Mai multe detalii de la deschiderea magazinului găsiți aici.

Încalță un copil, de toamnă!

campanie încalță un copil mînile unite (6)

Asociația „Mâini Unite” s-a alăturat unei campanii naționale ai cărei organizatori își propun să aducă bucurie în viețile unui număr cât mai mare de copii proveniți din familii cu situații materiale precare. Cadoul practic din partea oamenilor este o pereche de ghetuțe. Deși campania s-a bazat pe papucii de toamnă, datorită cererii mari campania continuă până în 25 decembrie. Prin această campanie au fost încălțați deja 152 de copii nevoiași.  „Mulțumim tuturor oamenilor minunați care au răspuns pozitiv apelului nostru din campania «Încalță un copil, de toamnă!». Am avut parte de foarte multe surprize plăcute și am cunoscut și de această dată  zeci de oameni minunați. Ne-au fost alături cu donații persoane din  Alba-Iulia, Târgu-Mureș și chiar din Germania. Suntem recunoscători tuturor celor care au dus vestea campaniei mai departe și au organizat colecte de încălțăminte la serviciu și prin cercurile de prieteni”, spune Ana-Maria Micu, coordonator al Asociației „Mâinile Unite”.

În Sibiu donațiile se poate face la una dintre adresele - Asociația „Mâinile Unite” de pe Strada Timotei Popovici 5, de luni până vineri între orele 9 -13, Magazinul Melor de pe Strada Ioan Rațiu 11 etaj 1, de luni până vineri între 10-18 sau la Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Sibiu, la Primăria Veche de pe Bulevardul Victoriei 1-3 la camera S22, de luni până joi 8-16 și vineri 8-13.

Mai multe detalii despre cum a decurs campania găsiți aici.

Donează bucurii – fii erou pentru o zi

donează bucurii

Între 9 și 12 decembrie TNL Sibiu invită sibienii să aducă bucurie celor din comunitate. Campania se bazează pe o donație de sânge la Centrul de transfuzie Sibiu, apoi se vor dona bunuri și alimente unei comunității din județul Sibiu. Alimentele și cadourile pot fi donate pe strada Fabricii numărul 2 Sibiu, la sediul PNL. Donația de sânge se va face la Centrul de transfuzie sanguină din Sibiu de la Spitalul Clinic Județean de Urgență la intervalul orar 8 – 13.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți pe pagina de Facebook dedicată.

Aripile Speranței

aripile speranței

Asociația Domy Music Star, Asociația Mâini Unite, Palatul Copiilor Sibiu împreună cu Biblioteca ASTRA și Consiliul Județean Sibiu, în parteneriat cu Karina Dance, Studio Rodica Popa Comăniciu și  Asociația pentru Comunitate vor organiza marți, 10 decembrie, de la ora 18:30 un eveniment caritabil pentru Larisa Gal.

Larisa Gal a suferit un accident de mașină în august, în urma unei lovituri grave la cap a fost diagnosticată cu tetrapareză spastică. Un elev de nota zece, cu mai multe premii câștigate la concursuri și olimpiade, avid după lectură, are nevoie de un tratament care cost 900 de lei pe zi.

Evenimentul se va desfășura la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, corpul A. Prețul unui bilet la acest spectacol este de 10 lei, iar participanții vor fi înscriși și la o tombolă, oferind totodată o speranță Larisei. Biletele se pot achiziționa și înainte de spectacol  de la  Palatul Copiilor Sibiu – Mihaela Verdes între orele 9 – 14 sau Dumitrean Cătălin între 14 – 19. De asemenea, cei care doresc să participe pot depune contravaloarea biletelor în contul Asociației Mâinile Unite, dar trebuie să aduceți o copie după chitanță și datele prin mesaj privat pe pagina asociației.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici, iar informații despre cazul Larisei găsiți aici.

CalenDAR 2019

calenDar

Asociația D.A.R. Sibiu organizează la Teatrul GONG un spectacol de cântec și dans, miercuri, 11 decembrie, de la ora 18. Evenimentul va fi susținut de Grupul Folcloric Doruri Sibiene, Antonia Lorincz, Grupul de balet și dans contemporan de la Clubul Isteților, Camelia Cosma Stoiță și Iana Brand, Clubul Sportiv Puma, Ștefan Popa, Forever Dance și Grupul de Muzică Tradițională Românească „Junii”. La finalul spectacolului, participații vor putea cumpăra prăjituri de la bazarul organizat. Banii strânși din donațiile provenite din vânzarea prăjiturilor vor fi folosiți în cadrul proiectelor pentru copiii cu dizabilități din asociație.

Marea MoșMondeală

marea moșmondială

În 13 decembrie Sibiul va fi invadat de Moși Crăciuni care vor dărui o șansă persoanelor cu dizabilități pentru practicarea diferitelor ramuri sportive. Clubul Sportiv Comunitar, Asociația Diakoniewerk și Târgul de Crăciun organizează cea de-a doua ediție a unei competiții de cros de trei kilometri. Taxa de participare are o valoare de 60 de lei, bani din care 50% vor merge ca donație către Clubul Sportiv Comunitar Sibiu, pentru achiziționarea de scaune cu rotile speciale pentru ca mai multe persoane cu dizabilități să poată practica diferite sporturi. În schimbul celorlalți 30 de lei, participanții vor primi un număr simpatic de concurent, precum și o medalie haioasă pentru cei care trec linia de finish.

Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi aici.

Târg caritabil de iarnă „Dăruim și Ajungem Mari”

daruim si ajungem mari

FiFi Land organizează un bazar cu obiecte handmade, iar bani strânși vor fi donați către copii din centrele de plasament din Sibiu pentru o excursie. Evenimentul va fi organizat vineri, 14 decembrie și sâmbătă, 15 decembrie între orele 9 – 21 la etajul unu (Food Court) al Shopping City Sibiu. „În perioada sărbătorilor de iarnă copiii din centrele de plasament primesc foarte multe cadouri, așa că ne gândim la viitor și la experiențe care le modelează viitorul. Cu sprijinul vostru ne dorim să strângem fondurile necesare pentru a putea organiza anul viitor excursii pentru cât mai mulți copii din centre de plasament. Vom merge la munte, în drumeții, la muzee și parcuri de aventură! Toți copiii vor fi însoțiți de voluntari-prieteni care îi vor încuraja să se bucure de fiecare clipă”, scriu organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Asociația Lindenfeld susține educația a peste 2200 de copii din centrele de plasamente și medii defavorizate din mai multe județe din România. Cel mai important proiect al asociației este cel de recuperare școlară într-un mod interactiv alături de peste 1.600 de voluntari. Alte proiecte includ ateliere creative, cursuri vocaționale, logopedie, excursii, tabere de dezvoltare personală și multe altele.

Împreună pentru Larisa

impreuna pentru larisa

Asociația Sportivă Alegria Sibiu, în parteneriat cu Dance with Me, Dance Xplosion, Hugo Dance Academy și La Calesita organizează un eveniment pentru Larisa sâmbătă, 14 decembrie la Studioul Alegria de pe Bulevardul Victoriei numărul 42 etajul doi. Puteți participa la cursuri de dansuri latino, petreceri latino sau clase de pilates și zumba fitness, toți banii încasați în urma evenimentului vor fi donați familiei Larisei.

 Vineri 13 decembrie

    ora 23:00 Latino Party by Dance With Me – Str. Malului, Nr.8

Sâmbătă 14 decembrie – Alegria Studio Sibiu

    09:00 Pilates cu Andreea Kiraly

    13:00 Bachata cu Sorin si Irina

    14:00 Sala 1 – Bachata cu Ovidiu si Teo

    14:00 Sala 2 – Kizomba cu Silviu si Cristina

    15:00 Sala 1 – Bachata cu Nicu si Bianca

    15:00 Sala 2 – Tango Argentinian cu Alexandra

    16:00 Sala 1 – Bachata cu Hugo si Daniela

    16:00 Sala 2 – Salsa cu Leo si Cristina

    17:00 Salsa cu Adi si Alisor

    18:00 Zumba Master Class cu Laurențiu si Claudia

    23:00 Latino Party in Violin Club – powered by Dance Xplosion

Full Pass – 100 lei

    Acces nelimitat la toate atelierele de dans conform programului.

    Latino Party sambata in Violin Club – powered by Dance Xplosion

    Clasa de Pilates – sambata ora 9:00 Alegria Studio

    Zumba Master Class – sambata ora 18:00 Alegria Studio

Latino Pass – 80 lei

    Acces nelimitat la toate workshopurile de dans conform program.

    Latino Party sambata in Violin Club – powered by Dance Xplosion

Intrari separate

    Latino Party vineri Str. Malului Nr.8 – 25 lei – powered by Dance With Me

    Latino Party sâmbătă in Violin Club – 25 lei – powered by Dance Xplosion

    Pilates – 25 lei – sâmbătă ora 9:00 Alegria Studio

    Zumba Master Class – 25 lei – sâmbătă ora 18:00 Alegria Studio

    Workshop dans – 25 lei

Mai multe detalii puteți găsi pe pagina de Facebook asociată evenimentului.

Credem în tine!

credem in tine

Credem în tine! este o gală umanitară cu scopul strângerii de fonduri pentru sprijinirea educației copiilor. Asociația umanitară Alexandra Nanu încheie pentru al optulea an consecutiv campania cu o gală cu strângere de fonduri, la care participă Asociația Internațională de Tinere „Become”. Spectacolul va fi susținut de Radu Nechifor, Anca Mărginean și Teodora Pop. Invitatul special este Leon Magdan, iar evenimentul va fi prezentat de Nicolle Stănese. Biletele pot fi achiziționate de la Sala Thalia din doi decembrie între orele 17 – 19, prețul unui bilet este de 25. Evenimentul umanitar va avea loc sâmbătă, 14 decembrie de la ora 19 la Sala Thalia. Pentru mai multe informații puteți contacta organizatori la numărul de telefon 0746626974 .

Un Copil, O speranță

sursa: D'acii 2017 Sibiu - Facebook sursa: D'acii 2017 Sibiu - Facebook

Asociația D’acii 2017 Sibiu împreună cu Ousmane Viera, căpitanul echipei FC Hermannstadt, au scos la licitație tricoul purtat de el în partidele desfășurate în acest sezon. Pe tricou se regăsesc semnăturile întregului lot al echipei FC Hermannstadt. Din fondurile strânse din licitație se vor achiziționa cadouri pentru copii Fundației „Un Copil, O Speranță”. Fundația oferă terapie copiilor cu sindromul Down și Autism, iar în cadrul licitației se va putea achiziționa și mascota fundației – un Golden Retriever de pluș. Cadourile vor fi predate la serbarea copiilor din data de 18 decembrie. Prețul de pornire al licitației este de 250 de lei și licitația se va încheia în data de 15 decembrie. Licitația se va desfășura în secțiunea de comentarii de pe Facebook.

Campania Națională Donează Sânge, fii erou

doneaza sange

Toți cei care își doresc să facă o faptă bună în pragul Sărbătorilor sunt invitații să contribuie la necesarul de sânge al județului Sibiu. În perioada 16 – 19 decembrie, între orele 8 – 13 sibienii sunt invitați să devină super eroi la Centrul de Transfuzie Sanguină Sibiu.

CalenDar 2020 – Super Eroi

calendar 2020

Asociația D.A.R organizează un eveniment caritabil la Teatrul GONG vineri, 20 decembrie de la ora 18. Spectacolul va fi susținut de Blăjan Silvia, Căldărar Tuța, Grupul de Muzică Tradițională Românească „Junii”, Grupul Călușarii din Poplaca, Trupa de dans Kolorat, Ștefan Popa, Grupul de balet și dans contemporan de la Clubul Isteților, Puma Club Sibiu, Școala de dans Mirajul Dansului, Cosma Stoita Camelia și Ioana Brad, Remus Zaharie și Adi & Miky. La finalul spectacolului spectatorii se pot bucura de dulciurile pregătite de la bazar, banii strânși vor fi folosiți în cadrul proiectelor în care sunt incluși 28 de copii cu dizabilități din asociație.

12 Fapte Bune

BC CSU Sibiu

Baschetbaliștii din Sibiu își vor dona maiourile galbene, în care au evoluat în FIFA Europe Cup, către 12 cauze umanitare. Echipa va crea un eveniment special pe Facebook unde vor posta câte un anunț de licitație pentru cele 12 cauze și maiouri. Licitația a fost inițiată pe 9 decembrie și se va desfășura până pe 21 decembrie, la ora 11:00. Reprezentații cazurilor și jucătorii vor oferi personal maiourile (cu autograf) celor 12 câștigători la meciul cu U BT Cluj-Napoca, iar banii vor fi donați în aceeași zi. Cele 12 fapte bune pentru care vor dona jucătorii sunt Asociația Baby Care Sibiu, Fundația Polisano, Centrul de Îngrijire Paliativă Hospice Sibiu, Asociația Copil Unicat, Agnes, Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen – A.L.E.G., Larisa Gal, Ștefan Potcoavă, Proiectul „Donează sânge! Fii Erou”, Sabin, Asociația de Poveste și Asociația Sus Inima.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: Nicolle Stanese , Radu Nechifor , Crucea Roșie , We Help , Auchan Sibiu , Asociația Sus Inima , Asociaţia Baby Care Sibiu , Mâini Unite , Europe Cup , Asociația Diakoniewerk Interna , Sala Thalia , Avram Iancu , Biblioteca Județeană , Consiliul Judetean Sibiu , Shopping City Sibiu , Bulevardul Victoriei , Moși Crăciuni , Golden Retriever , Asociația Mâini Unite , Anca Marginean , Spitalul Clinic Judeţean , Transfuzie Sanguină Sibiu , Asistenţă Socială , Andreea Roseti , Animal Life , Forever Dance , În Sibiu , Un Copil , În Piața Mare , Palatul Copiilor Sibiu , Asociaţia Internaţională , Primăriei Sibiu , Asociației Animal Life , Marea Moșmondeală , Fi Land , ajungem mari , Clubul Sportiv Comunitar Sibiu , Asociaţia Lindenfeld , Clubul Isteţilor , Fundația Polisano , Ștefan Popa , Bulevardul Nicolae Bălcescu , Super Eroi , Primaria Veche , fapte bune , Hugo Dance Academy , Puma Club Sibiu , Maria Micu , Clubul Sportiv Puma Sibiu , Teodora Popa , Asociația Domy Music Star , Karina Dance , Mirajul Dansului , La Calesita , Alexandra Nanu , Leon Magdan , Alegria Studio Sibiu , Camelia Cosma Stoiţă , Mihaela Verdeş , Îngrijire Paliativă Hospice Si , Dance Xplosion , Ioana Brad , Asociația Copil Unicat , Charity Shop , Blăjan Silvia , Ousmane Viera , Cosma Stoita Camelia , Căldărar Tuța , Grupul Călușarii , Mâinile Unite , Remus Zaharie , Strada Ioan Rațiu , Strada Timotei Popovici , Tango Argentinian , Food Court , Emi Groza , Larisa Gal , Asociației Mâinile Unite , Dumitrean Cătălin , Studio Rodica Popa Comăniciu , Andreea Kiraly , Muzică Tradițională Românească , Antonia Lorincz , Aripile Speranței , Asociația Sportivă Alegria Sib , Campania Națională Donează Sân , Dance With Me , Full Pass , Grupul Folcloric Doruri Sibien , Iana Brand , Karma Handemade , Latino Party , Latino Pass , Magazinul Melor , Malului Nr , Studioul Alegria , Violin Club , Zumba Master Class , Fii Erou , Ștefan Potcoavă

Vizualizari: 3403

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

1 comentarii

Deiu

Acum 4 ani

Si de la targul de craciun se poate cumpara o cana si banii stransi se duc pt a moderniza sectia de cardiologie. Parca tot TS a facut un articol despre asta
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus