Sâmbătă,
25.09.2021
Cer Senin
Acum
11°C

Cel mai mare contract de reabilitare de cartier: Ștrandul, scos la licitație pentru 38 de milioane de lei

Cel mai mare contract de reabilitare de cartier: Ștrandul, scos la licitație pentru 38 de milioane de lei

Administrația locală a scos la licitație cel mai mare contract de reabilitare a unui cartier din municipiul Sibiu, propus pentru modernizare în ultimii 30 de ani. Este vorba de cartierul Ștrand, unde vor fi reabilitate 22 de străzi și unde valoarea estimată a contractului este de peste 38 de milioane de lei, fără TVA.

22 de străzi cu o lungime totală de șase km, parcări cu o suprafață totală de peste 5,4 ha, rețele de apă și canalizare, rețele de curenți, indicatoare și marcaje orizontale, iluminat public și amenajarea unui loc de joacă sunt printre obiectivele contractului de reparații capitale, scos la licitație de Primăria municipiului Sibiu în ultima zi lucrătoare a acestei săptămâni. Cu o valoare estimată de peste 38,6 milioane de lei, fără TVA, este cel mai mare contract de reparații capitale a unui cartier, scos la licitație de administrația locală în ultimii 30 de ani. Străzile pe care va fi reabilitată întreaga infrastructură urbană sunt Bihorului, Ștrandului, Ștrandului nr. 1, Ștrandului nr. 2, Olteniei, Olteniei nr. 1, Olteniei nr. 2, Doljului, Gorjului, Sălajului, Oașului, Hațegului, Vrancei, Vrancei nr. 2, Bucovinei, Bârsei, Prof. Ioan Moga, Prof. Ioan Moga de la nr. 1 până la nr. 9, intrare Dimitrie Cantemir, prof. Aurel Decei, Ioan Ababei și prof. Aurel Popa. Cele mai lungi dintre aceste străzi sunt Ștrandului și prof. Aurel Popa, de 526, respectiv 564 de metri.

Locul de joacă nou creat urmează a fi amplasat în apropierea străzii Ștrand 2, pe o suprafață de 400 de mp.

Un an și jumătate

Durata totală a execuției nu trebuie să depășească 18 luni, se arată în caietul de sarcini al procedurii de atribuire a contractului. ”Încălcarea termenelor de execuție, inclusiv a celor intermediare, atrage aplicarea de penalități potrivit contractului”, se mai arată în documentație. În responsabilitatea celui care va câștiga acest contract intră și elaborarea unui plan de management al traficului, pe perioada execuției lucrărilor, plan care trebuie aprobat de Primăriei și care să prevadă, printre multe altele, și posibilitățile de acces ale mașinilor de intervenție (salvare, pompieri etc), ale celor de salubritate, precum și ”accesul pietonal nemijlocit al locuitorilor zonei la locuințele acestora”.

Prețul contează cel mai mult

Termenul de depunere a ofertelor de către firmele interesate a fost fixat pentru ziua de 25 noiembrie 2020. Administrația locală estimează că evaluarea tehnică și financiară a ofertelor depuse se va încheia cel mai târziu în cursul lunii iunie 2020, când ar urma desemnată și oferta câștigătoare.

Criteriile de departajare a ofertelor sunt două: prețul cel mai scăzut contează în proporție de 90%, iar perioada de garanție (care să fie de minim trei ani), contează în proporție de zece procente. Termenul de garanție curge de la data semnării procesului verbal la terminarea lucrărilor.

Lucrările de reparații capitale a cartierelor din municipiul Sibiu au început din vara lui 2016, cu zona Dioda. Au continuat cu mai multe zone din cartierul Hipodrom, cartierele Valea Aurie, Reșița II, Broscărie, Turnișor, zona Școala de Înot și cea din jurul Gării. ”Zona Henri Coandă-Oțelarilor este în lucru și se va finaliza în primăvara anului viitor. De asemenea, sunt în curs procedurile de achiziție pentru modernizarea cartierului Terezian”, arătau reprezentanții Primăriei municipiului Sibiu la începutul acestei luni. Când a fost semnat contractul de reparații capitale pentru cartierul Hipodrom I, zona de blocuri cuprinsă între străzile N. Iorga – Luptei – bulevardul V. Milea – Rahovei – bulevardul Mihai Viteazul.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

mihai

Acum 1 an

tera building
Raspunde

wut

Acum 1 an

neaparat sa taiati arbori pentru a face cateva locuri de parcare, ok? :)
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Andrei

Acum 1 an

Acum unde sunt toți aia de critica administrația locală pe aici? Oricum cei mai mulți de critica sunt din Cisnădie, de fapt. Locuitori ai cartierului Arhitectilor se tot vaită de infrastructură. De parcă nu știau in ce se baga atunci când au cumpărat în acea zonă.
Raspunde

S

Acum 1 an

Foarte bine. Sunt curios unde va fi terenul de joaca din apropierea str. Ștrandului, am o bănuială. Aoleu, grăbiți-vă și cu terezianul. Am fost pe gladiolelor și trotuarul de acolo a depășit deja tragicul, îți vine să razi când îl vezi. Catastrofa.
Raspunde

Doru

Acum 1 an

Ghiciti cine va castiga... Masina luata dupa finalizarea gazonului va fi veche peste 1 an si va necesita inlocuire...
Raspunde

2cents

Acum 1 an

In sfarsit...
Raspunde

cititor 13

Acum 1 an

Termenul de depunere a ofertelor de către firmele interesate a fost fixat pentru ziua de 25 noiembrie 2020. Administrația locală estimează că evaluarea tehnică și financiară a ofertelor depuse se va încheia cel mai târziu în cursul lunii iunie 2020, când ar urma desemnată și oferta câștigătoare. cum adica ? se depun oferte pana in 25 noiembrie 2020 si apoi se incheie in iunie 2020 ?????
Raspunde

A

Acum 1 an

Simplificati birocrația , pana in iunie se plimba actele si apoi începeți lucrările! In cartierul Strand este dezastru ! Trotuare si alei din ani 1980 ! Si mai incetati cu sensurile unice ,strada Galei si Velceanu ca sa parchez in strada mașinile celor de la case pe domeniul public ,nu in curte ! Amenda si lăsați străzile sa se circule pe ambele sensuri ! Să se facă lucrări de calitate !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus