Miercuri,
23.06.2021
Cer Senin
Acum
25°C

Guvernul mărește salariul minim până la 2.230 de lei brut

Guvernul mărește salariul minim până la 2.230 de lei brut

Executivul a adoptat o hotărâre de guvern care majorează salariul minim brut pentru anul viitor la 2.230 lei, cel net urmând să fie de 1.297 de lei, adică o majorare de 83 de lei, a anunțat ministrul Muncii, Violeta Alexandru, conform Mediafax.

„În ședința de guvern de astăzi (n.r. – vineri, 13 decembrie) Cabinetul a fost de acord să adoptăm hotărârea de guvern privind stabilirea cuantumului salariului minim garantat în plată pentru 2020, anume am aprobat HG care prevede salariul minim pentru 2020 - este vorba de salariul fără studii superioare, acela rămânând în cuantumul anului în curs - să fie de 2.230 de lei, respectiv aceasta rezultă într-un venit mediu de 1.297, ceea ce înseamnă o creștere de 83 de lei pentru fiecare salariat”, a anunțat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Ea a precizat că majorarea salariului minim s-a făcut în urma unei analize care arată că această creștere a ținut cont de rata inflației și de indicele de productivitate. ”Atât eu cât și colegii mei am fost implicați în consultări active cu toți partenerii sociali”, a mai spus Violeta Alexandru.

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

3 comentarii

Marcu

Acum 1 an

Tare!! S-a marit salariul cu 18 EURO!
Raspunde

Inspectorul Javert

Acum 1 an

Presepunând că Orban şi guvernul lui sunt o adunătură de imbecili şi nu sunt conştienți de consecințele hotărârilor pe care le iau ,am să le spun băbeşte ce înseamnă această HG.Mărirea salarului minim înseamnă că toate salarile celor de la stat se măresc automat în funcție de grila în care se află fiecare angajat .Asta la stat ,pentru că la privat salariu (exceptând salariu minim) nu este obligatoriu să se crească ,aşa cum nu va fi şi în cazul meu .Dacă pe lângă asta mai adaug şi faptul că s-ar putea să avem o mărire de prețuri (adică inflație ) pot spune din ,,fundul sufletului " PSD -PNL = ACEIAŞI MIZERIE!!!! Neagule este valabil şi pentru tine .Personal regret că nu există un partid extrmist de dreapta pe care să-l pot vota democratic.
Raspunde

2cents

Acum 1 an

Ce nu fac politicienii inainte de alegeri (indiferent de culoare)...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus