Subsol, parter, trei etaje și terasă. Suprafață utilă de 9.341 de mp. 321 de locuri de parcare pentru mașini și 23 pentru motociclete. 28,7 milioane de lei, fără TVA, buget alocat, 18 luni perioadă de proiectare și execuție. Câteva din datele primei parcări supraetajate lansată spre execuție de către Primăria Sibiu.
La nouă luni de la finalizarea studiului de fezabilitate, administrația locală a Sibiului a publicat anunțul procedurii de atribuire publică a contractului de proiectare și execuție a primei parcări supraetajate din oraș. Aceasta urmează a fi amplasată în cartierul Hipodrom, între blocurile delimitate de bulevardul Mihai Viteazul, strada Nicolae Iorga și strada Oștirii (cu acces din strada Nicolae Iorga), într-o zonă unde sunt estimate a fi aproximativ 500 de locuințe. Clădirea parcării va fi avea o amprentă la sol de 1.626 de mp și cinci niveluri: subsol, parter, trei etaje și terasă. La fiecare nivel, numărul locurilor de parcare pentru mașini este cuprins între 49 (la parter) și 58 (pe terasă). Alte 23 de locuri de parcare pentru motociclete sunt distribuite la fiecare nivel.
În zona în care va fi ridicată parcarea sunt aproximativ 500 de locuințe. Sursa foto: studiul de fezabilitate
În afară de ridicarea viitoarei clădiri care va deveni parcare supraetajată, contractul scos la licitație are în vedere și re-amenajarea întregii zone. Alte 105 locuri de parcare vor fi desenate, prin urmare, la sol, în jurul viitoarei parcări supraetajate, unde vor mai fi create și spații verzi și un nou loc de joacă. De asemenea, lucrarea are în vedere și crearea unor noi alei și trotuare în zona delimitată de blocuri.
Parcare cu plată
Parcarea va fi cu plată, accesul fiind restricționat cu barieră (sistemul urmând să elibereze, la intrare, un tichet cu cod de bare, asemenea celorlalte parcări publice cu plată din oraș). ”La ieșirea din parcare, fiecare autovehicul va opri în dreptul terminalului de ieșire. Vizitatorii pe termen scurt și vizitatorii pe perioadă determinată vor scana la terminalul de ieșire tichetul cu cod de bare validat la casa automată sau la casa manuală, după efectuarea plății. Abonații vor putea părăsi parcarea după identificarea pe baza cardului de proximitate, tag-ului UHF sau a numărului de înmatriculare”, se arată în descrierea făcută viitoarei parcări în documentația de atribuire a contractului. Deocamdată, tarifele ce urmează a fi practicate nu au fost puse în discuție.Viitoarea clădire urmează a fi dotată cu sisteme de ventilație, instalații de stingere a incendiilor (inclusiv de detectare, semnalizare și avertizare a incendiilor), de iluminat eco-eficient, de supraveghere video, grupuri sanitare (la parter), dar și sistemul automat de acces în parcare.
Viitoarea parcare va avea cinci niveluri. Sursa foto: Studiul de fezabilitate
Pereții vor fi vopsiți în culori diferite la fiecare nivel, accesele în clădire vor fi adaptate persoanelor cu nevoi speciale. ”Acoperișul va fi tip terasă înierbată, astfel încât să poată fi încadrată în zona peisagistică și pentru a mări suprafața spațiilor verzi de care pot beneficia locatarii din zona parcării”, se mai arată în studiul de fezabilitate.
”Deficitul de parcări este mare, iar circulația auto nu este reglementată în momentul de față. Totodată, nu sunt suficiente spații verzi. Construirea unei parcări supraetajate va permite realizarea de spații verzi, pe amplasamentul studiat. Totodată, un efect pozitiv reprezintă și gruparea parcărilor într-un singur spațiu protejat și acoperit. Gradul de mulțumire al populației față de condițiile oferite de o parcare supraetajată va crește”, studiul de fezabilitate al proiectului
Termene
În patru luni de la semnarea contractului trebuie elaborat proiectul tehnic, după care, la cel mult o lună de la finalizarea acestuia, ar urma emis ordinul de începere a lucrărilor. 14 luni este perioada maximă prevăzută în contract pentru lucrările propriu-zise, la care se mai adaugă alte 30 de zile pentru recepția lucrării.Pentru licitația contractului estimat la 28.745.521 de lei, fără TVA, termenul de depunere a ofertelor de către cei interesați a fost stabilit pentru ziua de 17 februarie 2020 (finalizarea analizei documentațiilor fiind estimată de către autoritățile locale pentru luna iunie a anului următor). În afară de elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor, în contract mai sunt incluse și serviciile de elaborare a detaliilor de execuție, o serie de alte documentații tehnice (inclusiv cea de obținere a autorizației de construire), de verificare și de asistență tehnică.
Garanția solicitată este de cinci ani de la semnarea procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor.
Sursa foto: Studiul de fezabilitate întocmit de Smartbau Construct SRL, din Cluj Napoca
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Mihai Viteazul , Cluj Napoca , Primăria Sibiu , hipodrom , locuri de muncă , licitatie , parcare , contract , Nicolae Iorga , termen , Execuție Lucrări , supraetajata , Smartbau Construct
Vizualizari: 12105
Ultimele comentarii
Acum 4 ore
Mtb
Acum 4 ore
CA
Acum 5 ore
@Emil
Acum 6 ore
Claudiu
Acum 8 ore
Muresan