Vineri,
26.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Studiu: Bugetul mediu pentru cadourile de Crăciun a crescut față de 2018

Studiu: Bugetul mediu pentru cadourile de Crăciun a crescut față de 2018

Bugetul mediu pentru un cadou de Crăciun este de 200 lei, o creștere cu 15% față de anul trecut, scrie Mediafax. Cei mai mulți români cumpără două sau trei jucării, arată datele unei analize a EduClass.ro, un magazin de jucării educaționale.

De Crăciun, cei mai mulți copii primesc două sau trei jucării, cei cu vârsta de patru sau cinci ani chiar mai multe, iar cei mai mari primesc mai puține jucării, dar mai scumpe. Pregătirile pentru Crăciun încep odată cu Black Friday, când se comandă aproximativ 25% dintre cadouri. Aici sunt incluse însă şi comenzile pentru Moş Nicolae, unde media comenzii este de 150 de lei, arată analiza.

Cele mai multe comenzi sunt înregistrate în luna decembrie, 35% în prima săptămână, respectiv perioada 10-20 decembrie - 40% dintre comenzi, când numărul acestora creşte de cinci ori faţă de o perioadă obişnuită din an.

Totodată, datele arată o creştere considerabilă şi în prima parte a acestei perioade aglomerate, pe fondul experienţei clienţilor cu livrările, care preferă să comande din timp, pentru a nu avea surprize sau, dacă întârzie cu comenzile, vin în showroom.

De asemenea, un sondaj al EduClass.ro a arătat că 92% dintre părinţi consideră joaca o activitate esenţială în conectarea cu copilul. 60% dintre părinţi au precizat că petrec între una şi trei ore zilnic cu copiii de vârstă mică, în timp ce aproape o treime fac acest lucru mai puţin de o oră zilnic. 11% au timp să se joace cu copilul doar în weekend.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus