Marţi,
07.02.2023
Ninsori Usoare
Acum
-7°C

Festivalul ARTmania a anunțat primele trupe care vor cânta în Piața Mare în 2020

Festivalul ARTmania a anunțat primele trupe care vor cânta în Piața Mare în 2020

Festivalul ARTmania a anunțat primi artiști care vor urca pe scena din Piața Mare. Evenimentul a ajuns la cea de a XV-a ediție și va avea loc în perioada 24 – 25 iulie. Primi artiști anunțați sunt Amon Amarth, My Dying Bride, Clutch, Cult of Luna, Myrkur și The Vintage Caravan.

Festivalul ARTmania este primul festival din România care a intrat pe scena locală cu un concept care combină arta cu lumea spectacolelor, toate inspirate din expresia artistică a culturii rock. Pe scena festivalul din Sibiu au urcat numeroase nume celebre precum Steven Wilson, Peter Hammill, Serj Tankian, Devin Townsend, Die Toten Hosen, Nightwish, Within Temptation, HIM, Tarja Turunen, The Gathering, The Sisters of Mercy, Anathema, Apocalyptica, Lacuna Coil, Helloween, Lacrimosa, Poets of the Fall sau Deine Lakaien.

My Dying Bride va urca din nou pe scena ARTmania, în 2020, alături de nume sonore precum Amon Amarth sau Clutch. Printre lista de invitați se numără și Cult of Luna, Myrkur sau The Vintage Caravan. Pentru accesul în cele două zile de festival prețul unui bilet este de 190 de lei, dar încă nu s-au pus în vânzare biletele pentru o singură zi de festival.

Amon Amarth este o trupă din Suedia care a primit recunoaștere internațională după lansarea primului album (1998) – „Once Sent from the Golden Hell”. Albumele au continuat să apară de-a lungul anilor, promovând în continuare mitologia nordică cu fiecare lansare și turneu. Noul album „Beserker” a fost lansat recent, iar critici muzicali au confirmat faptul că este unul dintre cele mai bune albume de la „Twilight of the Gods”.

My Dying Bride sunt pionieri sub-genului muzical doom metal. Trupa este recunoscută pentru compozițiile complexe, atmosfera întunecată a cântecelor și prezența scenică, care este inspirată mai mult de teatru decât de muzică. Pe parcursul anilor, trupa a evoluat și a atins alte genuri muzicale, precum gothic, doom melodic și chiar simfonic metal, ocazional. My Dying Bride a anunțat că au terminat înregistrările la un nou album în acest an, iar fanii se pot aștepta la un nou sound.

Clutch este o trupă din Maryland care a reușită să împingă granițele rock-ului. Trupa a împărțit scena cu trupe precum Lamb of God sau Iron Maiden. Pe parcursul anilor în jurul lor s-a format un grup de fani înfocați, iar melodia  „The Regulator” a devenit primul cântec original al trupei care a apărut în serialul de televiziune „The Walking Dead”.

Cult of Luna s-a format din foștii membri ai trupei Eclipse, în Suedia. Trupa și-a dezvoltat un stil unic și complex de a îmbina dark progressive metalcore. Cel de-al optulea album a fost lansat în septembrie 2019 și a fost înregistrat fără ca trupă să aibă o idee concretă, astfel muzica este mai dură și conține elemente acustice.

Myrkur este proiectul de black metal al artistei și modelului danez, Amalie Bruun. Cel de al doilea album al artistei, Mareridt, îmbină lumina și întunericul prin tonuri, ritmuri și sunete intense care i-au adus titlul de Albumul Anului la Gala Premiilor Golden Gods organizat de Metal Hammer.

The Vintage Caravan este o trupă a cărei medie de vârstă este de 23 de ani, dar care prezintă o maturitate comparabilă cu a multor alte trupe deja extrem de cunoscute. La Festivalul Islandez Eistnaflung, în 2012, cei trei membri au avut voie să urce pe scenă doar dacă părinților lor se aflau la festival. Cel de-al treilea album – Gateways – a fost lansat în 2018 prin Nuclear Blast și a ajuns pe locul 75 în Germania.

Foto principal: Rareș Helici

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus