Vineri,
07.10.2022
Cer Senin
Acum
17°C

Ce se poate întâmpla de la o petardă: Câine grav rănit în Sibiu

Ce se poate întâmpla de la o petardă: Câine grav rănit în Sibiu

O cățelușă din Cartierul Arhitecților a fost operată de urgență ieri, după ce a găsit o petardă în curte și a încercat să o mănânce. Proprietara animăluțului spune că petarda a fost aruncată de cineva în curtea ei și îi roagă pe locuitori să aibă mai multă grijă de copiii lor și să nu le mai permită să se joace cu astfel de obiecte periculoase.

Bianca Vlad povestește cum și-a găsit cățelușa în curte, însângerată și cu dureri. A dus-o la veterinar unde nici măcar nu a putut intra imediat în operație, iar acum de-abia mănâncă. Totul din cauza unei petarde pe care cineva a aruncat-o la ea în curte, iar cățelușa a încercat să o mănânce, explodându-i în gură.

„În jur de ora 14-14:30 am auzit o bubuitură de petardă. Cățelușei, Sara, îi e frică de petarde, așa că am auzit-o imediat cum a început să plângă și să zgârie ușa de la intrare. Am crezut că vrea doar să intre în casă pentru că s-a speriat. Am ieșit să o liniștesc și a intrat în casă când am deschis ușa și a început să îi curgă sânge din gură și să încerce să își scoată petarda, așa că s-a umplut de sânge și pe lăbuțe”, relatează Bianca.
A ieșit imediat în curte să vadă dacă era cineva pe stradă, însă nu mai era nimeni, așa că a luat-o pe Sara și au plecat la veterinar. Medicul i-a spus că e ruptură de maxilar. Trebuia operată. „Nu au putut să opereze imediat pentru că a mâncat și trebuia să îi facă anestezie generală. Între timp s-a liniștit și s-a oprit și sângerarea dar se vede și din poză că fractura a fost destul de dureroasă. A intrat în operație seara la 7 până în jur de ora 8”, continuă femeia.

WhatsApp Image 2019-12-20 at 3.10.11 PM

Cățelușa a fost operată la clinica Skyvet, de dr. veterinar Cătălin Cherejdi. „Costul operației nu cred că e relevant, problema cea mai mare e că oamenii nu sunt conștienți de riscurile petardelor și pe lângă faptul că nu își educă copiii, unii ignoră comportamentele astea sau  chiar le încurajează... petardele încă se vând la negru prin piețe și la colțuri de stradă și poliția nu acordă o importanță prea mare acestei probleme”, concluzionează aceasta.

Astăzi, Bianca a depus plângere la poliție, în speranța că făptașul va fi găsit și sancționat pentru chinurile prin care animalul ei trece chiar și acum. Totodată, sibianca a făcut o postare pe Facebook, pe grupul rezidenților din Cartierul Arhitecților, cu rugămintea ca astfel de situații să fie evitate pe viitor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Giurgiu Hans Coloman

Acum 2 ani

Poliția din nou nu este prezentă. Ieri seară, în jurul orei18.45, câțiva descreierati aruncau petarde din casa de vis-a-vis de Facultatea de Istorie direct pe trotuar intre oameni. Nu exista lege? IN nicio țară UE nu se intampla6asa ceva. Romania normală, a?
Raspunde

kokos

Acum 2 ani

Pai cum sa fie prezenta , localii aveau de amendat cativa bebelusi in carucioare care blocau traficul pe Balcescu!
Raspunde

justitiar

Acum 2 ani

Niste inconstienti! Vineri, in Parcul Astr vreo trei copii, nu mai mari de 13 ani, arunx=cau petarde. I-am injurat cu mamele lor cu tot si cu cei care le-vandut petarde. Unii ca ei te pot nenoroci!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus