Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Iisus, un copil sărac cu o mamă surogat. Un deputat USR, acuzat de blasfemie

Iisus, un copil sărac cu o mamă surogat. Un deputat USR, acuzat de blasfemie

Peste 1500 de comentarii a provocat un text scris de deputatul USR, Iulian Bulai, pe pagina sa de Facebook. Este vorba de viziunea lui cu privire la anumite stereotipuri sociale rămase neschimbate de peste două mii de ani. ”Un copil. Sărac și provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinerețe și o mamă adolescentă. Apărut în lume fără ca părinții lui să fi făcut dragoste. Cu o mamă surogat și un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinții să fi fost căsătoriți, doar logodiți. Nașterea lui arată extradordinarul dar și limitele societății în care a apărut. Acum 2000 de ani s-au întâmplat cele scrise mai sus. Soarta lui este astăzi împărtășită de mulți copii din România, dar care nu au avut alături părinți atât de iubitori. Avem peste 50.000 de copii în grija statului. Peste 3000 de copii anual dați spre adopție. Mai mult de o treime din cei 3000 nu își găsesc o familie. Anual aprox. 2000 de copii sunt declarați greu adoptabili-nimeni nu îi vrea în România. Peste 1000 de copii români au fost traficați doar în UK până în 2007. Recent, justiția română nu a găsit niciun vinovat din cele câteva zeci/ sute care ar fi fost implicați în traficul a aproape 200 de copii din Țăndărei. Acesta este cel mai mediatizat caz recent de trafic de ființe umane din România, dar nicidecum singurul. Asta arată multe comunități eșuate sau cvasi eșuate în România. Comunități eșuate la fel de mult ca cea din Betleem de acum 2000 de ani. Eșuate din lipsă de implicare a celor din jur”, a scris Bulai pe contul său de Facebook.

A fost acuzat de sute de oameni de blasfemie. ” Doamne ferește! Demult nu am citit asemenea aberații. Să debitezi așa ceva înseamnă să ai grave tulburări sufletești... și nu numai. Se pare că trăim în vremea cînd cineva poate să ajungă deputat doar dacă îl înjură pe Dumnezeu și își bate joc de tot ce-i al nostru și o face pe ”tolerantul”. Trist”, scrie cineva.

”Vă aflați în eroare. Maria nu este "purtătoare de Dumnezeu", ci "Născătoare de Dumnezeu" (Theotokos). Născătoare. Iar a spune că Maria este mamă-surogat e pur și simplu erezie pentru că afirmi că Dumnezeu a venit în pântecele ei doar ca Dumnezeu, negi firea lui umană. Cu alte cuvinte: erezie monofizită, accepți doar o fire a lui Iisus. Or firea umană Christos și-a luat-o din trupul Fecioarei, din sângiuirile ei. Dpdv genetic El este Fiul Fecioarei, pe când o mamă-surogat nu are nici o treabă dpdv genetic cu copilul pe care îl poartă (rezultat al fecundării ovulului altei femei, nu al ei)”, scrie o altă persoană.

Concluzia textului scris de deputatul USR este că mesajul Crăciunului este de implicare în comunitatea locală pentru cei mai vulnerabili. ”Pentru mine și despre asta este Crăciunul: implicare în comunitatea locală pentru cei mai vulnerabili și măsuri de intervenție din partea comunității dincolo de incapacitățile individului”.

Iulian Bulai are 30 ani, este căsătorit şi are un copil. Este de profesie ”artist cu specializare în diplomaţie culturală şi relaţii internaționale”, după cum el însuși se descrie. Deputatul este absolvent al Liceului Romano-Catolic «SF. Francisc de Assisi» din Roman.

Foto: Facebook/Iulian Bulai

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Eu

Acum 4 ani

Nu mai preluati si voi toate c........e!
Raspunde

Fanica Ion

Acum 4 ani

Atata a reusit sa invete la acel liceu romano-catolic! Daca din tot ce a citit, doar asta a inteles, sa se caiasca!
Raspunde

prosti, da' multi...

Acum 4 ani

Am cunoscut eretici in cateva religii, toti aveau un numitor comun: lipsa culturii religioase. Sunt fanatici religiosi care habar nu au cate religii sunt pe pamant, cand si cum au aparut, etc.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mihai R.

Acum 4 ani

Exact! Cine crede că textul lui Bulai e blasfemie are o lipsă crasă de cultură religioasă. Nu spune nimic blasfemic, e fix discursul acceptat unanim, expus cu termeni contemporani. Dar se pare că e ca în comunism, dacă nu folosești formulele acceptate de BOR de preaslăvire, ești eretic, la fel, și în comunism, dacă nu-l lăudai pe toarșu' prim secretar folosind cuvintele standard, ci unele de creație proprie, o încurcai.
Raspunde

2cents

Acum 4 ani

Pe aici e o vorba care rimeaza cu numele acestui artisit si politician... Tulaiiii!
Raspunde

B.Utoru

Acum 4 ani

Câte dovezi vă mai trebuie ca să vă convingeți de nocivitatea, ticăloșia și toxicitatea celor din USoRos?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

@B.Utoru

Acum 4 ani

Hei,nici chiar asa!Nu pot fii toti PSD-isti ca tine!Iar textul sau l-a postat din pozitie personala si proprie si nu ca membru USR!Daca-l mai citesti, vei constata ca este extrem de adevarat,scris insa, la moment nepotrivit. Asa ca eu nu l-as amesteca cu altceva!
Raspunde

dancp2

Acum 4 ani

asta e ala care doreste destramarea familiei un userist de nimic,destept ca o gaina ! votati usr avangarda anticrestinismuluui european!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

S

Acum 4 ani

Blasfemie... Și ce-i dacă, nu suntem. Polonia sau Pakistan, iar religia e un fel de basm, ca alea ale lui Ispirescu.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Oko

Acum 4 ani

Voi ăștia de mai credeți in oameni mici, invizibili in cer care va iubește dar a inventat cancerul care omoară copiii, eu zic să-l ardeți pe rug ca inchiziția sau să-l gazați cum a facut hitler care era tot creștin, sau zic să-l spânzurați, că doar asta făcea biserica cu cei ce erau contra ei. Nu pierdeți vremea. Prinde lumea curaj și poate vor fi prea mulți mai incolo
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus