Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Centrul Infotrafic al Poliției Române: Autostrăzile și drumurile naționale sunt deszăpezite

Centrul Infotrafic al Poliției Române: Autostrăzile și drumurile naționale sunt deszăpezite

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă. Din cauza manifestărilor meteorologice cinci drumuri județene și un drum comunal cu circulația închisă.

Pe principalele artere rutiere carosabilul este curățat, parțial umed, fără precipitații, iar valorile de trafic sunt reduse. Printre acestea se numără DN 1 București – Brașov, Autostrada A1 București – Pitești, Autostrada A1 Sibiu – Deva, Autostrada A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești, DN 7 Pitești – Râmnicu Vâlcea - Sibiu „În urma manifestărilor meteorologice din perioada 27.12.2019, ora 22:00 – 29.12.2019, ora 22:00, când 18 județe din țară s-au aflat sub atenționare Cod Galben de ninsori și viscol, se înregistrează la această oră cinci drumuri județene și un drum comunal cu circulația închisă, respectiv în județul Botoșani: DJ 293 Mileanca – Coțușca și DJ 282 Rediu – limita cu județul Iași. În județul Iași: DJ 281 Sticlăria - Sirețel – Lespezi și DC 140 Chișcăreni – Fântânele. În județul Neamț: DJ 157 Făurei – Climești și DJ 155 Timișești – Urecheni”, anunță reprezentații Poliției Române pe pagina de Facebook.

Poliția Română recomandă conducătorilor auto să manifeste prudență la volan, să crească distanța de siguranță între vehicule și să verifice înainte de a porni la drum ca autovehiculele să aibă în funcțiune sistemele de dezaburire, care să le asigure o bună vizibilitate. „Celor care se deplasează către destinațiile unde vor petrece vacanța, le recomandăm să-și planifice din timp călătoria, luând în calcul folosirea rutelor alternative care pot fi mai puțin aglomerate decât arterele principale, să adapteze viteza condițiilor de trafic și de drum și să manifeste respect pentru ceilalți participanți la trafic”, scriu reprezentații Poliției.

Pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

Sursa foto: Poliția Română - Facebook

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus