Miercuri,
10.08.2022
Innorat
Acum
21°C

30.000 de lucrători străini vor fi admiși pe piaţa forţei de muncă din România, în anul 2020

30.000 de lucrători străini vor fi admiși pe piaţa forţei de muncă din România, în anul 2020

Inspectoratul General pentru Imigrări poate emite, în anul 2020, avize de angajare/detașare pe teritoriul României pentru 30.000 de cetățeni străini, lucrători nou-admiși pe piața forței de muncă. Decizia privind stabilirea contingentului a fost luată având în vedere necesitatea de a asigura forţa de muncă cerută în unele sectoare de activitate sau meserii, care nu poate fi acoperită de către lucrătorii români, dar și pentru a preveni situaţiile în care străinii lucrează în România fără forme legale.

În anul 2020, Inspectoratul General pentru Imigrări poate emite avize de angajare/detașare pe teritoriul României pentru 30.000 de cetățeni străini, lucrători nou-admiși, în conformitate cu Hotărârea Guvernului privind stabilirea contingentului pe tipuri de lucrători nou-admiși pe piața forței de muncă în anul 2020, publicată în Monitorul Oficial nr.1031 din 23 decembrie 2019.

Numărul avizelor de muncă stabilit pentru anul 2020 este similar celui din acest an, când contingentul inițial de 20.000 de lucrători a fost suplimentat cu 10.000 de avize.

În perioada ianuarie–noiembrie 2019, au fost eliberate peste 26.000 de avize de angajare/detaşare, reprezentând 87 % din totalul contingentului aprobat, majoritatea pentru lucrători permanenţi, detașați, înalt calificaţi, ICT, sezonieri și transfrontalieri.

În acest an, angajatorii au solicitat avize în peste 750 de funcții ocupaționale de la operatori pentru instalații și mașini, lucrători în domeniul serviciilor, muncitori necalificați, tehnicieni și specialiști în diverse domenii și până la înalți conducători și funcționari superiori.

Cei mai mulți cetățeni străini sunt din Vietnam, Nepal, India, Moldova și Sri Lanka, iar cele mai multe solicitări au fost pentru Municipiul București și județele Ilfov, Constanța,Timiș, Brașov.

Decizia privind stabilirea contingentului la 30.000 de lucrători, pentru anul viitor, a fost luată având în vedere potențialul de dezvoltare economică a României, necesitatea de a asigura forţa de muncă cerută în unele sectoare de activitate sau meserii, care nu poate fi acoperită de către lucrătorii români, dar și pentru a preveni situaţiile în care străinii lucrează în România fără forme legale.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

Ion

Acum 2 ani

Măsura ar trebui să vină la pachet cu 30000 de ajutoare sociale tăiate...
Raspunde

2cents

Acum 2 ani

De ce nu se incearca aducerea fortei de munca ROMANEASCA din Germania, Italia, etc. ? Pentru un pumn de arginti preferati sa ii lasati sclavi in vest si sa aduceti sclavi din est. Toti politicienii se bat cu pumnul in piept ca vor aduce romanii inapoi in tara si dupa ce sunt alesi fac exact opusul, incurajand aceleasi metode coloniale de care ne plangem
Raspunde

Basta

Acum 2 ani

Incepe invazia, baieti..... corporatiile straine, cat si guvernele incompetente, au pus demografia nativa la pamant si pregatesc invadarea masiva a Europei, de catre lumea a 3-a. Chestia asta se petrece de cel putin 30 de ani... iata ca ne-a venit si noua randul. Mai vreti UE si globalizare ? Adica sa nu mai existati/existam. Somn usor...
Raspunde

Viitor Romanistan

Acum 2 ani

Europa moare, condusa spre disparitie de UE si incompetenta guvernelor neoliberale fanatice. Ei au treaba cu LGBT, gay si alte nimicuri, iar pe la spate pregatesc astfel de invazii, sub pretextul "locurilor de munca". Parca locurile de munca dintr-o tara sunt rezervate populatiei acelei tari, nu unor neaveniti care vor costrui moschei si vor duce in final la disparitia populatiilor native, impovarate de taxe, de catre acesti stangisti globalisti cu politici bolnave. Cred ca e momentul sa ne trezim... sa sa ne dormim somnul de veci, pe bune, ca tara sau ca Europa.. Londra, Paris, Berlin, nu mai sunt de mult orase europene... sunt un amalgam de proasta calitate, unde europenii sunt din ce in ce mai putini. Unde ne indreptam ?!?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus