Joi,
27.01.2022
Innorat
Acum
1°C

Meteorologii sibieni: mai ninge doar duminică, după care vine o vreme geroasă

Meteorologii sibieni: mai ninge doar duminică, după care vine o vreme geroasă

Noul strat de zăpadă pe care l-au văzut sibienii pe geam în dimineața zilei de duminică va mai putea crește ușor în după-amiaza acestei zilei. De săptămâna viitoare urmează și ceva dimineți geroase, fără ninsori însă.

Cu aproximativ doi centimetri a crescut stratul de zăpadă în municipiul Sibiu ca urmare a ninsorii de duminică dimineața, calculează meteorologii sibieni. La munte, în schimb, din cauza zilei mai călduroase de sâmbătă, stratul de zăpadă a scăzut prin tasare, iar noul val de ninsoare a fost insuficient de consistent pentru a compensa această scădere. Prin urmare, stratul de zăpadă măsurat duminică la prânz la Păltiniș era de 42 de cm (față de 45 de cm sâmbătă), iar la Bâlea Lac – 143 de cm (față de 144 de cm în cursul zilei de ieri). ”Azi va mai putea ninge slab în cursul după-amiezii, iar la munte, pe creste, se vor înregistra intensificări ale vântului la 60-70 de km/h. Urmează o răcire a vremii săptămâna viitoare, cu câteva dimineți geroase”, estimează meteorologii sibieni. Astfel, marți, miercuri și joi dimineața, cel puțin, temperaturile sunt așteptate să scadă la -10, -12 grade Celsius. În toată această perioadă, chiar dacă cerul va fi și acoperit, nu se întrevăd noi precipitații, iar la munte, pe creste, se vor mai înregistra intensificări ale vântului.

Pe drumurile din Sibiu se circulă în condiții de iarnă. Reprezentanții secției sibiene a Drumurilor Naționale anunță că au acționat cu 21 de auto-utilaje pe DN1, DN7, DN7C, DN14, DN14A și DN14B, pe al căror carosabil a fost răspândit 96 de tone de sare. De asemenea, utilajele din cadrul Centrului de întreținere și control de la Săliște au împrăștiat 98 de tone de sare, cu ajutorul a 24 de utilaje, potrivit reprezentanților CNAIR.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus