Miercuri,
02.12.2020
Ceata
Acum
-5°C

La șase luni de la inaugurare, una din cele mai noi fabrici din Sibiu se extinde cu 11.000 de mp

06 Ianuarie 2020 17:17

La șase luni de la inaugurare, una din cele mai noi fabrici din Sibiu se extinde cu 11.000 de mp

Noi spații de producție, de depozitare și de birouri cu o suprafață totală de 11.000 de mp și-au propus germanii de la ThyssenKrupp Bilstein pentru fabrica inaugurată în vara anului trecut.

Pe o suprafață construită desfășurată de 25.027 de mp, conglomeratul german ThyssenKrupp Bilstein a pus în funcțiune în luna iulie 2019 noua sa fabrică din Zona industrială vest, fabrică amenajată pe teritoriul comunei Cristian. La nici șase luni de la inaugurarea activității, investitorii au demarat procedurile de extindere a fabricii până la o suprafață desfășurată de 36.020 de mp.

Cei 11.000 de mp nou construiți vor fi utilizați pentru producție, depozitare, birouri și spații sociale. ”Necesitatea realizării proiectului constă în mărirea capacitații de producție. În extindere vor fi montate echipamente și module necesare procesului tehnologic de montaj și asamblare finală amortizoare. Se vor realiza operații de presare, înșurubare, verificare și etichetare. De asemenea, o pondere importantă în această extindere va fi alocată logisticii, zonă de depozitare cu materie primă”, justifică cei de la ThyssenKrupp Bilstein proiectul de extindere.

În noile spații vor lucra cel câteva sute de persoane. ”În extindere vor lucra circa 80 de persoane/maxim simultan pe schimb (include TESA), în trei schimburi, respectiv la birourile, de la etajul 1 al extinderii, vor lucra circa 20 de persoane într-un schimb (TESA). În total, în toată fabrica (inclusiv cea existentă), vor lucra circa 200 persoane (doar direcți și indirecți) /maxim simultan pe schimb, iar fabrica funcționează în trei schimburi. La birouri (în toată fabrica, inclusiv existentă) vor lucra ca 250 de persoane (TESA) într-un schimb”, se arată în memoriul tehnic realizat pentru extinderea fabricii ridicată pe teritoriul comunei Cristian.

Producător de amortizoare pentru extrem de multe modele de mașini, cei de la ThyssenKrupp Bilstein se află pe piața din Sibiu din 1996, când germanii s-au asociat cu cei de la Compa (care, în cele din urmă, și-au vândut participația din companie).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Bebe

Acum 11 luni

"vor lucra cel câteva sute de persoane" Chiar nu mai cititi odata textul inainte de publicare? Cum putem avea in aceste conditii incredere in datele oferite.
Raspunde

Bilsteiner

Acum 10 luni

Poate odata cu extinderea o sa isi schimbe si conducerea comunista :) desi nu am mari asteptari.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus