Sâmbătă,
28.01.2023
Ceata
Acum
-1°C

DGASPC Sibiu mai angajează 10 asistenți maternali&;

DGASPC Sibiu mai angajează 10 asistenți maternali&;

Un număr de 20 de asistenți maternali au fost angajați, în 2019, de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu prin proiectul „TEAM – UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”. Campania se derulează la nivelul instituției până la sfârșitul anului 2023, astfel, angajările continuă și în acest an. În 2020 se are în vedere angajarea altor 10 asistenți maternali. Toți cei care doresc calitatea de asistent maternal profesionist trebuie să se prezinte la sediul DGASPC Sibiu, de pe strada str. Mitropoliei, nr.2, la Serviciul Management de caz pentru Asistenţă Maternală. Toate informațiile necesare pot fi obținute și la numărul de telefon 0269.23.20.66 int.43 sau la 0751.174.404, Adela Stanciu, expert implementare locală. DGASPC Sibiu își propune prin intermediul proiectului care se va derula până la sfârșitul anului 2023, extinderea actualei rețele de asistenți maternali profesioniști în 2020 cu 10 persoane și formarea profesională a tuturor asistenților maternali angajați în cadrul instituției. În judeţul Sibiu, în momentul de faţă, sunt 152 de asistenţi maternali profesionişti, care au în îngrijire 252 de copii.

Asistentul maternal profesionist (AMP) este persoana fizică, atestată, care asigură prin activitatea pe care o desfăşoară la domiciliul său creşterea, îngrijirea şi educarea, necesare dezvoltării armonioase a copiilor primiţi în plasament. Pentru a face asta este nevoie de îndeplinirea unor condiții. - Să aibă capacitate deplină de exerciţiu; - Să aibă domiciliul în judeţul Sibiu şi să aibă acces la servicii medicale şi servicii educative; -Prin comportamentul său în societate, starea sănătăţii şi profilul psihologic, să prezinte garanţii pentru îndeplinirea corectă a obligaţiilor care revin unui părinte, referitoare la creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor săi; - Să aibă în folosinţă o locuinţă care acoperă necesităţile de preparare a hranei, igienă, educaţie şi odihnă ale utilizatorilor săi, inclusiv cele ale copiilor care urmează a fi primiți în plasament; - Să manifeste o atitudine non-discriminatorie indiferent de vârsta copilului, apartenenţa etnică, religie, stare de sănătate; - Să fie dispusă şi să aibă capacitatea să primească copil/copil în plasament în regim de urgenţă, cu vârsta cuprinsă între 0 şi 7 ani, având in vedere situaţia de risc.

Nu poate fi asistent maternal profesionist

- Persoana care a suferit o condamnare prin hotărâre judecătorească, rămasă definitivă pentru săvârşirea unei infracţiuni care ar face-o incompatibilă cu profesia de asistent maternal profesionist; - Părintele decăzut din drepturile părinteşti sau căruia i-au fost interzise sau limitate drepturile părinteşti prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă; - Persoana care suferă de boli psihice sau boli cronice transmisibile; - Persoana care are proprii copii daţi în plasament.

Facilităţi financiare acordate pentru creşterea şi îngrijirea copilului în asistenţă maternală: - Salariul asistentului maternal (minim pe economie - 2230 lei/lună); - Spor de 15% pentru al II- lea copil primit în plasament; - Spor de 25% pentru plasamentul unui copil cu dizabilităţi; - Spor de 10% pentru condiții periculoase sau vătămătoare de muncă; - Spor de 5 % pentru continuitate; - Indemnizație de hrană la nivelul anual a două salarii de bază minime brute pe țară garantate în plată, respectiv 2080 x 2 = 4160/an , iar valoarea brută a indemnizației pe lună este de 346 lei - Vouchere de vacanță în valoare de 1450 lei/an; - Alocaţia lunară de plasament în cuantum de 600 lei/copil, iar dacă copilul este încadrat în grad de handicap, beneficiază de alocaţie lunară de plasament majorată cu 50%, respectiv 900 lei; - Alocaţia de stat pentru copil: • pentru copilul cu vârsta până la 2 ani sau pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap - 300 lei/luna; • pentru copilul peste 2 ani - 150 lei/lună; • pentru copilul peste 3 ani încadrat în grad de handicap - 300 lei/lună

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus