Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

FOTO-VIDEO Temperaturi de câteva grade în autobuzele Tursib. Șoferii conduc cu pături pe ei și dau vina pe autobuzele noi

FOTO-VIDEO Temperaturi de câteva grade în autobuzele Tursib. Șoferii conduc cu pături pe ei și dau vina pe autobuzele noi

De câteva zile, de când temperaturile au scăzut mult sub limita înghețului, calitatea condițiilor de transport oferite de Tursib cunoaște un regres simțitor.

În majoritatea autobuzelor noi ale Tursib, în ultimele zile, temperatura ambiantă nu trece de 14-15 grade Celsius, iar în multe cazuri ea coboară și până la 4-5 grade Celsius. Unele autobuze circulă cu gheață pe geamuri, fapt ce nemulțumește numeroși călători.

WhatsApp Image 2020-01-07 at 12.15.03

”Nu mi se pare normal să plătești un bilet, un abonament, să plătești taxe la primărie și la bugetul local, din care să se cumpere autobuze noi și tu să fii nevoit să mergi lângă geamul înghețat. Uitați-vă, e gheață, se poate râcâi cu unghia”, spune Maria T., călătoare.
autobuze Tursib iarna frig (3)

Nemulțumirile și mai mari sunt cele înregistrate în rândul șoferilor de autobuz. Aceștia spun că au ajuns ca atunci când se fac programările ”să se bată” pe autobuzele vechi, întrucât cele cumpărate în ultimii ani sunt de calitate proastă și nu reușesc să încălzească interiorul.

autobuze Tursib iarna frig (7)

Un alt șofer arată că este nevoit să circule cu o pătură sau o geacă pe picioare deoarece pe sub volan vede pur și simplu asfaltul, motiv pentru care gerul de afară ajunge direct pe el.

Cert este că frigul afectează sănătatea angajaților și duce la scăderea randamentului muncii, putând chiar să pună în pericol călătorii.

Ca măsuri extreme, unii șoferi au blocat accesul curenților reci în autobuz cu pături sau alte materiale textile dense.

WhatsApp Image 2020-01-07 at 12.33.10

Liderul sindicatului majoritar din Tursib, Alin Poabar, a explicat pentru Turnul Sfatului că autobuzele nou achiziționate sunt de proastă calitate, proiectate pentru țări cu ierni mai blânde și temperaturi mai ridicate, din acest motiv oamenii sunt nevoiți să circule în frig, fără ca cei din conducerea companiei să-și aume vreo eroare sau să ia măsuri recente.

”Mi se pare culmea nepăsării aceasta. Cum este posibil să conduci autobuzul nou-nouț cu pătură pe genunchi, dârdâind de frig în 2020?", spune Alin Poabar.
În replică, reprezentanții Tursib spun că autobuzele n-au niciun fel de problemă și merg așa cum trebuie, doar că este inevitabil frigul pe parcursul iernii.

autobuze Tursib iarna frig (4)

Directorul Tursib, Dan Căprariu, arată că la numărul des de opriri pe care trebuie să le facă un autobuz, timp în care ușile sunt deschise complet, este imposibil ca înăuntru să nu intre frigul de afară. Cât privește condițiile de lucru ale șoferilor, deja se găsesc soluții pentru ca aceștia să aibă cabine speciale astfel încât ei să muncească la temperaturi constante.

sofer tursib

Redăm mai jos întregul răspuns scris al conducerii Tursib pe această temă:

tursib raspuns

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

17 comentarii

Zinco

Acum 4 ani

Gata, am inteles: frigul e de vina, nu autobuzele. Este frig din cauza frigului. Si nu sunt de vina nici sinecurile PNL-ului varate pe posturi la Tursib. Sa vorbim si despre cum tusesc motoarele autobuzelor noi? Sau mai bine sa cautam cine a facut comanda, testarea si apoi receptia autobuzelor cumparate?
Raspunde

turcesti ca romanesti/nemtesti/UE nu erau bune

Acum 4 ani

made in turcia... parandaratu gros
Raspunde

Tutor

Acum 4 ani

Te contrazic Directore, ești slab atâta tot. Nu prostii lumea ca mai sunt și oameni deștepți. Eu stau mai mult în Cluj, autobuzele au perdea de aer cald la uși. Nu intra și nu iasă din autobuz aer cald sau rece. Dar cum se vede pe lângă nepriceperea tai, ai și subalterni slab pregătiți.
Raspunde

Dracu

Acum 4 ani

Pai stai linistit ca in selimbar, bungard si mohu se traieste in miros de fecale si urina de la deverserile ilegale in cibin. Iar pe gunoiul ala de primar nu il intereseaza catusi de putin. Ceilalti nici atat. Cam la nivelul asta de degradare a ajuns societatea romaneasca...
Raspunde

McD

Acum 4 ani

...da, am ales prosti, atunci avem prosti la conducere, egal in ce domeniu...
Raspunde

Muc the little

Acum 4 ani

O sa fie si mai rāu.
Raspunde

biciclist

Acum 4 ani

Am circulat cu autobuzul 14 pe la ora 22.20. Afișajul arăta in interiorul autobuzului temperatura de 12 C. Afară erau -12 C (conform site vreme). Am simțit că era cald în autobuz. Dar eu l-am folosit vreo 12 minute. Pentru șoferi, care stau cu orele la volan, la max 12 C e cam frig...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

ROMANUL

Acum 4 ani

o tuica sau un vin fiert ...si iaca s a rezolvat ! iarna nu i ca vara ... fratilor !
Raspunde

voma

Acum 4 ani

Demisia! Nu esti bun de nimic!
Raspunde

dancp2

Acum 4 ani

domnule director raspunsul e de ... nu ati stiut ca iarna e frig?precis nu ca in mertanul dvs nu e! bataie de joc pe banii sibienilor,sinteti mai mult decit penibili la fel si super prmaria si super consilierii care oricum nu se dau cu autobuzul! conserve turcesti asta ati luat
Raspunde

Oanta

Acum 4 ani

Autobuzele sunt praf, in 3 -4 ani nu o sa mai auzim de ele. Tursib duce lipsa de conducere, se intra doar pe nepotisme si toti sunt rude intre ei, halal !
Raspunde

Sibian

Acum 4 ani

....mai adaugam inca o bila neagra la guvernarea Fodor&Co
Raspunde

!!!

Acum 4 ani

De necrezut,NU E AICI SA APERE SANTATEA OAMENILOR !!! Unde e vehementu ala ce instiga cititorii sa boicoteze noul moll??? Ca e frig la supermarket sau alte nerozenii....Aici nu te mai doare ca stau oamenii în frig și sa ii indemni sa boicoteze autobuzele? Pai cum asa,mai simțitorule și îngrijoratule de sanatatea oamenilor???SAU ĂȘTIA DIN AUTOBUZE SUNT REZISTENȚI, DOAR DE AIA DIN NOUL MOLL TE ARDE ÎN COCIS....SA MAI ZICĂ UNII CA AIA CARE CRITICA MOLLUL NU AU INTERESE PERSONALE SA FACĂ ASTA?CARE INTERESE? PAI NU LE MAI MERG BODEGILE EVAZIONISTE,DE ACEEA CRITICA ASA NOUL MOLL.Asta e boss,va reorientati.Gropari în cimitir.Ca e aproape.
Raspunde

......

Acum 4 ani

Asa conducere slaba nu a avut niciodata Tursibul.... ce asteptari sa aveti...
Raspunde

Iancu

Acum 4 ani

Oanta are dreptate... Primaria nu stie ca sunt toti neamuri intre ei... de unde profesionalism, doar nepotism
Raspunde

TurkyTec Faraminte

Acum 4 ani

Au dat banii nostrii pe niste turcisme ordinare, sudate prin ciorogarla, cat sa poata pune turcii inscriptie cu "made in UE sau RO", pe ele ! Cumparati autobuze si produse de calitate, din UE, ca de-aia suntem in UE.... nu ne-am integrat in Turcia, retardatilor !!! Aude cineva ?...consiliul, primaria ?!?! Va bateti joc de noi, lucruri slabi ce sunteti. Ati cumparat ultimele petarde, ca sunt ieftine si imi amintesc cum scoteati ochii oamenilor, cum ca au motoare de mercedes... CE... pai ce v-a oprit sa cumparati tot mercedesul, spagarilor ? Ati cumparat carute turcesti cu motoare mercedes de generatie veche, cu milioane de euro !!! Sa va cumparati voi si sa umblati cu masini turcesti, nesimtitilor ! Nu cred ca are vreun consilier de-asta spagar masina facuta in turcia, dar a cumparat pentru populatia orasului, autobuze turcesti !!! FENOMENAL ! asta arata desconsiderare si PURA BATAIE DE JOC, DISPRET SI SCARBA, catre cetatedi, de catre acesti indivizi. Oare cat v-au dat turcii spaga sa ne plimbati cu conservele astea in care voi nu v-ati urca nici fortati de 10 jandarmi cu gazele in mana. Ce cautati voi, astia care ati cumparat asa ceva pentru Sibiu, in fruntea acestui oras ?!?!?! Cine sunteti voi si ale caror interese reprezentati ?... ca ale noastre, evident nu !
Raspunde

Santa klaus

Acum 4 ani

Votați in continuare forumul german SI va da de toate pentru toții că, oricum ei SI familiile lor locuiesc in Germania sau alte țării, s a.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus