Marţi,
19.10.2021
Cer Senin
Acum
14°C

Peste 800 de viroze respiratorii și 256 de cazuri de pneumonie la început de an

Peste 800 de viroze respiratorii și 256 de cazuri de pneumonie la început de an

Peste 800 de persoane din județul Sibiu s-au confruntat cu viroze la începutul acestui an. Potrivit informațiilor primite de la reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, numărul raportat al virozelor respiratorii acute este cu 8 procente mai mic în ultima săptămână de supraveghere față de săptămâna anterioară.

870 de persoane au fost înregistrate cu viroze respiratorii în săptămâna 30 decembrie – 5 ianuarie, cu 8% mai puțini față de săptămâna anterioară de supraveghere. Analiza stratificată pe grupe de vârstă arată că cele mai multe cazuri (circa 34%) s-au înregistrat la grupa de vârstă 15-49 ani. Ponderea internărilor cu viroze a fost scăzută, cu toate acestea, reprezentanții DSP Sibiu spun că 37 de persoane au necesitat internare în spital, existând suspiciunea de gripă. De asemenea, la nivelul județului, au fost înregistrate 256 de cazuri de pneumonie, cele mai multe dintre ele, 69, fiind la grupa de vârstă 15-49 ani. Tot în această săptămână de supraveghere au fost raportate 16 cazuri de gripă, cu cinci cazuri mai multe față de săptămâna anterioară. Având în vedere că nu au fost recoltate probe, aceste cazuri de gripă nu au fost confirmate. Sibiul rămâne, în continuare, cu lipsă activitate gripală.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus