Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
18°C

Chiriac: FITS 2020 este gata

Chiriac: FITS 2020 este gata

Programul Festivalului Internațional de Teatru 2020 este gata, spune Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național „Radu Stanca” și președintele festivalului. În luna februarie se vor pune deja la vânzare biletele pentru ediția din acest an. Cea de-a 27- a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu are loc în perioada 12 – 21 iunie 2020 și se desfășoară sub sloganul „Puterea de a crede”.

Luna viitoare vor fi puse în vânzare biletele pentru spectacolele celei de-a 27-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, a declarat Constantin Chiriac în cadrul unei conferințe de presă. Președintele festivalului a spus că programul ediției din acest an este finalizat însă, detaliile vor fi comunicate în luna februarie. A dezvăluit totuși că iubitorii de teatru vor putea vedea „Faust”, „Prințesa deocheată” sau „Camino Real”. Acesta din urmă este regizat de Cosmin Chivu și este prima mare producție a anului 2020. Spectacol ce va avea premiera în 19 ianuarie. De asemenea, în cadrul FITS 2020 vor fi inaugurate șapte noi stele pe Aleea Celebrităților din Sibiu, una dintre celebritățile care vor primi o stea în acest an fiind din România. „Pe Aleea Celebrităților sunt deja 38 dentre cele mai mari nume, pornind de la Peter Brook, Peter Stein, Eugenio Barba, Lev Dodin, Ariane Mnouchkine și așa mai departe. Vor fi alte șapte nume anul acesta și an de an aceste nume se vor adăuga”, spune Constantin Chiriac.

Bugetul festivalului „securizat”

În ceea privește bugetul pe anul acesta al festivalului Chiriac spune că, este unul similar cu cel de anul trecut, când festivalul a beneficiat de 8,1 milioane lei, iar de data acesta a încercat „o securizare” a sumei, având în vedere că, în 2019, guvernul a tăiat 1,3 milioane de lei din finanțare. „Este un buget similar cu cel de anul trecut cu o rectificare pe ce a însemnat inflația și mai ales încercarea de a securiza festivalul, pentru că, eu nu sunt partizanul politic al niciunui partid și este firesc să am semnele de întrebare pe care orice bun manager trebuie să le aibă. Dacă anul trecut m-am trezit cu o tăiere de 1,3 milioane, eu nu știu dacă anul acesta noua guvernare va spune da, îți vom da îndărăt ceea ce ăia au tăiat anul trecut. Și atunci, în discuția pe care am avut-o și o am tot timpul cu Primăria, am semnalat această slăbiciune, această sensibilitate și am cerut ca să am certitudinea sumei asiguratorii pe care am primit-o anul trecut ca să pot face festivalul în integralitatea lui. Asta este suma pe care am cerut-o”, a mai spus Chiriac.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

regizorul secund

Acum 4 ani

Iar rulam bani!
Raspunde

Ana

Acum 4 ani

Puterea de a crede ca FITS 2020 este gata ! :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus