Luni,
06.12.2021
Ceata
Acum
4°C

Orban: Cel mai probabil vom proroga termenul de intrare în vigoare a dublării alocațiilor

Orban: Cel mai probabil vom proroga termenul de intrare în vigoare a dublării alocațiilor

Premierul Ludovic Orban a anunţat vineri că va fi prorogat, cel mai probabil, termenul de intrare în vigoare a dublării alocaţiilor pentru copii.

"Poziţia preşedintelui este firească. A spus că intenţia domniei sale este acea de a promulga legea. Noi suntem puşi într-o situaţie în care şi dacă am vrea nu am putea majora alocaţiile. Cel mai probabil, soluţia pe care vom merge este de a proroga termenul de intrare în vigoare a legii până când vom avea posibilitatea de a asigura resurse financiare în bugetul de stat, iar aici ştiţi foarte bine că nu se poate face lucrul acesta decât la rectificarea bugetară, care nu se poate face decât după data de 1 iulie", a susţinut Orban, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

El a adăugat că a discutat cu şeful statului despre dublarea alocaţiilor pentru copii. "Sensul discuţiilor pe care le-am avut cu preşedintele converge spre această soluţie (prorogarea termenului de intrare în vigoare - n.r.)", a spus Orban, citat de Agerpres.

Despre o eventuală renunţare la tichetele de vacanţă ca variantă pentru dublarea alocaţiilor, prim-ministrul a precizat că "bugetul este construit aşa cum este scris în Legea bugetului de stat". "Până la rectificarea bugetară, atât timp cât la alocaţii pentru copii este prevăzută o sumă de bani, noi nu putem să luăm bani din altă parte şi să-i ducem spre alocaţii de copii, cu atât mai puţin de la voucherele de vacanţă", a explicat el.

Ludovic Orban a afirmat că nu are nimeni nici cea mai mică intenţie să umble la voucherele de vacanţă.

Comentarii

1 comentarii

dancp2

Acum 1 an

decizie parlamentara! cum dracu so respecte loci orban mureseanul?ce parlamentul e a lui? prorogam ca pe vremea lui boc peste 3 ani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1sau romaneste spus la p..ivara! mincinos ca si adjuncta turcana
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus