Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
2°C

Trei USR-iști intră în finala pentru candidatura la Primăria Sibiu

Trei USR-iști intră în finala pentru candidatura la Primăria Sibiu

Un doctor care lucrează la cabinetul europarlamentarului Nicu Ștefănuță, un subinginer mecanic și un IT-ist vor să fie viitorul primar al Sibiului. Alexandru Dudilă, Ciprian Horșia și Claudiu Zgripcea sunt cei trei membri USR care s-au înscris pe lista de candidați ai organizației pentru Primăria Sibiu.

Până în 31 ianuarie, cei trei candidați vor prezenta membrilor USR Sibiu detaliile programele lor de candidatură și vor participa la o serie de dezbateri interne. Votul final va fi dat la începutul lunii februarie, anunță organizația USR Sibiu. Apoi urmează negociaerea cu PLUS pentru desemnarea candidatului comun. Conform programului intern, până la finalul lunii februarie va fi anunțat acest candidat al Alianței.

dudila

Alexandru Dudilă: transport în comun, școli, grădinițe și sport

Alexandru Dudila este medic specialist chirurg dento-alveolar și este membru al USR de doi ani. Are 31 de ani și a fost stagiar în Parlamentul European, unde a lucrat alături de europarlamentarul sibian USR PLUS Nicolae Stefănuţă. „Îmi doresc să ne întoarcem către cetățeni și problemele lor reale și să venim cu soluții care să adreseze nevoilor cotidiene cum ar fi: digitalizarea transportului public în comun, dotarea și renovarea școlilor și grădinițelor, construirea de săli de sport pentru școlile care nu au încă o sală de sport, reamenajarea terenurilor sportive din curțile școlare și deschiderea lor către publicul general în afara programului de studiu sau asigurarea asistenței medicale primare și secundare în afara Spitalului. Doar muncind împreună vom reuși să impunem o agendă locală a schimbării centrată pe cetățean”, a anunțat Alexandru Dudilă. Acum este asistent al europarlamentarului Nicu Ștefănescu.

horsia usr

Ciprian Horșia: ”Un oraș verde și sigur”

Ciprian Horșia este subinginer mecanic și are 41 de ani. „Am participat anul trecut cu trei proiecte pentru Bugetarea Participativă, iar unul dintre ele a fost și implementat. Este vorba despre trecere de pietoni iluminată inteligent (Șos. Alba Iulia și B-dul Vasile Milea). Este o dovadă că ne putem implica toți, oricând, și că avem nevoie în administrația publică locală de profesioniști, care depun toată energia pe care o au pentru Sibiu. Iubesc Sibiul și cred cu tărie că trebuie să se transforme într-un oraș verde, curat, dar mai ales sigur pentru toți locuitorii lui”, precizează Ciprian Horșia.

113d868cc4ee72ceeb5ee90907e34c7c-1063x560-00-86

Claudiu Zgripcea. ”Lipsesc soluții și lipsește multă responsabilitate din partea actualilor politicieni”

Claudiu Zgripcea are 43 de ani și este director în cadrul societății Ropardo SRL, o firmă de IT cu capital romnesc. Societatea a încheiat anul 2018 cu o cifră de afaceri de opt milioane de lei și are 63 de angajați. „Sibiul are nevoie de oameni responsabili, asumați, hotărâți, care să vină cu efort individual voluntar și să formeze echipe de idei, să le pună în practică și să creeze noi premise de dezvoltare în și pentru Sibiu. Lipsesc multe piese, lipsesc soluții și lipsește multă responsabilitate din partea actualilor politicieni din administrația publică locală actuală”, s-a prezentat Claudiu Zgripcea.

Lista pentru Consiliul Local

Pentru a intra pe lista USR de la Consiliul Local Sibiu s-au înscris 16 persoane. Printre ei și liderul municipal al organizației, Diana Mureșan, dar și câțiva useriști din conducerea județeană a organizației. S-au înscris pe listă Alexandru Dudilă, Andreea Floarea, Carmen Novac, Ciprian Bardan, Ciprian Horșia, Claudiu Zgripcea, Diana Mureșan, Dragoș Floca, Ionut Ghișe, Laurențiu Giuroiu, Laurențiu Theodoru, Mircea Scorțar, Sorin Bîrs, Ștefan Kertesz, Vlad Grumazescu și Zeno Popovici.

Sursa foto: USR Sibiu, Facebook - pagini personale și wallstreet.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

25 comentarii

Ilie Garcea

Acum 3 ani

Doamne ce fericit sunt citind aceasta stire. Acum e bine. Si strabunica mea, daca ar fi avut roti, era tramvai hahahahaha
Raspunde

dancp2

Acum 3 ani

o propun pe dna /dsoara userista care face poze la nunti si foto laura oricean(nu stiu numeleezact)sau pe dnul din poiana sibiului fost sef pe la o banca din sibiu useristi la lupta!
Raspunde

echidistantul

Acum 3 ani

A face poze la nunti nu e o rusine, asa cum nicio munca nu e rusinoasa. Si la urma urmei, omul e perfectibil...
Raspunde

John

Acum 3 ani

E ok ... ar trebui nici sa nu-si cheltuie banii cu campania electrorala ca sigur nu vor castiga...nici unul din ei.
Raspunde

sibianul realist

Acum 3 ani

Doar n-o sa castige dna Fodor din nou!
Raspunde

gogu

Acum 3 ani

E pacat ca un medic, un profesionist, sa-si lase deoparte profesia si sa intre in politica!
Raspunde

politrucul

Acum 3 ani

Trei, Doamne, si toti trei...
Raspunde

Gigi contra

Acum 3 ani

cati dintre astia sunt sibieni? sau hai ca "sibian", mai nou, poate fi oricine, daca are buletin de Sibiu. Reformulez: cati dintre acesti pseudo-candidati sunt sibieni ardeleni?
Raspunde

S

Acum 3 ani

Toți
Raspunde

Gigi contra

Acum 3 ani

cel mai interesant mi se pare Dudulea. E fotogenic baiatul asta... la venerabila lui varsta de 31 de ani, mai are urme de acnee pe fata. I-ar sta bine pe jiltul de primar, trebuie sa ai tupeu cu nemiluita sa ravnesti, cu fata ta de fraier, la fotoliul incalzit de Iohannis! Iar tupeu mai poti avea si la bani, de exemplu. La banul public
Raspunde

Vivi Dragan

Acum 3 ani

Alt blat la primaria Sibiu, asteptam un alt pierzator de la PNL ca oricum PSD nu conteaza. Felicitari doamna Fodor pentru un nou mandat ati invatat ceva de la domnul Iohannis. Ce usor ajungi primar in Sibiu cand esti blat cu toata lumea.
Raspunde

Canaris

Acum 3 ani

Subțire de tot... Vă spun asta cu părere de rău pentru că vreau un candidat cu șanse... Pe ăștia îi unge tanti pe pita... Ați promis un candidat cu șanse chiar dacă din afara partidului... Să candideze sefa de la municipiu... Sunt simpatizant al Usr dar la fel ca mulți alții, dezamăgit...
Raspunde

XXX

Acum 3 ani

Cum poți te prezinți în fata sibienilor cu acești 3 păcălici, chiar nu se găsesc din "marele partid" USR, niște candidați credibili. Însemna ca nu știu nimic despre administrația publică locala, cei care se cred mari politicieni în USR, mi se pare o bătaie de joc la adresa sibienilor modul cum au fost selectați candidații, dacă continuă în acest ritm să facă politică o sa ajungă sub pragul de 5 % . Succes-uri !
Raspunde

S

Acum 3 ani

Deci toți ăștia care ați comentat votați cu fodor. Bravo bah, în 2000 ați votat cu condurat sau cu cindrea? În caz ca aveați drept.
Raspunde

S

Acum 3 ani

Ăștia măcar vor sa facă ceva pt oraș. Voi stați și cârcotiti. Pt voi ar merita sa câștige pesedeul sau fodor. Numai ca mai suntem și alții, care meritam altceva.
Raspunde

Isidor

Acum 3 ani

pentru "S": eu am impresia ca lectia de la prezidentiale nu v-a servit la mare lucru voua, useristilor. Sunteti bagatori in seama. Acolo unde un candidat face peste 50%, ar trebui sa constientizati ca nu aveti sanse, si sa evitati ridicolul unui scor mic, daca nu chiar ridicol, pur si simplu neprezentandu-va. Mascaricii astia 3 sunt de sacrificiu, am inteles, dar oare ei stiu acest lucru?
Raspunde

S

Acum 3 ani

@isidor nu prea știi cum e cu democrația, nu? Face peste 50% tocmai pt ca alții nu se prezintă. Fodor a făcut doar 53% când nu exista usr și când lumea nu prea știa de cat (nu) e în stare doamna. Acum dacă o sa ia 30% va fi mare lucru.
Raspunde

Anonymus

Acum 3 ani

foarte slabut mai ales ca domnul doctor mai mult se ocupa de politica decat de meseria pentru care a invatat... A fost seful de campanie a lui Stefanuta si acum vrea un ciolan mai mare... asta este din pacate romania, facem o facultate doar sa avem un nume dar de fapt nu avem nimic in comun cu domeniul respectiv si ne intereseaza doar banii nu conteaza de unde vin... de ceilalti doi candidati nu ma pot pronunta ca nu ii cunosc dar sper ca cei de la Plus sa aiba ceva mai serios altfel Fodor mai prinde linistita un mandat. Sunt curios cati dintre cei 3 au avut serios de a face cu primaria in diverse cazuri si domenii ca sa stie problemele care sunt in primarie cu adevarat. USR este in cadere libera si nu cred ca se vor redresa prea curand. Poate vor avea PNL-ul un candidat mai serios daca USR-PLUS nu vine cu ceva serios
Raspunde

S

Acum 3 ani

Parca era vorba sa vina oameni noi, asta a zis de la început usr, nu știu la ce bugetari pe viata va așteptați acum sa fi candidat. Acum trebuie sa fi fost în sistem? Și chiar de pe strada nu sunt. Nu contează problemele din primărie, contează ce se vede în oraș ca nu face primăria. PNL al lui Iohannis sa pună candidat împotriva lui fodor a lui Iohannis?
Raspunde

filip

Acum 3 ani

Claudiu Zgripcea locuieste in Selimbar de ani buni. Poate si-a pastrat buletinul de Sibiu, insa de 10 ani locuieste in selimbar. Copilul Dudila...iti dai seama ce hram poarta prin simpla accesare a paginii sale de fb.
Raspunde

Va urma ......

Acum 3 ani

Astia de la USR chiar nu stiu ce fac, cred ca oricine este capabil sa ocupe o asemenea pozitie. Sunt de tot rasul oameni aciuiti si dilectanti care vor sa detina puterea singurul scop fiind avantajele banesti, influenta si imaginea. O sa vedem si listele de la Selimbar si probabil o sa avem ocazia sa comentam de fiecare individ in parte in detaliu, ca sa vada toata lumea cine sunt oamenii care doresc sa ne conduca. Administratia sibiana are nevoie de un lider, de un om gospodar, corect, implicat si mai ales sa iubeasca sibienii si Sibiul nu de ciocoi care vor sa parvina. Nu este o chestiune generala dar este preponderenta.
Raspunde

Trei Fripturei

Acum 3 ani

Dupa cum arata acesti 3 indivizi, nu i-as lasa sa adminsitreze nici stocul de hartie igienica al orasului. Ar scadea productivitatea din cauza utilizarii cocenilor pentru vite si al caietelor pentru copii, de catre populatie, astfel ne-am da si viitorul peste cap si-am muri si de foame.
Raspunde

S

Acum 3 ani

Acuma și doamna fodor cam e de pensie.
Raspunde

Isidor

Acum 3 ani

"s", eu zic sa o lasi mai moale cu pronosticurile, v-ati visat in turul 2 si n-ati reusit sa bateti o tuta. Asa, gluma negluma, dar Fodor nu e Dancila. Putina modestie chiar nu v-ar strica, useristule care esti. Auzi la el, Fodor 30%:)))) Pai mai aiuritule (sau aiurito...) in Sibiu pana si PSD-ul, da, PSD-ul lui Dragnea si Dancila v-a surclasat! Cand ti-o iei de la o tuta si de la un flausat te ascunzi, fugi in pustietate sa uite lumea de tine... dar voi tineti mortis sa bateti un nou record negativ. De bufoni sunt buni astia 3, de primari Doamne feri:))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus