Sâmbătă,
28.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-1°C

Spitalul Județean Sibiu are 67 de paturi noi. Cel mai important beneficiar - Oncologia

Spitalul Județean Sibiu are 67 de paturi noi. Cel mai important beneficiar - Oncologia

Spitalul Județean Sibiu a fost dotat cu 67 de paturi noi, cu saltele și noptiere pe roți. Valoarea investiției este de 235.334 lei, cu TVA inclus. Paturile au fost distribuite pe mai multe secții: Oncologie, Boli Infecțioase, Diabet-nutriție și spitalizare de zi Gastroenterologie.

Cel mai important beneficiar al acestei investiții este Secția Clinică Oncologie unde au fost schimbate toate cele 38 de paturi din dotare. De asemenea, toate paturile (15) compartimentului Diabet au fost înlocuite. Paturile moderne și performante sunt prevăzute cu 3 manivele pentru ridicare, au rama din oțel laminat, laterale pliabile din aluminiu și au o sarcină maximă de 200 kg.

„Este un nou pas important pe care îl facem pentru îmbunătățirea standardelor de calitate a serviciilor spitalicești, echipamentele achiziționate fiind unele moderne, adaptate îngrijirilor medicale atât din perspectiva gradului de confort cât și din cea a facilitării activității personalului medical. Beneficiem în acest sens de suportul continuu al Consiliului Județean Sibiu și vom continua să investim în sănătatea sibienilor”, a declarat Cornel Benchea, managerul spitalului.
Paturile sunt echipate cu roți cu frână, suport de perfuzie ajustabil iar picioarele sale nu sunt situate la acelaşi nivel cu cadrul tăbliilor ci în interiorul suprafeţei destinate pacientului față de ramele patului, pentru a preveni lovirea de către pacient, vizitatori și personalul medical. Confortul pacientului este asigurat prin posibilitatea de ridicare în unghi de 35° pentru picioare și de ridicare în unghi 75° a suportului pentru spate. Saltelele în trei secțiuni achiziționate asigură un confort deosebit pacientului, fiind confecționate din spumă poliuretanică cu un grad ridicat de elasticitate. Sunt prevăzute cu husa lavabilă din piele ecologică (poliester peliculizat), detașabilă, cu fermoar. Noptiera pe roți și structură de aluminiu este concepută pentru mai multe destinații și prevăzută cu tavă tip masă pliabilă cu decupaj de pahare, sertar glisant, spațiu de depozitare cu poliță si ușă din plastic ABS. Noptiera mai este dotată, pe ambele laterale, cu suport de prosop.

pat_saltea_noptiera

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus