Luni,
25.01.2021
Innorat
Acum
1°C

Cod galben de ceață în mai multe localități din județul Sibiu

Cod galben de ceață în mai multe localități din județul Sibiu

Un cod galben de ceață este valabil în mai multe județe din țară, printre care se află și Sibiul. Potrivit specialiștilor, avertizarea este în vigoare până la ora 23.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi atenţionări nowcasting cod galben de ceaţă şi depuneri îngheţate pentru nouă judeţe. În județul nostru, avertizarea este valabilă pentru localitățile Sălişte, Miercurea Sibiului, Cristian, Şura Mică, Tilişca și Apoldu de Jos.

Recomandări de trafic

Polițiștii au câteva recomandări de trafic pentru șoferi:

„Având în vedere aceste condiţii meteo, poliţiştii Serviciului Rutier recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţii de ceaţă, se dovedesc extrem de periculoase.

Poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra necesităţii respectării regimului legal de viteză întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România. Circulaţi cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

Luminile de întâlnire e recomandabil să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri. Atenţie deosebită necesită şi sistemul de ventilaţie-dezaburire al parbrizului şi lunetei maşinii care trebuie să funcţioneze foarte bine.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă”.

Foto: arhiva TS

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus