Miercuri,
05.08.2020
Cer Senin
Acum
16°C

Demo robotica – prima competiție de robotică pentru adolescenți organizată la sibiu

20 Ianuarie 2020 14:40

Demo robotica – prima competiție de robotică pentru adolescenți organizată la sibiu

Pasionații de tehnologiile viitorului sunt invitați la prima competiție de robotică la nivel de colegiu/liceu organizată în Sibiu, care va avea loc în 24 ianuarie la Sala Transilvania.

În competiția care face parte din seria FIRST Tech Challenge s-au înscris nu mai puțin de 27 de echipe (cu peste 310 participanți): Byites, Gear Maniacs și Herotech (din Sibiu), Code Warriors, The Resistance și SNGine (din Mediaș), Trojan.EXE (Gherla), Hardwired și Robopapiu (din Târgu Mureș), Robosmart, TituRobo și EngiNeerds (Slatina), RoboAS și KronBOT (Brașov), ArmyBot (Alba Iulia), FastForwardFutureTeam (Stei), Robopeda (Beiuș), RaSky și Robocadet  (Craiova), TehnoZ (Pitești), Phoenix, PrimeTech și Hype (Cluj Napoca), YouthRobotics (Luduș), Bots’ Brain (Calafat), Ro2D2 (Ploiești) și BroBots (Râmnicu Vâlcea).

După inspecția și omologarea roboților, la ora 11.30 vor avea loc meciurile de calificare. Începând cu ora 17 se vor desfășura semifinalele și finalele. Intrarea publicului este liberă.

Demo Robotica este un concurs demonstrativ, organizat după regulile asociației americane FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology), în cadrul căreia echipele se pot pregăti pentru etapele regionale și națională. Tema concursului diferă de la an la an. Sezonul trecut echipele participante au construit un „Rover” care explora planeta Marte și care recunoștea diferite minerale, le colecta și le încărca intr-o „rachetă” pentru a fi aduse pe Pământ. În acest an, robotul are sarcina de a muta „cărămizi” într-o anumită zonă a terenului și de a le așeza una peste cealaltă, pentru a ridica un turn.

Competiția FIRST Tech Challenge, înființată în 1989, este organizată pe plan internațional de Asociația FIRST. La nivel național, în România, mișcarea de robotică la nivel de colegiu este susținută de Asociația “Nație Prin Educație”. În România sunt înscrise peste 190 de echipe de robotică, implicând peste 3.000 de elevi în domeniul educației STEM (Science Technology Engineering Mathematics).

Competiția Demo Robotica este organizată de echipa Gear Maniacs a Colegiului Național “Samuel von Brukenthal” sub coordonarea prof. Delilah Florea și cu sprijinul Marquardt Sibiu.

robotul echipei gear maniacs gear maniacs

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus