Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Meleșcanu a anunțat că demisionează după decizia CCR

Meleșcanu a anunțat că demisionează după decizia CCR

Președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, a declarat miercuri, că așteaptă să vadă motivarea Curții Constituționale prin care a stabilit că acesta a ajuns neconstituțional în funcția de președinte al Senatului, înainte de a demisiona din funcție.  "Aștept decizia oficială și motivarea judecătorilor. O decizie CCR se aplică și cel mai probabil mă voi conforma și voi demisiona de la șefia Senatului", a declarat Teodor Meleșcanu pentru HotNews.ro. Ulterior, Meleșcanu a susținut o conferință de presă în care a precizat că, până la publicarea în Monitorul Oficial, ”îmi asum în continuare prerogativele” de președinte al Senatului, urmând ca apoi să aibă loc consultările politice necesare pentru a găsi ”cea mai bună soluție”.

Meleșcanu a insistat că, având în vedere că decizia CCR este o premieră, așteaptă considerentele Curții, însă, odată publicată în MO, decizia devine obligatorie. El a insistat că nu are ”ambiții personale” și că singura lui preocuparea ar fi să asigure buna desfășurare a activității parlamentare.

Curtea Constituţională a României a admis, miercuri, sesizarea referitoare la alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului, stabilind că este neconstituţională, au declarat surse din CCR, potrivit Agerpres. Până acum,  judecătorii constituționali au amânat de șase ori decizia în acest caz, sesizarea fiind depusă din septembrie 2019.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Daniela Lomnesean

Acum 4 ani

Un politician de certa valoare a carui cariera se vede terfelita de statul paralel! Dle Melescanu, va respectam si va iubim!
Raspunde

sasofilu

Acum 4 ani

CINE TE PLATESTE?
Raspunde

Mos Gerila

Acum 4 ani

Mos gerila asta iar a uitat ca si-au impuscat stapanul acum 30 de ani ? ..iar face ravagii ? Penibil personaj, dar no, mintea lui mica si de socialist perfid mai mult nu poate. Ca si fosila aia de Iliescu... sta si face filme la BBC cum ca el e victima, cica l-au luat minerii prin surprindere.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus