Vineri,
17.09.2021
Parțial Noros
Acum
18°C

Ioan Bondrea a fost ales președinte al Senatului ULBS

Ioan Bondrea a fost ales președinte al Senatului ULBS

Ioan Bondrea, rectorul ULBS, aflat la sfârșit de mandat, este noul președinte al Senatului ULBS, ales cu o majoritate covârșitoare de voturi. Ioan Bondrea a primit 64 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Claudiu Kifor a fost votat de 9 membri ai Senatului ULBS. Prof. univ. dr. Ioan Bondrea va prelua această funcție de la Prof. univ. dr. Horațiu Mihai Rusu.

În acest moment, Ioan Bondrea ocupă și poziția de rector al UBLS, însă, conform legii educației, nu există conflict de interese, funcția de președinte al Senatului nefiind considerată una de execuție, a anunțat Departamentul de Comunicare și Marketing al Univeristății printr-un comunicat de presă. Până la încheierea mandatului de rector (în 31 martie 2020), Ioan Bondrea a anunțat că nu va conduce ședințele de Senat, urmând să își delege atribuțiile.

Ioan Bondrea s-a născut în 17 februarie 1960 la Baia Mare şi a făcut studiile la Facultatea de Mecanică Sibiu. El a venit la Sibiu la jumătatea anilor 80 pentru facultate. De aici, a plecat câţiva ani la Braşov, unde a lucrat ca inginer în programare la Inteprinderea Aeronautică

Ghimbav. La scurt timp după Revoluţie Ioan Bondrea a primit propunerea de a reveni în Sibiu, conform prezentării publicate pe site-ul ULBS. „În 1991 foştii mei colegi din Sibiu m-au sunat să mă cheme la facultate, la vremea aceea îmi propunea înfiinţarea unei catedre şi a unui laborator nou. Aşa m-am întors în Sibiu şi aici am rămas parcurgând toate etapele didactice”, a mărturisit Bondrea.

Ioan Bondrea a ajuns decan al Facultăţii de Inginerie “Hermann Oberth”, după ce timp de două mandate a ocupat funcţia de prodecan. A fost ales rector al ULBS în urmă cu opt ani, iar în anul 2016 a fost reales în această funcție.

Senatul ULBS este instituția care ”garantează libertatea academică și autonomia universitară” și elaborează, adoptă, revizuiește sau abrogă, în urma dezbaterii cu comunitatea universitară, carta universitară; aprobă metodologiile și regulamentele privind organizarea și funcționarea Universității; încheie contractul de management cu Rectorul ULBS; aprobă, la propunerea Rectorului și cu respectarea legislației în vigoare, structura, organizarea și funcționarea universității; aprobă statele de funcții și dimensionarea normei didactice și controlează activitatea Rectorului și a Consiliului de Administrație prin comisii de specialitate.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

///...

Acum 1 an

Cum sa ramana fara functie?!
Raspunde

Asaniciodata

Acum 1 an

Da, senatul cu președintele IB va cere raport rectorului IB ..normal pentru cei ca IB nu !???
Raspunde

Marginean Ioan

Acum 1 an

universitaticurate.ro Singura tentativa independenta de inginerie inversa a coruptiei universitare, cadru cu cadru. Informatii fulminante despre James Bondrea si camarila lui cu tentaculele infasurate strans in jurul ULBS.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus