Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Primele măsuri la Sibiu pentru prevenirea virusului mortal din China

Primele măsuri la Sibiu pentru prevenirea virusului mortal din China

În Sibiu se iau primele măsuri pentru a preveni posibila apariție a unor cazuri de infecție cu noul coronavirus. Până la acest moment, instituții care impun aceste măsuri sunt Direcția de Sănătate Publică și Aeroportul Internațional Sibiu. De asemenea, medicii  de familie au primit informări cu privire la acest virus ce poate fi mortal, în urma cărora își vor monitoriza pacienții.

Ministerul Sănătății a stabilit ieri, 22 ianuarie, o serie de măsuri care se impun în privința noului coronavirus pornit din Wuhan, China. Acestea vizează măsuri de alertare a autorităților de sănătate publică și a medicilor de familie, achiziția de reactivi, precum și de camere termice pentru toate aeroporturile din România, astfel încât să fie identificați călătorii care au febră. Măsurile vor fi luate în contextul în care Organizația Mondială a Sănătății ar putea declara astăzi urgență la nivel global în legătură cu acest nou virus.

La Aeroportul Internațional Sibiu se vor distribui pasagerilor care pleacă sau sosesc flyere informative în formatul unui card de alertă pentru sănătate primit din partea reprezentanților DSP și cei ai Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, potrivit reprezentanților instituției. Aceste informații vor fi, de asemenea, afișate la loc vizibil în format tipărit în incinta aeroportului sibian. „Suplimentar, vom solicita reprezentanților companiilor aeriene și instituțiilor colaboratoare de a ne semnala orice suspiciune cu privire la pasagerii care ar putea indica semnalmentele unei posibile infestări cu acest virus”, spune Alexandra Păcurar, purtător de cuvânt al aeroportului. Totodată, dacă se va impune măsura achiziționării și la Sibiu a camerelor termice, conducerea aeroportului precizează că acestea vor fi luate în calcul.

Medicii de familie au fost alertați

Pe site-ul Direcției de Sănătate Publică sunt deja postate informații pentru călători privind îmbolnăvirile cu noul coronavirus, iar medicii de familie au primit din partea instituției proceduri de supraveghere și iau măsuri de informare a pacienților și de monitorizare a situației. „Am primit o informare. Este vorba despre procedurile de supraveghere și informare a pacienților. Vom supraveghea infecțiile care, cel puțin teoretic, se încadrează în specificul infecției cu coronavirus”, spune Cătălin Sava, medic primar, medicină de familie.

Pe de altă parte, reprezentanții DSP spun că așteaptă măsuri suplimentare de la Ministerul Sănătății.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Wadim Korneliu

Acum 4 ani

Zboara rata wizz in china cumva?
Raspunde

Petre

Acum 4 ani

Nu zboara! Dar ajunge in aeroporturi unde poate zboara alte “rate” spre si dinspre china. Ia-ti o clipa sa gandesti pana la capat ce spui!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus