Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Parcare gratuită pentru proprietarii de mașini electrice

Parcare gratuită pentru proprietarii de mașini electrice

Proprietarii autovehiculelor propulsate 100% electric ar putea fi scutiți de la plata parcărilor în toate parcările publice locale. Proiectul de hotărâre a fost inițiat de consilierul local Ioan Stroie și se va afla pe masa consilierilor în ședința ordinară ce va avea loc în 31 ianuarie. Unul dintre proiectele ce vor fi supuse aprobării în ședința de Consiliului Local din 31 ianuarie este și cel inițiat de consilierul local Ioan Stroie referitor la scutirea de la plata tarifului de parcare în toate parcările publice stradale din municipiul Sibiu pentru autovehiculele propulsate 100% electric. În Hotărâre se subliniază că se ia în considerare „creșterea accentului pentru dezvoltarea tehnologiilor prietenoase cu mediul și încurajarea folosirii mijloacelor de transport achiziționate electric în detrimentul celor poluante, în vederea încurajării achiziționării și utilizării mijloacelor de transport ecologice în scopul reducerii emisiilor nocive în atmosferă, protejând astfel mediu înconjurător și sănătatea populației”.

Dacă Hotărârea va fi aprobată, abonamentul se va elibera de către Serviciul Public de Administrare a Domeniului public și Privat al municipiului Sibiu persoanelor fizice juridice scrise în certificatul de înmatriculare al autovehiculului. Va fi nevoie de o cerere tip, de copia certificatului de înmatriculare al autovehiculului, de copia actului de identitate pentru persoane fizice, respectiv certificatul de înregistrare în registrul comerțului sau dovada înregistrării în registrul asociațiilor și funcționarilor pentru persoanele juridice, semnate conform originalului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

5 comentarii

un arhitect

Acum 4 ani

Rusine este discriminare!
Raspunde

filimon

Acum 4 ani

bei, da' parca o mai fost un articol pe aceasta tema? cazan chiar n-are bani de parcare? parcari de biciclete nu se fac?
Raspunde

Ilie

Acum 4 ani

cineva care face o achizitie de masina electrica isi asuma anumite riscuri si eu zic ca orice masura care incurajeaza achizitia de automobile electrice este binevenita!..si pt toti care cred ca masinile electrice sunt scumpe ... cautati dupa vw e-up sau smart electric cu bonusul de la stat se ajunge la niste preturi f ok
Raspunde

Marcu

Acum 4 ani

VW e-up si smart electric snt mai degreba niste trotinete pe 4 roti. Nu ai loc de nici un bagaj...
Raspunde

aaa

Acum 4 ani

In sfarsit au gasit solutia la cea mai mare problema a sibienilor! dupa aporoape un mandat! Greu de inteles motivatia logica a acestei masuri pt ca o masina electrica parcata polueaza la fel ca celelante!, deci parcarea celor ne-electrice ar trebui sa fie gratis.Ar fi ineresant sa aflam de celelante posibile initiative al acestui consilier sa vedem in folosul cator sibieni au fost facute ca asta e doar pt niste smecheri sigur sub 1%.Poate acest consilier in marea lui intelepciune vine si cu o solutie pt o adevarata mare problema a sibienilor respectiv a parcarilor si nu cu promisiunea ca in n-ani se vor face,ca daca va fi pana acum (adica cele facute din impozitele lor sunt folosite de alti platitori de impozite la mama naibi nu in Sibiu si ei mai platesc si taxa de parcare) vom fi bucurosi sa nu il mai platim ca pana acum.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus