Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

8,8 mil. lei, anual: Primăria nu mai lasă bani încasați din parcări serviciului care le administrează

8,8 mil. lei, anual: Primăria nu mai lasă bani încasați din parcări serviciului care le administrează

Sumele încasate din tarifele de parcare încasate în Sibiu vor fi virate în ”bugetul mare” al orașului și nu vor mai rămâne în bugetul Serviciului de resort. Motivul invocat: o mai bună gestionare.

Conducerea Primăriei Sibiu intenționează ca, de la 1 februarie 2020, să vireze sumele rezultate din încasarea tuturor tarifelor de parcare în bugetul local și să nu mai rămână la dispoziția Serviciului de administrare a domeniului public și privat al orașului, serviciu care administrează parcările din Sibiu. În continuare, Serviciul se va ocupa doar de încasarea acestor tarife și, mai departe, de virarea lor în bugetul orașului, după cum se arată într-un proiect de hotărâre care va fi supus votului consilierilor locali în ședința de vineri. ”Având în vedere necesitatea finanțării tuturor activităților și proiectelor municipiului Sibiu, inclusiv necesitatea dezvoltării continue a rețelei de parcări publice, precum și gestionarea eficientă a veniturilor bugetului local, se impune cunoașterea directă și la timp a tuturor veniturilor bugetului local”, se arată în raportul de specialitate care însoțește respectivul proiect. Executivul local mai arată că, oricum, Serviciul de resort funcționează și cu subvenții de la bugetul local, la fel ca și celelalte servicii din subordinea Consiliului local Sibiu.

Potrivit datelor furnizare de Primăria Sibiu, anul trecut încasările din tarifele de parcare au ajuns la un total de 8,85 de milioane de lei. Acești bani au fost încasați de pe urma celor 3.260 de locuri de parcare cu taxă din oraș. Din luna ianuarie a acestui an, la acest număr au mai fost adăugate aproximativ 400 de locuri de parcare cu taxă (cele de pe s trăzile Turnului, 9 Mai, Faurului și Ocnei și în cele din spatele și lateralul Casei de Cultură a Municipiului Sibiu).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Sibian

Acum 4 ani

8,8 milioane de Lei, adică 1,84 milioane de Euro la cursul BNR de astăzi. Adică undeva la peste 3 milioane de Euro la 2 ani... de ce nu se folosesc acești bani pentru a face câte o parcare pe mai multe niveluri supraterane în cartiere la fiecare 2 ani? De suma aceasta scoți lejer undeva la 800 de locuri în regim P+3E+ET (a se citi acoperișul dezvelit al parcării). În 8 ani, adică 2 mandate la primărie faci undeva la 3000 de locuri de parcare pentru cartiere, pe lângă alte sute și mii ce le faci reconfigurând străzi/demolând garaje improvizate. Să nu mai vorbim că acele parking-uri de mari dimensiuni generează și ele cifre importante ce pot fi reinvestite. Cu 10 astfel de construcții rezolvi problema locurilor de parcare din cartierele Sibiului pentru următorii 25-30 de ani de la darea în folosință a ultimei unități, adică probabil că permanent la cum este trendul acum la nivel european, adică că după 2030 oricum numărul de mașini personale cel mai probabil va scădea cu toate normele impuse.
Raspunde

Marcu

Acum 4 ani

Bai dar voi nu pricepeti ca nu intereseaza pe nimeni in Primarie bunastarea cetateanului? De ce mai dati din gura? VOTATI pe altcineva !!
Raspunde

Sorana Cotoc

Acum 4 ani

Eu cu acei bani as face statii mobile de depanare a tricicletelor electrice, tot mai des folosite de noi, sibienii occidentali!
Raspunde

dancp2

Acum 4 ani

sibienii sint sibieni ! nu sint orientali ca doar nu isi fac stidii la moscova ca raluca turcan din botoshiani! sint asa cum sint sa vedem parcarile promse de tripleta turcan cimpan fodor!sau orice altceva PENTRU sibieni
Raspunde

Ce faci primarie?

Acum 4 ani

In zona Rahovei unt 2 centrale termice dezafectate .Nimeni nu le darama . Locul ramane ocupat iar parcari nu avem . In fiecare saptamana luam amenzi ca parcam pe trotuar . Dar nu avem unde parca ,singurul loc liber ramane spatiul verde dar nici asa nu mi se pare normal. Centralele trebuiesc daramate si facute locurile de parcare supraterane . Hai Primarie hai , ca ramanem in urma la capitolul viziune ,si punere in aplicare. Suntem dispusi sa si platim locul numai haideti cu solutii.
Raspunde

rosu

Acum 4 ani

Ma, prima data iti iei cal, si abia dupa aia iti dai seama ca n-ai grajd? Di ce sa-ti facem noi loc de parcare? N-ai loc de parcare, mergi pe jos, cu bicicleta, cu autobuzul ori cu trotineta. Si gata!
Raspunde

o părere

Acum 4 ani

Pe cand o parcare subterana si supraterana pe locul actualei parcari din laterala Salii Transilvania care ar putea descongestiona zona de masini (vezi Centru de afaceri, hotel Parc, Stadion Municipal, Facultatea de Drept, OCPI si altele)?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus