Vineri,
07.10.2022
Ploi Scurte
Acum
2°C

Palatul Copiilor Sibiu are biblioteca proprie. Cărțile au fost ale unui renumit medic sibian

Palatul Copiilor Sibiu are biblioteca proprie. Cărțile au fost ale unui renumit medic sibian

Palatul Copiilor Sibiu va inaugura curând o bibliotecă în noua clădire în care își desfășoară activitatea. Două tone de cărți au venit ca o donație din partea cumnatului unui renumit medic de la Spitalul Județean Sibiu.

Biblioteca va cuprinde câteva mii de cărți, iar cele mai multe au aparținut medicului Alexandru Leluțiu, care a pus bazele secției de hematologie a Spitalului Județean din Sibiu și care, alături de soția sa, Maria, profesoară de limba română și latină la Școala Generală nr. 17 din Sibiu, au realizat această colecție.

„Câteva mii de cărți au fost donate cu emoție și bucurie... Și pentru că principalul donator a fost Dr. Alexandru Leluțiu, biblioteca noastră îi va purta cu mândrie numele, prinzând viață printre rânduri si împrăștiind parfumul cărților către cei dornici să-l descopere”, reprezentanții Palatului Copiilor.

Donația a fost făcută de Pușchilă Nicolae din Săliște, cumnatul medicului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ehda

Acum 2 ani

Cartile sunt bune, dar mai bune ar fi in format electronic, pe un server propriu. Inteleg asa, ca un medic a scapat de cartile care faceau molii si i-a fost nu stiu cum sa le arunce, asa ca le-a donat... acum vor trebui puse undeva, in spatiul ala, sa faca din nou molii si mucegai.
Raspunde

Petre

Acum 2 ani

Și acum Ehda, te rog să ne spui și nouă ce ai donat tu la viata ta. Eu cred ca tu ești molia dintre cărți.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

deutsche welle

Acum 2 ani

in sec 21 - cartile si au cam pierdut valoarea ! donatia de carti ale dom doctor sunt bine venite ... dar nu este cine stie ce ! trebuie sa ne orientam spre biblioteca digitala !
Raspunde

Andu

Acum 2 ani

Extraordinar gest! Si sa stiti ca lumea chiar citeste carti fizice in zilele noastre, atat din librarii, cat si de pe site-urile care vad carti, in biblioteci.. ba chiar mi se pare ca e un avant spre lectura si competitie intre adulti, adolescenti si copii datorita verietatii de carti. S.
Raspunde

Gigi Contra

Acum 2 ani

Pai sa le scaneze cei de la cercul de informatica...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus