Marţi,
27.09.2022
Ploi Scurte
Acum
14°C

PSD Sibiu: Primarul din Rășinari pune copiii 4 km pe drumuri. ”Au început campania. Sunt 1,5”

PSD Sibiu: Primarul din Rășinari pune copiii 4 km pe drumuri. ”Au început campania. Sunt 1,5”

PSD Sibiu a transmis printr-un comunicat de presă că 39 de copii din Prislop, sat aparținător de comuna Rășinari sunt nevoiți să facă zilnic, pe jos opt kilometri, pentru că primarul nu vrea să le pună la dispoziție un microbuz școlar. De cealaltă parte, primarul Bucur Bogdan spune că nu e vorba de rea intenție, iar cifrele social-democraților sunt total eronate.

PSD Sibiu, prin vocea președintelui Bogdan Trif, anunță că intenționează să-l dea în judecată pe primar. ”Din cauza ignoranței, a nepăsării și probabil a răutății primarului PNL din Rășinari, 39 de copii din clasele V-VIII, din familii defavorizate, se expun zilnic unor mari pericole în drum spre școală. Parcurg pe ger, caniculă, ploaie sau zăpadă aproape 4 kilometri dus-întors pe un drum pustiu ce leagă satul Prislop de comuna Rășinari, situat la marginea pădurii, riscând în orice moment să fie atacați de animalele sălbatice, de câinii vagabonzi sau de cei de la stânele din zonă. Probabil din cauză că primarul nu a fost votat de oamenii care locuiesc în Prislop, se răzbună, în mod cinic, pe copii, în ciuda faptului că primăria are la dispoziție microbuze școlare care ar putea să îi transporte, în condiții de siguranță, pe elevi la școală”, susțin social-democrații într-un comunicat de presă.

Social-democrații spun că părinții au solicitat Primăriei, de-a lungul timpului, punerea la dispoziție a unui mijloc de transport pentru copii. ”În data de 26.10.2017, Consilierii locali ai PSD Rășinari au depus proiectul de hotărâre înregistrat la Primăria Rășinari cu nr. 6562/26.10.2017, privind aprobarea asigurării transportului elevilor din satul Prislop la Școala Gimnazială ”Octavian Goga” Rășinari. Primarul și consilierii PNL, majoritari în Consiliul Local Rășinari, nici măcar nu au pus pe ordinea de zi proiectul PSD. Având în vedere faptul că, din păcate, soluționarea acestei probleme depinde exclusiv de primarul PNL din Rășinari, dacă nici acum nu va respecta legea, intenționăm să-i facem o plângere penală, deoarece pune în pericol viețile copiilor”, mai scriu pesediștii.

”E campanie electorală”

Primarul Bucur Bogdan spune că pune acest comunicat al social-democraților pe seama apropierii campaniei electorale și că a făcut mai multe demersuri pentru a primi un al doilea microbuz școlar în comună. ”Probabil se apropie campanie electorală. De mult timp încercăm să rezolvăm problema, am avut mai multe solicitări prin care am cerut încă un microbuz școlar, pentru a rezolva această problemă. Noi avem unul, care este folosit pentru copiii din Trăienei. Oricum, acesta este mic, nu are decât 17 locuri, pentru Prislop am avea nevoie de mai multe locuri. Căutăm soluții în continuare, nu se pune problema de rea voință”, spune primarul. Bucur Bogdan susține că datele prezentate de social-democrați sunt tendențioase și exagerate. ”Nu e vorba de 4 kilometri de mers. Sunt exact 1,7 kilometri din Prislop până la școală. Un kilometru este pe șosea, iar 700 de metri se fac pe un drum adiacent, betonat de noi recent. Nu se află în pădure, la marginea pădurii, este circulat, nu se poate vorbi așa ceva”, a mai spus primarul.

Comparație Rășinari - Mogoşeşti-Siret, unde primarul a fost acuzat de sex cu minore

Fostul ministru al Turismului, Bogdan Trif, face o analogie între cazul din Mogoşeşti-Siret, cercetat pentru sex cu minore în clădirea primăriei, cu situația din Rășinari, unde îl acuză pe primar de abuz. ”Aceasta este viziunea PNL asupra <<României Educate>>? Ce inimă poți avea să lași copiii să se deplaseze în condiții periculoase în drum spre școală, iar microbuzele aflate la dispoziția Primăriei să stea parcate sau să deservească altor scopuri? Un astfel de om nu mai are dreptul să rămână nici măcar o zi în funcția de primar. Probabil că aceasta este și viziunea PNL Sibiu, din moment ce știa despre această situație, dar nu a luat nicio măsură și cu siguranță peneliștii sibieni îl vor susține pe domnul primar pentru un nou mandat.

Astfel de oameni care își bat joc de copii, fie că nu îi duc la școală, cum este cazul primarului PNL din Rășinari, Bucur Bogdan, fie că abuzează sexual minore în sediul Primăriei, cum este cazul primarului PNL din Mogoşeşti-Siret, Damian Butnariu, nu trebuie să aibă loc pe listele niciunui partid. Nu înțeleg de ce PNL i-a susținut, deși știa despre abuzurile acestora. Poate pentru peneliști aceasta înseamnă <<România Normală>>. Oare peneliștii așteaptă să se întâmple vreo tragedie cu vreunul din acei copii pentru a lua măsuri?”, a declarat Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

vasile

Acum 2 ani

ALOOO LUATI RRULETA, domnul de la psd greseste
Raspunde

Sib

Acum 2 ani

Ca de-obicei nimeni nu-si asuma raspunderea, serifii de la psd/pnl/cum le-o mai zice merg cu Touaregul/Q8. Doar nu s-or agita pentru nimicuri, nu? Intre timp copiii aia n-au decat sa mearga pe jos, desculti (citim si printre randuri si vedem de unde provin, nu?), noroc ca avem scaune incalzite in masini si doamne ajuta pe viitor sa prindem un nou mandat!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gilu

Acum 2 ani

CE LOGICA ARE PRIMARUL NU SUNT 4 KM DUS-INTORS. SUNT DOAR NUMAI 1,7 KM DUS. O LOGICA MATEMATICA DIFERENTA E DE 300 M ( LA DUS) IN MINUS FATA CALCULUL PRIMARULUI. ALOOOO PRIMAR PNL DE RASINARI ...ASTA E PROBLEMA ? 300 M ? SAU CA AI DOUA MICROBUZE CARE NU DUC COPIII DIN PRISLOP ? ESTI NORMAL LA CAP SA LASI COPIII EXPUSI PERICOLELOR ? DACA ERA COPILUL TAU PROCEDAI LA FEL ???
Raspunde

Erlkonig

Acum 2 ani

Trifalaule, debitezi numa ptostii
Raspunde

Telu

Acum 2 ani

Ce sa faca si Bogdanel saracu’ daca nu mai are servici.....
Raspunde

Sorin

Acum 2 ani

Mizerie PSD ista
Raspunde

Ironim

Acum 2 ani

Ce scarbe pot fi pesedistii astia!Mint,crezand ca in ziua de azi nu poti,oricand,sa verifici ce spun.Distanta este cea spusa de primar,nu de individul plin de ura,Trif si numaistiucum ii spune.
Raspunde

El Dorado

Acum 2 ani

Primarele ciuben din Rasinari este un bun edil, satul e plin de gunoaie si de alte probleme de ce s-ar ocupa el de niste copii defavorizati! Probabil trful e mai ciuben ca el si vrea sa-i ia bata de primar.
Raspunde

Bogdănel (incompetență)

Acum 2 ani

Când ai fost ministru nu cunoșteai problema? De ce nu ai rezolvat-o atunci? Sigur ca niște copii nu se cade sa meargă pe jos la școală, mai ales iarna, dar a împroșca cu noroi este cea mai simplă acțiune. Un fost om de stat trebuie sa împărtășască binețe, competență și să vina cu soluții, nu să rămâne ură și aroganță. Prin acest comportament al tău PSD Sibiu continuă să piardă electorat, ceea ce ești e prea mult pentru tine, băiete.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ruxandra Oprinescu

Acum 2 ani

Rasinariul este o veche vatra romaneasca, trebuie salvat de PNL, acest partid pro interese straine!
Raspunde

Emma

Acum 2 ani

Trifuţ al nostru, neamploiat in ultima vreme și aducându-și contributia importanta la procentul de 0.5% șomaj al județului Sibiu, n-a mai găsit alte idei geniale decât să facă analogii si comparatii de prost gust. Trage tare monșer, ca cu procentul de 9% pe Sibiu, cat i-a mai rămas PSD ului, nu e sigur ca îți găsești de munca!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus