Miercuri,
25.11.2020
Cer Senin
Acum
4°C

Dabo Doner și-a redeschis locația de pe Milea. Restaurant renovat, mâncare la fel de gustoasă

05 Februarie 2020 16:04

Dabo Doner și-a redeschis locația de pe Milea. Restaurant renovat, mâncare la fel de gustoasă

Restaurantul Dabo Doner de pe Bulevardul Vasile Milea, o locație reprezentativă pentru frumoasa poveste a donerului sibian, a fost renovat. Acesta este doar unul din pașii pe care Dan Paștiu îi face pentru îmbunătățirea constantă a lanțului Dabo Doner din întreaga țară și din afara ei.

Am stat de vorbă cu Dan Paștiu, fondatorul Dabo Doner, despre greutățile și satisfacțiile pe care i le-a adus vestitul sandviș, acum cunoscut în toată România și chiar peste granițe. Acesta explică faptul că nimic din toate acestea nu ar fi fost posibil fără echipa sa, cu care lucrează în mod constant la îmbunătățirea francizei.

dabo doner (10)

Acum că restaurantul Dabo Doner de pe Milea a fost modernizat și redeschis, care e următorul pas? Ce planuri aveți pentru 2020?

Milea este prima locație din Sibiu. A fost o locație veche, celebră pe vremuri, acolo unde am pus noi primul Dabo. Când am preluat-o, locația avea 200 lei încasări pe zi. Era la pământ. Am preluat-o cu bani puțini, ca orice început, nu aveam resurse de finanțare și nici potențialul economic pe care îl avem acum. Am făcut locația așa cum am putut, ne-am folosit de ce am avut, am implementat ce aveam ca să fie specific Dabo. Între timp, am refăcut conceptul de locație Dabo, am dat drumul la litoral, am început să ne dezvoltăm și fiecare locație a început să aibă același aer Dabo peste tot pe unde mergi. Simți clar încă de când ai intrat că e locația Dabo.

Milea este cel mai bun restaurant din tot lanțul de 50 de francize pe care le avem acum. Aveam teama să nu se piardă din spiritul ei, de primă locație Dabo, dacă o voi renova. Aduceam oamenii la training să vadă cum trebuie să arate un restaurant Dabo și îi aduceam în locația aceasta veche. Mi-am luat inima în dinți și am făcut-o și mă bucur că am reușit, chiar dacă mai bine de o lună a fost închisă, dar am renovat totul cap-coadă cu tot ce trebuie.

dabo doner (6)

Ce înseamnă de fapt mâncarea de la Dabo Doner?

Noi nu dăm doar un produs echilibrat din punct de vedere al gustului, vorbim de faptul că atunci când mănânci o faci cu toate simțurile și produsele noastre sunt echilibrate din toate aceste puncte de vedere. Avem educația asta de acasă că trebuie să mănânci tot din farfurie, dar din fericire copiii noștri nu mai beneficiază de practica asta, nesănătoasă de-altfel. Am ajuns la un nivel la care mâncăm cât simțim, cât e bine, dar mâncăm și ceva ce nu pică greu la stomac.

Noi am venit pe piață cu produsul acesta cu ce trebuie, echilibrat și chiar dacă la început am pierdut clienți mulți pentru că nu am vrut să le facem produsul cum au vrut ei (combinație de murături cu ketchup, maioneză și cartofi prăjiți), între timp cei care ne mai vizitau au înțeles diferența între ce facem noi și ce fac alții. Nu a fost ușor, dar a fost cu atât mai mare satisfacția, tocmai pentru că am obținut acest câștig în urma unei lupte grele și acum avem grijă de realizarea noastră.

Până acum câțiva ani eram convins că vând mâncare foarte bună, dar am realizat că un fast food nu înseamnă doar asta. Noi vindem timp. Lumea câștigă timp când vine la fast food. Suntem în secolul vitezei în care asta ne ajută mult, să mâncăm ceva rapid. Din păcate însă în majoritatea timpului mâncarea fast food se asociază cu mâncare nesănătoasă. Noi facem mâncarea folosind carne 100%, nu carne tocată sau „îmbunătățită” cu tot felul de ingrediente din tabelul lui Mendeleev. Șnițelele le facem ca la mama acasă. Nu am găsit niciun producător care să facă produsele din carne cum ne dorim noi, așa că acum facem o făbricuță unde să le producem așa cum vrem noi. Vrem să fie 100% carne adevărată. Locația, modul în care servim produsul, amabilitatea și promptitudinea serviciilor sunt importante.

dabo doner (4)

Ați pornit de la cinci angajați, acum în toată franciza sunt peste o mie de oameni. Cum reușiți să formați personalul „după chipul și asemănarea” dumneavoastră, să spunem așa?

Cea mai mare provocare a fost cea cu personalul. Tocmai de aceea e latura de business în care investesc cel mai mult și o fac cu plăcere. Nu luăm oamenii după aptitudini, ci după după atitudine. Dacă are atitudinea corectă, poate să ajungă inclusiv director de retail sau de dezvoltare, poate să ajungă orice. Asta înseamnă o firmă în plină dezvoltare. Posibilitățile sunt nelimitate.

Am avut un moment de cumpănă, din acest punct de vedere, când am decis să schimb echipa cu totul. Loredana, actual director general, împreună cu Claudia, proaspăt venită, s-au ocupat de instruirea noilor angajați și am renunțat la tot personalul vechi. Am dat un refresh și am început să acord atenție foarte mare echipei. Noi facem training-uri cu absolut tot personalul – de la curățenie până la directorul general al companiei, fiecare pe palierul lui. Avem un curs de antreprenor pentru toți angajații din locațiile Dabo. În doi ani de curs au altă mentalitate, îi învățăm și ajutăm să devină lideri în cadrul Dabo sau dacă doresc să își facă propria afacere. Acest curs este făcut în colaborare cu Lorand Staff, special și exclusiv pentru angajații Dabo. Oamenii se dezvoltă aici, dacă vor să obțină mai mult de la job și viață.

dabo doner (8)

Ce alte planuri aveți pentru 2020?

Aplicația Dabo va fi lansată în curând pentru clienții noștri. Ei vor avea astfel posibilitatea de a-și comanda mâncarea direct de pe telefon, de a obține discount-uri, favoruri de ziua de naștere a fiecărui client... sunt multe beneficii și le oferim bucuroși. Tot ceea ce ne dorim este să fim mai aproape de ei.

Din punct de vedere al dezvoltării, pentru 2020 avem ca proiect 14 locații la nivel național, iar la nivel internațional vom deschide două în Londra, una în Luxemburg, una în Malaga și una în Eger (Ungaria). Ne dorim ca anul 2020 să fie un an nu doar de consolidare națională, ci și unul de dezvoltare internațională.

Foto: Silvana Armat

dabo doner (9) dabo doner (7) dabo doner (5) dabo doner (1)

Comentarii

6 comentarii

Urban12

Acum 9 luni

Toate cosmeliile astea cu iz de oltenia si bucale ar trebui cumparate de un investitor serios si ridicat doar blocuri si parking-uri. E totusi un bulevard principal.
Raspunde

Cris

Acum 9 luni

spune- mi de unde provine carnea ca sa- ti spun ce înseamnă calitatea, pana atunci va rog sa nu vorbiți nimic de calitate sau Rețete originale cu ingrediente originale. Mancare cu gust bun găsești mai pe oriunde dar nimeni nu-și pune întrebarea de unde provine carnea sau legumele ? Gust excelent cu o rețeta ca la mama acasă se poate fac din păcate dintr-o carne provenita de la animale tratate crunt si umplute de antibiotice pentru ca nu ai cum sa STI !!! Pofta buna si ganditi- va încă o data pana consumați , indiferent de restaurant sau Fast food ! Sau dacă nu ca gândiți la voi ganditiva la copii voștri , poate atunci consumati cu mai multă responsabilitate....dar poate ca cer luna de pe cer ....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mirelian Fundulea

Acum 9 luni

E bine ca au facut si locuri de parcare, astfel toti sudistii nu vor mai parca pe strada, enervand sibienii adevarati! Multumim, Dabo Doner, de la sibieni pentru sibieni!
Raspunde

Dumitru Bucuresteanu

Acum 9 luni

Cel mai frumos e audiul ala pus fix in usa. Sa stii la ce sa te astepti. Vai de capul nostru
Raspunde

Geo

Acum 9 luni

Ai vazut ce numar de inmatriculare are? :) Nici nu se putea altfel :)
Raspunde

Nicoleta Telemea

Acum 9 luni

In sfarsit avem si noi in Sibiu o locatie de 5 stele Michelin, recunoscuta universal prin finetea gusturilor si clientela aleasa pe spranceana! Aduce un mare plus valoare orasului nostru, poate la acelasi nivel cu restaurantul din gara.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus