Luni,
16.05.2022
Acum
0°C

Ce facem în weekend? Ne bucurăm de zăpadă și de evenimente de calitate

Ce facem în weekend? Ne bucurăm de zăpadă și de evenimente de calitate

Teatru, film, sport extrem, balet, stand up comedy, toate acestea sunt ofertele din Sibiu pentru week-end-ul 7 – 9 februarie. Nu lipsesc nici atelierele pentru copii sau expozițiile. Orice s-ar alege este importantă voia bună și relaxarea, mai ales acum, când s-a întors și zăpada.

Vineri, 7 februarie

Pizza by Tango, o pizzerie exact în inima Sibiului, în Piața Mică, ce poate fi mai tentant? Nu o poți rata, cu atât mai mult cu cât, personalul localului cochet este mai mult decât bucuros să vă ofere o pizza cu gust, blat pufos și ingrediente proaspete. În oricare dintre zile Pizza by Tango este o alegere cu bun gust și dacă vă place puteți lua și acasă.

De la ora 18.00, la Teatrul Gong, are loc atelierul „Lumea magică a teatrului de păpuși”. Atelierul se desfășoară în Sala Studio și este susținut de Raluca și Daniela.

Dacă nu s-a mai râs de mult, o opțiune este spectacolul de Stand UP Comedy care are loc în seara aceasta, la Sala Thalia, de la ora 19.00. „Ușor negociabil” îi care ca protagoniști pe Maria, Mincu și Banciu și se vrea a fi un super show de Stand UP Comedy de 75 de minute. Informații pot fi obținute la numărul de telefon 0726.688.658.

stand up comedy De la ora 19.00, la Teatrul Național „Radu Stanca” se joacă piesa „Doi pe un balansoar”. Spectacolul are loc în Sala Studio, de pe strada Emil Cioran, nr. 1A. Tot la „Radu Stanca”, dar de această dată de la ora 19.30, în Sala Mare de pe B-dul Coposu, nr. 2 se joacă piesa „Sunt o babă comunistă”.

Barococo Party

Pentru iubitorii de balet, de la ora 19.00, la Centrul Cultural „Ion Besoiu” are loc spectacolul „Barococo Party”. Protagoniști sunt cei de la Teatrul de Balet Sibiu, care oferă un spectacol de teatru dans în coregrafia, dramaturgia și regia lui Sergiu Anghel.

Ziua de vineri aduce și un vernisaj de expoziție. Este vorba despre „Blur” expoziție semnată de Irina Dumitrașcu Măgurean, care va fi deschisă la Galeriile de Artă Contemporană a Muzeului Brukenthal. Vernisajul are loc de la ora 16.00, iar expoziția rămâne deschisă până pe 8 martie. Poate fi vizitată între orele 9.00 – 17.00.

La librăria Humanitas, de la ora 19.00 începe un eveniment dedicat poetului și eseistului Ezra Pound. Două volume ale acestuia vor fi prezentate de scriitorul Radu Vancu și criticii literari Andrei Teiran și Dragoș Varga. La finalul evenimentului actorul Claudiu Fălămaș va recita din poeziile lui Pound.

ezra-pound-C-scaled

Sâmbătă, 8 februarie

Dimineața de sâmbătă poate începe la Teatrul Gong, acolo unde de la ora 10.00 și 12.00 are loc „Atelierul de creat povești”. Micuții se pot întâlni în Sala Studio, sub îndrumarea Dianei Ribana. Tot la Gong, de la ora 11.00 se joacă spectacolul „Da Yang și Prințesa Da Yin”, în regia Évei Lábadi-Megyes. Din distribuție fac parte Andrei Hansel, Jenö Major, Angela Páskuy, Adrian Prohaska, Claudia Stühler, Daniel Neagu și Patrik Voicu. Da Yang și Prințesa Da Yin

De la ora 19.00, la Teatrul Național „Radu Stanca” se joacă piesa „Vara în care mama a avut ochii verzi”. Spectacolul are loc Sala Mare, Bdul Corneliu Coposu, nr. 2. Regia este semnată de Mariana Mihu – Plier.

Duminică, 9 februarie

Spectacolul „Da Yang și Prințesa Da Yin” se joacă și duminică, de la ora 11.00 și de la ora 18.00, așa că, cine nu reușește să-l vadă sâmbătă, o poate face în ultima zi din acest week-end. Este un spectacol după o poveste orientală despre iubire şi curaj, în care sunt folosite păpuşi inspirate din teatrul tradiţional japonez. Toate detaliile despre spectacol și bilete online se găsesc https://www.eventim.ro/ro/bilete/da-yang-si-printesa-yin-sibiu-teatrul-gong-377855/event.html.

Pentru iubitorii de senzații tari, la Arena Platoș are loc Kids Race 2020. Evenimentul începe la ora 10.00 și este dedicat exclusiv copiilor cu vârste sub 14 ani. La prima ediție au participat 100 de copii care s-au bucurat de traseul special amenajat pentru acest concurs. Concursul este recomandat copiilor care se dau pe schiuri sau snowboard la nivel mediu și avansat. Înscrierile se fac AICI, iar detalii găsiți pe pagina de facbook.

KIDS RACE

De la ora 19.00, la Teatrul Național „Radu Stanca” se joacă piesa „Vedere de pe pod”, de de Arthur Miller. Spectacolul se joacă în Sala Mare, de pe B-dul Corneliu Coposu, nr. 2. Regia este semnată de Eugen Jebeleanu, iar din distribuție fac parte Mihai Coman, Andrei Gîlcescu, Raluca Iani, Simona Negrilă, Ioan Paraschiv, Vladimir Petre, Viorel Rață, Vlad Robaș, Ciprian Scurtea, Cristian Timbuș și Cendana Trifan.

vedere de pe pod

Programul integral al Teatrului Gong poate fi accesat pe website-ul dedicat, iar programul Teatrului Național „Radu Stanca”, de unde pot fi achiziționate bilete, este AICI. Programul spectacolelor TNRS îl găsiți AICI. Programul filmelor care rulează la CineGold, multiplexul din Promenada Mall Sibiu, poate fi consultat AICI. Filmele care rulează la Centrul Cultural Ion Besoiu sunt disponibile pe pagina de facebook a instituției, în timp ce programul Cinematografului ARTA poate fi consultat mai jos.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus