Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

USR a adoptat doctrina de centru-dreapta. 91,5% din voturi

USR a adoptat doctrina de centru-dreapta. 91,5% din voturi

Referendumul privind poziţionarea doctrinară a USR s-a încheiat. 91% dintre membrii USR au votat pentru poziţionarea doctrinară ca partid de centru-dreapta, a anunțat USR, printr-un comunicat de presă. „11.047 membri USR (adică 91,25% din voturi) au fost în favoarea clarificării doctrinare. Referendumul a avut cea mai mare participare din istoria consultărilor electronice interne ale USR, în total exprimându-şi votul 12.106 membri USR (recordul anterior era de 9.654 voturi la o consultare din noiembrie 2019). Cvorumul necesar validării votului intern a fost de 10.743 de voturi, iar prezenţa la finalul perioadei de votare a fost de peste 56%”, se arată în comunicat.

Referendumul a fost convocat la iniţiativa lui Dan Barna şi s-a desfăşurat pe parcursul a şapte zile, începând din 1 februarie. „Nu este o schimbare de poziţie, ci o consolidare a ei. Atunci când am fost ales preşedinte, am spus că suntem un partid de centru dreapta şi tot ce am făcut în ultimii ani a fost în acest spirit. Am luptat pentru stat de drept, libertăţi civile, libertate economică şi o aliniere fermă la valorile europene şi euro-atlantice. Succesul acestui exerciţiu de consultare internă vine să confirme dorinţa şi curajul membrilor USR de a continua şi a-şi asuma această direcţie. Este un pas necesar şi aşteptat în direcţia consolidării unui partid care va avea un cuvânt important de spus în viitoarea guvernare”, a spus președintele USR, potrivit comunicatului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

zexe

Acum 4 ani

Ăștia în realitate sunt progresiști neomarxiști, adică exact de stânga, nu de dreapta.
Raspunde

zzz

Acum 4 ani

corect, pe dreapta sunt dacopatii
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus