Sâmbătă,
23.01.2021
Cer Senin
Acum
12°C

PSD a intrat în criză financiară. Salariile sunt întârziate, se fac concedieri

PSD a intrat în criză financiară. Salariile sunt întârziate, se fac concedieri

În ciuda unei subvenții de aproximativ 30 de milioane de euro, bani încasați de social democrați în 2019 de la buget, PSD nu-și mai poate plăti angajații, susține România liberă. Surse din PSD au declarat pentru Europa Liberă că din cauza problemelor financiare ale partidului angajații nu și-au primit la timp salariul în luna ianuarie. Noua conducere a început să concedieze o parte din personalul angajat în ultimii ani, iar partidul a încheiat un contract pentru comunicare cu o firmă apropiată de deputata PSD Diana Tușa.

PSD a încasat în 2019 aproape 144 de milioane de lei (în jur de 30 milioane de euro) de la bugetul de stat pentru funcționarea sa. Din acești bani trebuiau să fie plătiți și angajații partidului. Este cea mai mare sumă încasată vreodată de un partid după schimbarea legii privind finanțarea formațiunilor politice, iar PSD a beneficiat de ea datorită rezultatelor bune de la alegerile locale și parlamentare din 2016, dar și din cauza modificărilor pe care le-a adus legii în Parlament. Comparativ, subvenția PNL a fost în 2019 de 65 de milioane de lei.

Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, este autorul amendamentului prin care subvenția partidelor a crescut spectaculos în 2019. Acesta este trimis în judecată pentru delapidare și modul în care a folosit subvenția PSD. În plus, social-democrații au beneficiat și de un excedent de peste 53 de milioane de lei (circa 11.3 milioane de euro) lăsat moștenire din perioada Liviu Dragnea. În conturile PSD s-au aflat anul trecut aproape 200 de milioane de lei (42.5 milioane de euro), dar suma s-a evaporat, toți banii fiind cheltuiți de fosta conducere a PSD.

Întârzierea salariilor a devenit una acută până la sfîrșitul lunii ianuarie, deoarece Autoritatea Electorală Permanentă nu a virat subvenția. Autoritatea a anunțat pe 28 ianuarie că PSD va primi peste 7,1 milioane de lei ca subvenție – bani publici. PSD a virat banii către angajați după trei zile, vineri 31 ianuarie 2020, dar în unele conturi banii au ajuns la începutul lunii februarie, scrie România Liberă.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Teo

Acum 11 luni

Ce sa ne asteptam de la un partid al carui presedinte a fost condamnat pentru furt din bani publici iar trezorierul e cercetat pentru delapidare?Pestele de la cap se-mpute.Hotia si coruptia sunt in fibra acestui partid condus de baroni ,marionete ale puscariasului dragnea.
Raspunde

///

Acum 11 luni

Du-te, nu vorbi! Chiar asa sa fie?!
Raspunde

un om de bine

Acum 11 luni

Sa inceapa donatiile!
Raspunde

zzz

Acum 11 luni

pssst, Bogdane, unde-s banii? PSDgofund.me
Raspunde

statul defect

Acum 11 luni

30 de mil de euro?....un fleac...i-am ciuruit...bine ca sunt fraieri platitori de taxe.....
Raspunde

h

Acum 11 luni

Eu le-am spus PROSTACILOR ca in curand trebuie sa-si caute job-uri adevarate! :))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus