Joi,
18.07.2024
Ploi Moderate
Acum
21°C

Sibian condamnat la 5 ani de închisoare după două spargeri Portugalia

Sibian condamnat la 5 ani de închisoare după două spargeri Portugalia

Pentru două spargeri, una reușită, alta nu, un sibian a primit o pedeapsă de 5 ani și două luni de închisoare cu executare. Bărbatul a fost judecat în lipsă în Portugalia, însă a fost prins în Sibiu. Cazul lui s-a judecat la Curtea de Apel Alba Iulia, unde a și fost condamnat, scrie Alba24.ro. Faptele s-au întâmplat între anii 2012- 2013, însă Între timp bărbatul a revenit în Sibiu, iar la sfârșitul anului 2019, pe numele său a fost emis un mandat european de arestare.

A spart un seif al unei săli de jocuri de noroc

Potrivit documentelor din mandatul european de arestare, tânărul din Sibiu, în 17 august 2012, alături de alte persoane a spart o sală de jocuri.  Aceștia au tăiat conducta de aer condiționat de pe terasa localului, care dădea acces în interiorul sălii de jocuri printr-un tavan fals.  În tavanul fals au făcut o gaură, prin care au intrat în local. În interiorul localului au spart ușa de la birou și s-au dus direct la seif.  Bărbații au tăiat și ușa seifului din care au reușit să fure 56.495,48 €. Ustensilele pe care le-au folosit la spargere le-au lasat într-un rucsac  pe tavanul fals de lângă conductele de aer condiționat. fiind găsite mai târziu de anchetatori.

A doua spargere: băutură și 187,46 euro

Sibianul, alături de o altă persoană rămasă necunoscută au mai dat o spargere. Cei doi au urcat pe un acoperișul unui magazin, iar de acolo au ajuns în parcarea unității și din parcare într-un depozit. Aici au găurit peretele magazinului și au ajuns în interior, în baie. Ajunși în interior au mai spart un perete și au reușit să intre în camera unde erau amplasate mai multe seifuri, însă nu au reușit să își ducă planul la sfârșit și au ieșit din magazin doar cu 9 sticle de băutură care valorau 187,46 €.

Tânărul și-a recunoscut faptele dar a refuzat să fie predat autorităților portugheze pentru ispășirea pedepsei. În data de 5 februarie 2020, magistrații de la Curtea de Apel Alba Iulia au hotărât că tânărul va executa pedeapsa în România și nu în Portugalia și în acest sens au respins cererea portughezilor de predare a inculpatului.

De asemenea, instanța l-a mai obligat pe acesta să plătească 1.300,50 Euro, cu titlul de daune față de unul dintre păgubiți.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus