Marţi,
31.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-1°C

Demisie la PNL Agnita. Fostul primar a părăsit partidul, supărat că liberalii au ales alt candidat

Demisie la PNL Agnita. Fostul primar a părăsit partidul, supărat că liberalii au ales alt candidat

Fostul primar al PNL Agnita, Radu Curceanu, și-a anunțat demisia din partid pe pagina de Facebook a organizației, comentând la o postare a foștilor colegi. Nemulțumirea lui Curceanu ține de faptul că Alin Ciprian Șchiau (foto centru), fost consilier PMP în Agnita, a fost ales pentru a candida la alegerile locale pentru funcția de primar. Curceanu l-a susținut pentru această poziție pe fostul primar al comunei Chirpăr, Chirion Stănuleț. ”Vreau doar să stiți, cei care citiți știrea că Organizația PNL Agnita a stabilit prin vot democratic că dorește să meargă la Primărie cu un liberal vechi, cu experiență și multă reușită în administrație, cu domnul Stănuleț Chirion. În ciuda celor stabilite la nivel local, conducerea PNL Sibiu a desemnat pe altcineva. În consecință, cea mai mare parte a organizației locale Agnita a demisionat, împreună cu mine. M-am retras și din Consiliul Local Agnita pentru că… Nu vreau să stau în calea euforiei pe care, în prezent PNL o trăiește. Și Chiri si-a dat demisia din PNL, constatând că nu există apreciere pentru el decât dacă execută ce i se cere”, a anunțat Curceanu pe pagina de Facebook a PNL Agnita, comentând la postarea care anunța candidatul organizației la alegerile locale.

Surse din PNL spun  că din organizație au plecat, în afara fostului primar, doar alte trei persoane.

PNL Agnita greșit candidatul la alegerile precedente

În urmă cu patru ani, la alegerile locale, liberalii din Agnita au fost depășiți la vot de PMP la votul pentru alegerea primarului, însă partidul a fost susținut mult mai puternic la votul pentru consiliul local. Radu-Marius Cristea, candidatul liberalilor din 2016, a obținut 13,76% din voturile celor care s-au prezentat la urne, în timp ce pentru Consiliul Local Agnita, liberalii au strâns 16,72% din voturi, trecând peste PMP. Candidatul PMP la funcția de primar, Ovidiu Rogozanu, s-a clasat pe a doua poziție, cu 14,24%. Primar a fost ales atunci Ioan Dragoman cu 37,03% din voturi.

Radu Curceanu a pierdut alegerile pentru funcția de primar chiar în fața actualului edil, Ioan Dragoman. Curceanu a obținut în urmă cu opt ani 32,74% din voturi, candidând din partea PDL. Ioan Dragoman, reprezentând USL la aceste alegeri, a obținut 39,54% din voturi.

Sursa foto: Facebook/PNL Agnita

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Banii sau carciuma

Acum 2 ani

Ghici cine are cârciumă mai in centru.
Raspunde

Popescu Vasile

Acum 2 ani

In centrul tarii?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus