Joi,
01.10.2020
Innorat
Acum
10°C

Mircea Cazan le cere jandarmilor să păzească culturile agricole. ”Bande de hoți terorizează locuitorii din Miercurea și Dobârca”

11 Februarie 2020 14:20

Mircea Cazan le cere jandarmilor să păzească culturile agricole. ”Bande de hoți terorizează locuitorii din Miercurea și Dobârca”

Senatorul liberal Mircea Cazan a făcut la sfârșitul anului trecut o interpelare ministrului de Interne, prin care cerea soluții pentru locuitorii din Miercurea Sibiului și Dobârca, prăduiți constant de hoți. ”Bande de hoți terorizează locuitorii acestor zone, distrugând suprafețe de culturi de cereale, porumb, pagubele depășind câteva milioane de lei. S-au făcut sesizări la Poliția localității Miercurea Sibiului, dar reprezentanții acestei autorități au ignorat aceste plângeri, considerând că nu au o anumită importanță în rezolvarea lor”, a scris Cazan.

Liberalul l-a chestionat pe ministru și legat de posibilitatea ca ”un număr de jandarmi să asigure paza culturilor de toamnă de pe terenurile agricole din localitățile afectate de jafurile rromilor nomazi”. În plus, liberalul întreabă de ce nu sunt montate camere de luat vederi în zonă, ”în condițiile în care producțiile agricole sunt afectate de aceste furturi masive, iar taxele și impozitele locale nu mai pot fi plătite din acuza pagubelor suportate”.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, i-a răspuns senatorului, explicând că jandarmii nu pot păzi recolte și culturi agricole, deoarece ”instituția asigură paza obiectivelor de importanță națională, pentru apărarea țării, activitatea statului, economie, știință, cultură și artă”, după cum se precizează în răspunsul ministrului.

În plus, Vela a făcut și un rezumat al furturilor semnalate prin serviciul 112 de către cetățenii din Miercurea și Dobârca: ”În 2 noiembrie 2018, o persoană din Apoldu de Sus a sesizat prin 112 un furt de mere din livadă, iar în urma deplasării echipajului de poliție la fața locului s-a stabilit că fapta nu se confirmă”; în 12 decembrie 2018, o persoană din Dobârca a sesizat prin 112 că o anume persoană pe nume ”Liviu” i-a sustras un balot de paie de pe terenul proprietate personală, iar în urma deplasării echipajului de poliție s-a stabilit că fapta nu se confirmă; în 6 septembrie 2019, o persoană din localitatea Dobârca a sesizat că numitul C. N. din aceeași localitate i-a furat un balot de lucernă și 7 kg de porumb, cu privire la care se fac cercetări într-un dosar aflat în lucru; la data de 16 septembrie 2019, în urma unei petiții din localitatea Dobârca, prin care aceasta a sesizat că a găsit lanul de porumb călcat la pământ, posibil să fie mâncat de cai sau furat, la Poliția orașului Miercurea Sibiului a fost înregistrată o lucrare penală în care polițiștii fac cercetări. Astfel s-a constatat că sesizările adresate de către cetățenii orașului Miercurea Sibiului cu privire la furturile de cereale de pe terenurile agricole au fost înregistrate, se află în curs de soluționare sau au fost soluționate, conform prevederilor legale”, a mai scris ministrul Marcel Vela.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 7 luni

Aia-i bita lui Ghita Muresan?!? Mereti careva si-i scurtati bita fraierului ca ne face de toata minunea !
Raspunde

Elena

Acum 7 luni

Hotii au legile de partea lor; pagubasii -intentii bune, vorbe goale, falsa compatimire.
Raspunde

Justitia PSD

Acum 7 luni

O avut PSD grija sa instaureze hotia generalizata si protectia hotilor la pachet... la ce va asteptati ?
Raspunde

Calin

Acum 7 luni

Asta mai lipseste acum ... cate 2 jandarmi in fiecare lan de porumb :))
Raspunde

Antrenor de ursuleti

Acum 7 luni

la ce altfel sunt buni ?
Raspunde

deutsche welle

Acum 7 luni

Cazan deghizat - ca la circ !! parca o avut si idei mai bune - sau ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus