Vineri,
02.12.2022
Parțial Noros
Acum
2°C

Tursib-ul a dat Sibiului terenurile pentru o nouă stradă. ”Pentru a îmbunătăți substanțial mobilitatea dinspre Cisnădie”

Tursib-ul a dat Sibiului terenurile pentru o nouă stradă. ”Pentru a îmbunătăți substanțial mobilitatea dinspre Cisnădie”

Adunarea generală a acționarilor Tursib, formată de fapt din consilierii locali ai orașului, a aprobat un schimb de terenuri cu Primăria, astfel încât aceasta din urmă să amenajeze o nouă stradă în oraș. Una anunțată a fi cu trei benzi, dintre care una dedicată autobuzelor.

De o suprafață de 3.194 de mp are nevoie Primăria Sibiu pentru a amenaja o nouă stradă în Sibiu, care să lege străzile Arieșului de Siretului. Suprafața respectivă de teren se află în proprietatea Tursib, fiind parte a vechii autobaze de pe Calea Dumbrăvii. În ședința AGA din cadrul Tursib, de la finele săptămânii trecute, consilierii locali au aprobat în unanimitate ca cei 3.194 de mp să fie oferiți orașului, la schimb pentru alte două terenuri. Unul din aceste terenuri se află pe strada Verzăriei, nu are deocamdată număr atribuit și are o suprafață de 702 mp, a căror valoare de piață a fost evaluată la aproximativ 80.000 de euro. Cel de-al doilea teren acceptat pentru schimb se află pe strada Pescarilor, la nr. 9 și are o suprafață de 233 de mp, evaluată la aproximativ 59.000 de euro (sumele nu includ TVA). ”Încă nu ne-am gândit la o destinație pentru aceste terenuri. Vom încerca să le valorificăm în interesul Sibiului, urmează să ne întâlnim să mai discutăm despre acest lucru”, a arătat Mircea Ovidiu, președintele Consiliului de administrație al Tursib.

Prezentă la ședința AGA, primarul Sibiului, Astrid Fodor, a arătat că scopul acestui schimb de terenuri este acela de a oferi suprafața necesară amenajării unei noi străzi în Sibiu, a cărei lungime va fi de aproximativ 300 de metri. ”Este un schimb de terenuri echitabil, atât pentru Tursib, cât și pentru Primăria municipiului Sibiu. Pe terenul de pe strada Verzăriei, de exemplu, se poate construi. Terenul de pe fosta bază Tursib ne este necesar pentru a îmbunătăți substanțial mobilitatea dinspre Cisnădie. În zonă, și Calea Dumbrăvii va intra într-un amplu proces de modernizare”, a declarat Astrid Fodor.

Proiectul amenajării unei noi străzi prin mijlocul fostei autobaze Tursib a fost demarat în luna iulie a anului trecut, când în Consiliul local a fost aprobată efectuarea unor operațiuni de carte funciară, referitoare la imobilele-teren de pe Calea Dumbrăvii. În luna octombrie a anului trecut, la dezbaterea publică organizată de Consiliul Județean Sibiu pe subiectul lărgirii drumului județean în dreptul cartierului Arhitecților, primarul Astrid Fodor a anunțat că noua stradă care ar urma creată peste fosta autobază Tursib va avea trei benzi de circulație. ”Noi facem și o ieșire peste fostul teren al Tursib, prelungirea străzii Arieșului. O stradă cu trei benzi, dintre care una dedicată autobuzelor. În primăvară cred că ne putem apuca și de această stradă, acum suntem în schimb de terenuri cu Tursib”, afirma primarul Fodor. În opinia primarului Sibiului, această viitoare Prelungire a Arieșului va ajuta și la decongestionarea traficului din zona ieșirii înspre cartierul Arhitecților. Până la utilizareaacestei străzi vor mai trebui parcurse etapele de realizare a studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic, elaborarea detaliilor de execuție și obținerea avizelor necesare, contractarea execuției lucrărilor și a serviciilor de asistență tehnică.

În ceea ce privește restul terenului fostei autobaze, acesta rămâne, în continuare, de vânzare. În cursul anului 2018, Tursib a organizat două licitații de vânzare a întregii suprafețe, la un preț de 383 euro/mp, fără TVA (455.77 euro/mp cu tot cu TVA – n.r.), adică de la un preț de pornire de aproximativ 21,3 milioane de euro, cu tot cu TVA (17,9 milioane de euro, fără TVA). La ambele proceduri, însă, nu s-a prezentat niciun ofertant.

Sursa foto: Google Earth (traseul desenat al viitoarei străzi este o aproximare)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

statul defect

Acum 2 ani

suntem geniali la trasat linii pe harta....mai ales in campanie electorala
Raspunde

Tutor

Acum 2 ani

Cum naiba sa se prezinte când ei urmăresc să-l coboare la cel mai mic preț,dupa care fostul expert în credite, acum președinte C. A să-l transforme în proprietate. Unde mai punem ca are în subordine și 2 directori ai Tursibului, sau mai bine zis două mamaligi.. Cum dracu dai la schimb 3100 mp. pe 2 parcele una de 700 și alta de 300...ce afacere a făcut Tursibul.???
Raspunde

urbanistul general

Acum 2 ani

Si ce autobuze vor circula pe banda special dedicata lor, pe viitoarea strada ce va uni Str. Ariesului cu Str. Siretului? (asta daca e sa consideram schema din antent ca fiind strada propusa a fi realizata) :))) Ne pregatim cumva de ridicarea acelor blocuri promise inca de pe vremea cand autobaza tursib s-a mutat? :))
Raspunde

Praf in ochi

Acum 2 ani

O prostie mai mare ca asta nu am vazut! Cat de tampi pot sa fie oamenii astia? Daca chiar vroiau sa faca ceva, o strada paralela cu Siretului incepand din Calea cisnadiei in zona statiei de transformare de la trans elctrica pe terenului unde acum sunt gradini de zarzavaturi pana la intersectie cu strada Siretului si care sa se prelungeasca pana la calea dumbravii prin fostul teren Tursib! La intersectia cu Siretului un sens giratoriu si scapam de trafic si pe calea Cisnadiei si pe strada Siretului! Dar de ce sa gandim bine cand putem propune prostia asta de strada care se descarca tit pe Siretului la intersectie cu Dumbravii!?! Deci oamenii astia de la primarie chiar sunt dobitoci! In veci nu vom avea un trafic ok in Sibiu, pana nu pleaca baba si acolitii ei cu ochelari de cal! Praf in ochi!
Raspunde

Erlkonig

Acum 2 ani

soluția propusa de tine e aberanta. și chiar dacă pleacă ***, nu ajungeți voi, bai ****
Raspunde

john

Acum 2 ani

Ce porcarie ... va face acelasi lucru ca si str Siretului
Raspunde

Oanta

Acum 2 ani

si uite asa s-a mai facut o bijnita cu terenuri in Sibiu. Rusine Tursib, rusine Primaria SB ! ! ! Toata manevra asta este facuta de consiliu de administratie in frunte cu MVO..
Raspunde

Der Konig

Acum 2 ani

Toata primaria Sibiu trebuie sa plece acasa, incompetenti, ingusti, inchistati, gandire limitata si orizont submediocru. Cei de la Oradea trebuie clonati, altfel Sibiul se va lauda doar cu un centru spoit si cateva fabrici la banda rulanta.
Raspunde

Graf

Acum 2 ani

Adica cu acest proiect vreti sa distrugeti si locul de joaca a copiilor(curtea cu spatiu verde) care frecventeaza Gradinita nr. 5? Este o strada foarte ingusta, cu un trotuar de 80 cm. pe o parte este biserica si pe cealalata Gradinita nr 5, pe care o demolati?
Raspunde

Ioan

Acum 2 ani

Demolati biserica sau gradinita pentru a face loc pentru 3 benzi?
Raspunde

Sibian

Acum 2 ani

...primaria cedeaza teren primariei si ii da la schimb alt teren primariei.Zona Crepusculara la Fodor&Co
Raspunde

Sibian

Acum 2 ani

Cred că îmi răcesc “gura” de pomană, însă simt că o iau razna cu această incompetență, pornită din nepăsare și din interes personal. Vorba aia, de ce să crească nepoții mei într-un oraș bine structurat și cu un trafic cursiv și cu adevărat prietenos cu mediul, când îmi pot face vacanțele acum și conduce o mașină pe care salariul meu de funcționar, nu ar putea-o asigura până au ei nepoți. Dacă Sibiul ar fi dublu ca populație, ar fi aproape la fel de rău gândit pentru trafic ca Bucureștiul. Noi avem noroc că (încă) suntem puțini. La ce aberații se autorizează și la cât de prost și superficial gândite sunt rezolvările (cârpelile ulterioare), când va ajunge la 300.000 de locuitori, Sibiul va fi un oraș blocat complet 8 ore pe zi. Norocul nostru că nu mai prindem noi vremurile alea, nu? Că așa gândesc și cei care măcelăresc acum orice șansă ca unii mai competenți și disperați din viitor să își rezolve măcar problemele. Cum doamne iartă-mă să ai tu Primărie, teren liber, neconstruit, și să faci pe el o șosea de cartier rezidențial? Înțeleg, să o faci așa cap-coadă ar presupune expropieri și cheltuieli nedorite, dar de unde știi tu că peste 20 de ani, cineva nu le va face, dacă îi dai ocazia? Nu, nu pretind aici o stradă cu n benzi pe sens, dar unde e banda de parcare temporară cu plată în planul tău, unde e pista de biciclete cu 1 m lătime/bandă, alveola de autobuz, spațiul verde dintre trotuar și stradă unde să plantezi copaci și unde să se strângă zăpada iarna, trotuarul de 1,5 m lățime minimă pe fiecare parte a noului drum? Nu contează că ai o stradă de 10 m, 300 de m, sau de 5 km, nu poți construi străzi pe parcele goale fără să te gândești pe termen lung. Nu poți refuza altora din viitor șansa de a repara ce ai stricat deja, nu poți lăsa orașul sufocat.
Raspunde

Republica Teleormăneană România

Acum 2 ani

Clar nu e un blat prin care Primăria își face pomană cu un drum moca pentru speculatorii imobiliari ce vor ridica multe, multe bocuri inghesuite fără locuri deparcare!
Raspunde

Bobby

Acum 2 ani

Nu decongestioneaza nimic pana nu se da drumul circulariei in dublu sens pe Dumbravii....dar nu vrea Fodor nicicum....asta e, mai votati fara cap !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus