Duminică,
09.08.2020
Cer Senin
Acum
19°C

Sorin Radu, noul rector al ULBS, invitatul conferinței speciale FITS și TNRS din luna februarie

20 Februarie 2020 19:13

Sorin Radu, noul rector al ULBS, invitatul conferinței speciale FITS și TNRS din luna februarie

Conferința specială FITS și TNRS din luna februarie îi va aduce într-un dialog despre academism, calitate și comunitate pe Constantin Chiriac, director general TNRS și președinte FITS, și Sorin Radu – Profesor universitar doctor în cadrul Facultății de Științe Socio-Umane din cadrul ULBS, noul rector al universității sibiene. Evenimentul va avea loc vineri, 28 februarie 2020, de la ora 18:00, la Spațiul Habitus, anunță reprezentanții TNRS.

Sorin Radu  este Profesor universitar doctor în cadrul Facultății de Științe Socio-Umane, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Domeniile sale de interes științific vizează istoria României în secolele XIX-XX, istoria partidelor și doctrinelor politice, cultura politică și modernizarea în România modernă și contemporană, istoria sistemelor electorale din Europa Centrală și de Sud-Est, precum și istoria regimurilor comuniste din Europa de Est.

Până în prezent, Sorin Radu a scris 3 volume despre mecanismele politicii românești de-a lungul istoriei, o monografie dedicată lui Vespasian Erbiceanu, a coordonat alte 16 volume centrate în jurul acelorași preocupări și a publicat peste 50 de articole cu caracter științific în reviste academice naționale și internaționale de prestigiu. De asemenea, a participat la numeroase conferințe științifice în străinătate și a activat ca editor-șef al revistei Studia Universitatis Cibiniensis. Series Historica din 2008 până în prezent. Începând cu aprilie 2020, Sorin Radu este numit noul Rector al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Comentarii

1 comentarii

dancp2

Acum 5 luni

radu draghe radule tu de al cui esti?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus