Duminică,
28.11.2021
Cer Senin
Acum
12°C

Sorin Radu, noul rector al ULBS, invitatul conferinței speciale FITS și TNRS din luna februarie

Sorin Radu, noul rector al ULBS, invitatul conferinței speciale FITS și TNRS din luna februarie

Conferința specială FITS și TNRS din luna februarie îi va aduce într-un dialog despre academism, calitate și comunitate pe Constantin Chiriac, director general TNRS și președinte FITS, și Sorin Radu – Profesor universitar doctor în cadrul Facultății de Științe Socio-Umane din cadrul ULBS, noul rector al universității sibiene. Evenimentul va avea loc vineri, 28 februarie 2020, de la ora 18:00, la Spațiul Habitus, anunță reprezentanții TNRS.

Sorin Radu  este Profesor universitar doctor în cadrul Facultății de Științe Socio-Umane, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Domeniile sale de interes științific vizează istoria României în secolele XIX-XX, istoria partidelor și doctrinelor politice, cultura politică și modernizarea în România modernă și contemporană, istoria sistemelor electorale din Europa Centrală și de Sud-Est, precum și istoria regimurilor comuniste din Europa de Est.

Până în prezent, Sorin Radu a scris 3 volume despre mecanismele politicii românești de-a lungul istoriei, o monografie dedicată lui Vespasian Erbiceanu, a coordonat alte 16 volume centrate în jurul acelorași preocupări și a publicat peste 50 de articole cu caracter științific în reviste academice naționale și internaționale de prestigiu. De asemenea, a participat la numeroase conferințe științifice în străinătate și a activat ca editor-șef al revistei Studia Universitatis Cibiniensis. Series Historica din 2008 până în prezent. Începând cu aprilie 2020, Sorin Radu este numit noul Rector al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Comentarii

1 comentarii

dancp2

Acum 1 an

radu draghe radule tu de al cui esti?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus