Vineri,
07.10.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Buget: Sibiu și restul. Toate localitățile din județ nu strâng bani, cât bugetul de funcționare al administrației locale

Buget: Sibiu și restul. Toate localitățile din județ nu strâng bani, cât bugetul de funcționare al administrației locale

Cu un buget de peste 781 de milioane de lei, anul trecut, municipiul Sibiu, a avut un venit mai mare decât toate celelalte localități din județ, luate la un loc. Municipiul Mediaș, aproape că a ajuns la un buget de o sută de milioane, iar majoritatea orașelor din județ au fost întrecute, din acest punct de vedere, de o comună: Șelimbăr. Mai mult, bugetul Teatrului Radu Stanca depășește cifrele orașelor din județ, cu o excepție, la limită, Cisnădie.

Municipiul Sibiu a avut în 2019 un buget de 781,445 milioane lei. Din aceștia, 380 de milioane de lei au fost destinați asigurării bunei funcționări a aparatului administrativ. Este vorba de secțiunea de funcționare care reprezintă gospodărirea orașului, de la salubrizare, deszăpezire și iluminat public, mobilierul urban, etc, precum și cheltuielile cu funcționarea Primăriei Sibiu și a serviciilor publice. Pentru dezvoltarea urbană au fost alocați anul trecut 401 milioane lei.

Bugetul Mediașului a fost în 2019 de 97 milioane lei. Din aceștia, 17 milioane de lei au fost destinați capitolului de servicii publice generale, care include cheltuielile de personal și cheltuielile materiale. Capitolul Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională are la dispoziție 3,3 milioane de lei, cea mai mare parte a sumei fiind alocată Direcției Poliția Locală Mediaș.

Cel mai mare buget dintre orașe l-a avut Cisnădia, cu 32,54 milioane de lei. Avrig a avut un buget de 22,8 milioane lei, Agnita – 13 milioane, Dumbrăveni – 11,8 milioane, Tălmaciu – 12 milioane, Miercurea Sibiului – 9,13 milioane, Ocna – 9,13 milioane lei.  În comparație, bugetul total al Teatrului Radu Stanca din Sibiu a fost anul trecut de 31,85 milioane lei.

Comuna Șelimbăr este de departe cea mai înstărită din județ, ea având anul trecut un buget de 55,142 milioane de lei. În acest an, bugetul localității este mai mare cu două milioane de lei.

Cota de 6% din impozitul pe venit estimat a se încasa la bugetul de stat în anul 2020, reprezentând fond la dispoziția Consiliului Județean Sibiu:

Sibiu – 0 lei

Mediaș – 3,7 milioane

Agnita – 757 mii lei

Avrig – 1,586 milioane

Cisnădie – 1,798 milioane de lei

Copșa Mică – 443 mii lei

Dumbrăveni – 672 mii lei

Miercurea Sibiului – 554 mii lei

Ocna Sibiului – 454 mii lei

Săliște – 829 mii lei

Tălmaciu – 593 mii lei

...

Șelimbăr – 918 mii lei

Cristian 512 mii lei

Porumbacu de Jos – 442 mii lei

Roșia – 620 mii lei

Ludoș 113 mii lei

Valea Viilor 177

Tilișca – 146 mii lei

Mihăileni 150 mii lei

Merghindeal – 168 mii lei

Marpod – 119 mii lei

Date: Ministerul Finanțelor

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

S

Acum 2 ani

Inflație de virgulee!
Raspunde

El Borado

Acum 2 ani

Aha... uite una buna.... cu banii sifonati din primarie pentru "echipa de baschet", ca sa cumpere jucatori din "Oceania", mai bine s-ar face niste canalizari prin Dumbraveni, de exemplu.... sau Altana sau unde vreti voi. Sau mai bine salariul lui Miriuta si echipei de loseri, jumate importati pe banii bugetului, sa fie construite niste sali de sport in Avrig sau alte orase ale judetului.... buna asta ? Sau sa se renoveze scoli, sa se cumpere echipamente pentru infrastructura, educatie si tot asa.
Raspunde

De pe margine

Acum 2 ani

Selimbar buget mare, dar realizari ... ?
Raspunde

Jorj

Acum 2 ani

Pai au facut o canalizare.... care se termina in Cibin ! Pentru a creste preturile terenurilor traficate si pe care construiesc samsarii impbiliari. Pardon, am vrut sa spun dezvoltatorii... dezvoltatorii haosului si al mizeriei, cu 4 clase.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus