Luni,
05.12.2022
Partial Noros
Acum
9°C

Video. Un bărbat bănuit de omor în Spania, prins la Sibiu

Video. Un bărbat bănuit de omor în Spania, prins la Sibiu

Doi români, bănuiți că ar fi comis un omor prin împușcare și o tentativă de omor în Marbella-Spania, au fost depistați în urma cooperării prin rețeaua ENFAST dintre Poliția Română și autoritățile spaniole, anunță reprezentanții IGPR. Unul dintre ei a fost prins la Sibiu, celălalt în Dolj.

În 7 februarie 2020, a fost depistat și reținut în Sibiu, un bărbat, cetățean român, de 29 de ani, urmărit internațional de autoritățile judiciare spaniole care au emis pe numele acestuia un mandat european de arestare, fiind cercetat de acestea pentru săvârșirea infracțiunii de omor comis pe teritoriul Spaniei.

Depistarea lui a avut loc în urma declanșării unei operațiuni E.N.F.A.S.T. de către Unitatea de Căutare a Persoanelor Urmărite din cadrul Poliției Naționale din Spania (F.A.S.T. Spania), împreună cu Serviciul Urmăriri din cadrul Direcției de Investigații Criminale (F.A.S.T. Romania) și a compartimentelor urmăriri ale I.P.J Sibiu și I.P.J. Hunedoara.

În continuarea aceleiași operațiuni, la data de 21 februarie 2020, a fost depistat în municipiul Băileşti – județul Dolj, și reținut un alt cetățean român, de 39 de ani, urmărit internațional de autoritățile judiciare spaniole, pe numele acestuia fiind emis, de asemenea, un mandat european de arestare pentru săvârșirea infracțiunii de omor comis pe teritoriul Spaniei.

Cele două persoane sunt cercetate de autoritățile judiciare spaniole, fiind bănuite că, împreună, la data de 15 noiembrie 2019, în localitatea Marbella-Spania, ar fi săvârșit infracțiunile de omor prin împușcare asupra unei persoane și tentativă de omor cu aceeași armă de foc asupra unei alte persoane, căreia i-au pus viața în pericol prin leziunile provocate prin împușcare.

Cei doi urmăriți internațional au fost prezentați procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba și Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, pe a căror rază de competență au fost depistați de polițiștii structurilor de urmăriri, fiind reținuți pentru 24 ore.

Ulterior, cei doi au fost arestați în vederea predării către autoritățile spaniole de judecătorii curților de apel Alba și Craiova, fiind încarcerați în aresturile Poliției Române.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus