Sâmbătă,
20.07.2024
Partial Noros
Acum
31°C

Ambulanță și cabinet stomatologic - servicii noi oferite de Arhiepiscopia Sibiului. Cine poate beneficia de acestea

Ambulanță și cabinet stomatologic - servicii noi oferite de Arhiepiscopia Sibiului. Cine poate beneficia de acestea

Arhiepiscopia Sibiului pune la dispoziția persoanelor sărace și în vârstă un serviciu ambulanțier și un cabinet stomatologic, care vor oferi servicii autorizate în zonele în care nu ajung medicii.

Serviciul este oferit începând cu luna februarie de către Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu, înființată în anul 2009 de către Arhiepiscopia Ortodoxă Română Sibiu.

Potrivit preotului Adrian Roman, președintele Asociației, Serviciul ambulanțier a fost creat pentru a veni în sprijinul persoanelor sărace și greu deplasabile pentru transportul lor la recuperare sau tratament, la adresa de domiciliu sau la cămin în Sibiu sau în alte localități, dar și pentru buna desfășurare a activităților din cadrul Programului Socio-Medical „Sănătate pentru Sate” sau cel al campaniei „Donează Sânge, salvează o viață” etc.

ambulanta arhiepiscopia sibiu 2

„Serviciul ambulanțier a fost autorizat și ca dispecerat în luna decembrie 2019 și a primit avizul Direcției Sănătate Publică în cursul aceleași luni. Cu această ambulanță, pe perioada iernii, se dorește distribuirea de îmbrăcăminte sau ceai cald persoanelor fără adăpost din oraș. Totodată pe perioada caniculei, se vor organiza, în spații publice intens circulate, puncte de revitalizare. Asociația are ca misiune asistarea persoanelor care traversează momente dificile ale vieții, pentru dezvoltarea abilităților personale, de a face față creativ și eficace problemelor, mobilizarea resurselor comunității pentru sprijinul celor aflați în dificultate, participarea la inițierea, dezvoltarea și aplicarea măsurilor de politică socială în domeniu, participare activă la viața socială”, ne-a explicat preotul Adrian Roman.

Potrivit reprezentanților Arhiepiscopiei Ortodoxe a Sibiului, Serviciul ambulanțier va fi complementar cu alte programe derulate de Biserică în domeniul sănătății. Spre exemplu Programul Socio-Medical ”Sănătate pentru Sate”, în cadrul căruia se asigură asistență medicală gratuită persoanelor care locuiesc în zone defavorizate de pe raza eparhiei. Persoanele beneficiare ale acestui program provin din localități în care nu sunt furnizate servicii medicale, adică nu există medic de familie, sau nu sunt asigurate de CNAS, ambulanța fiind în acest caz de un real folos.

Precizăm că programul respectiv s-a derulat în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică Sibiu, Facultatea de Medicină Sibiu, Centrul Mobil „Legend Optic” Sibiu, Policlinica „Polisano”, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, Spitalul Militar Sibiu, Organizația Studenților Dentiști Sibiu și Societatea de Cruce Roșie Sibiu. Numărul total de beneficiari în cadrul acestui Program Socio-medical este de 2.325 persoane, dintre care 300 în anul 2019.

„Sănătate pentru sate” „Sănătate pentru sate”

De asemenea, Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu a autorizat, prin colaborarea cu un medic stomatolog, și un Cabinet stomatologic al cărei activitate a debutat în acest an, luna ianuarie 2020. Părintele Adrian Roman ne-a spus că acesta este destinat cu prioritate copiilor și profilaxiei dentare tot pentru cei mici. „Ziua de joi este prestabilită cazurilor sociale. Copiii și beneficiarii cabinetului vor întâlni aici un medic și un personal dedicat. Cei cu certificat de handicap din familiile din județ și nu numai sau cei instituționalizați vor putea folosi tot serviciul nostru ambulanțier. Spațiul a fost pus la dispoziție de Arhiepiscopia Sibiului, medicul cu care colaborăm investind împreună cu asociația noastră în cele necesare funcționării cabinetului. Mulțumim pe această cale și sponsorilor noștri și tuturor celor implicați în demersul nostru”, a spus pr. Roman.

cabinet stomatologic

cabinet stomatologic 2

Menționăm că Asociația face parte din Federația Filantropia a Patriarhiei Române, în cadrul acesteia participând și la proiecte precum Proiectul „Politici Publice alternative în Domeniul Sănătății”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

sibianca

Acum 4 ani

Un lucru foarte bun. Dar intreb de ce statul nu pune la dispozitie consultatii pentru copii prin casa de sanate gratuit,indiferent de statutul social, de ce copii sunt vitregiti de acest privilegiu. Degeaba se tot face reclame la pasta de binti si cum sa ne intretinem dantura daca copii nostri nu au dreptul la aceste consultatii gratuit. Aici trebie sa se puna un accent mai mare pentru copii nostri.
Raspunde

Soimarul

Acum 4 ani

Ce gratuitati vreti ,nu vedeti ca actualul ministru al sanatatii trage banii din sistem pentru privati?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cornelia Achim

Acum 4 ani

Inca o sotie de preot care a primit un post caldut si venituri singure de la stat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus