Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății, reținută de procurorii DNA pentru 24 de ore

Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății, reținută de procurorii DNA pentru 24 de ore

Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății, a fost reținută pentru 24 de ore, în această dimineață, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată. Reținerea acesteia a fost dispusă de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie începând cu data de 29 februarie 2020 și urmează să fie prezentată Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.  Sorina Pintea este anchetată de procurorii DNA într-un dosar de achiziții publice la Spitalul Județean din Baia Mare, în urma unui flagrant.

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății în cabinetul Dăncilă, a fost reținută sâmbătă dimineață, de DNA, potrivit Agerpres. Ea urmează să fie prezentată Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. A fost acuzată că a primit sumele de 10.000 de euro și 120.000 de lei de la o firmă pentru încheierea unui contract de achiziție publică, bani ce nu i se cuveneau. În acest moment, Sorinei Pintea ocupă funcția de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, judeţul Maramureş, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată. „În perioada decembrie 2019 - 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menţionată mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 de lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect "proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente", încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială. Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu ca manager şi ordonator de credite", se arată în ordonanţa procurorilor, citată de Agerpres.

De asemenea, într-un comunicat al DNA se arată că: „Inculpatei i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. La data de 29 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina urmează să fie prezentată Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie".

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

3 comentarii

Republica Teleormăneană România

Acum 4 ani

Another one bites the dust! 10 de ani muncă silnică la lopată la șantierul autostrăzii și o iertăm!
Raspunde

zzz

Acum 4 ani

bogdan, vezi ca aveti din nou sezatoare pe scari la DNA, acum ai si ceva timp liber...
Raspunde

sibianul realist

Acum 4 ani

A inceput vanatoarea de vrajitoare! PNL? Uneori vulturii zboara mai jos decat gainile...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus