Marţi,
27.09.2022
Innorat
Acum
13°C

FITS începe să tușească de la coronavirus

FITS începe să tușească de la coronavirus

Deși mai este suficient timp până debut, ediția din acest an a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu începe să aibă de suferit din cauza coronavirsului.

Președintele FITS, Constantin Chiriac, face apel la calm, însă realitatea internațională obligă organizatorii să opereze primele modificări în programul deja anunțat. O parte din evenimentele și spectacolele stabilite împreună cu partenerii din Italia și China au fost reprogramate.

„Este un moment dificil în existența noastră, a tuturor, răspândirea acestui virus. Ne alăturăm demersului autorităților din conducerea statului, care au făcut apel la calm și rațiune și vă asigurăm că acest subiect este pentru noi o preocupare pe care o abordăm cu cea mai mare responsabilitate și ne îngrijim de ceea ce înseamnă siguranța noastră, a tuturor celor care vor participa la festival în luna iunie.  Mai este mult până când va începe festivalul, dar ne-am propus să abordăm acest subiect în diferite etape de analiză. Fără a face un eveniment de presă, am considerat oportun împreună cu partenerii noștri din Italia, să reprogramăm pentru luna octombrie, un workshop pe care ar fi trebuit să îl organizăm în luna martie. În același timp, avem un dialog foarte bun cu partenerii din China și, de comun acord, am decis reprogramarea atât a prezenței noastre în Shanghai cât și a prezenței lor în festival, pentru anul 2021. Suntem în discuții cu toți partenerii noștri din zone afectate de răspândirea acestui virus și vă asigurăm că vom face tot ce este necesar pentru ca ediția din acest an a festivalului să se desfășoare în condiții de siguranță pentru toți cei care ne vor fi alături: artiști, tehnicieni, public”, a declarat pentru Turnul Sfatului, Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național Radu Stanca și președinte al Festivalului Internațional de Teatru din Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

daniel

Acum 2 ani

festivalul cosmic in pericol? oare vor rămâne bani la buget? nuuu daca s-au plătit în avans onorariile
Raspunde

Marcu

Acum 2 ani

Poate e vremea sa se mai faca o pauza. Sunt sigur ca buzunarele sunt pline ochi deja, un an lipsa nu le poate dauna atat de mult...
Raspunde

Return of investment

Acum 2 ani

Oh, nu, si cum mai aduce catralioane la bugetul orasului?! Suntem in pericol?
Raspunde

Warren Buffet

Acum 2 ani

O veste foarte proasta pentru Bugetul Sibiului si poate chiar pentru economia romaneasca. Inchiderea festivalului aduce pierderi de zeci de milioane de euro iar indirect poate sute de milioane de euro. Bursa va cadea, iar Sibiul ca redeveni un oras prafuit si provincial. Propun ca d-ul Chiriac sa primeasca mai mullti bani pentru teatru si festival iar in Zona Campsor sa construim nu Aquaparkc ci un Colloseum in marime naturala pentru spectacolele originale si sofisticate ale teatrului sibian. Dupa calculele mele in cativa nai ne vom recupera investitia numai din publicitate .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus