Marţi,
04.10.2022
Parțial Noros
Acum
8°C

Excursie gratuită la Londra pentru studenți ULBS. O absolventă acoperă costurile

Excursie gratuită la Londra pentru studenți ULBS. O absolventă acoperă costurile

O fostă studentă a Facultății de Jurnalism a ULBS, care în prezent trăiește în Londra și lucrează în domeniul resurselor umane și recrutării, a desfășurat gratis pentru studenții de la Jurnalism și Comunicare patru seminarii pe teme de comunicare interculturală, tehnici de persuasiune și manipulare, voluntariat și media digitale. La finalul întâlnirilor s-au ales doi câștigători care vor profita de un weekend la Londra.

Pentru a-și arăta recunoștința față de facultatea pe care a absolvit-o, Ioana Balteș-Adewoyin a decis să țină cele patru workshop-uri fără finanțare din partea universității, toate costurile fiind acoperite de aceasta. Proiectul „Te instig” a avut scopul de a îi încuraja pe studenți să își facă vocea auzită, de a le arăta că sunt la vârsta la care pot schimba orice.

„Când am venit prima dată și am văzut că studenții sunt destul de retrași, am crezut că o să fie greu, dar au început să se dezvăluie, să interacționeze și să mă lase să îi cunosc. Am cunoscut o generație cu mult potențial”, a spus Ioana.

Seminariile au constat în prezentări, discuții și dezbateri în care Ioana i-a instigat pe studenți să  își exprime ideile liber, să lucreze în echipă sau să își imagineze cum ar acționa într-o situație care i-ar putea scoate din zona de confort.

După terminarea workshop-urilor, participanții au avut de pregătit un proiect cu o temă la alegere pe care l-au prezentat în fața studenților și a juriului din care au făcut parte coordonatoarea proiectului, conferențiar Minodora Sălcudean, lector Adina Pintea, lector Raluca Stanciu și asistent universitar Ioana Ciocan.

Câștigătorii aleși au fost Alberto Duhomnicu și Alexandra Popescu, studenți în anul I, la Jurnalism.

„Pentru mine proiectul a însemnat o provocare pe care sincer am acceptat-o cu teamă. Încă de la prima întâlnire, Ioana mi-a cucerit inima și mi-a deschis mintea. Temele abordate au fost interesante, pline de sentimente și cu ajutorul cărora am reușit să evoluăm. La sfârșitul proiectului am observat că atât eu cât și colegii mei, am reușit să ne dezvoltăm, să ne cunoaștem mai bine și să înțelegem că putem face multe lucruri prin forțele proprii. Am înțeles că avem o voce care poate schimba lumea, iar un prim pas pentru asta ar fi să ne schimbăm gândirea negativă și să înțelegem că putem să ne învingem temerile”, a declarat Alexandra.

Ioana se gândește ca pe viitor să revină la Sibiu cu alte proiecte care să implice studenții.

WhatsApp Image 2020-03-06 at 17.09.47

Articol de Adina Torop și Magdalena Ceaușescu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

carcotasul de serviciu

Acum 2 ani

Acum si-a gasit cand a aparut coronavirusul?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus