Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va planta circa 19 milioane de puieți forestieri în campania de împăduriri de primăvară

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va planta circa 19 milioane de puieți forestieri în campania de împăduriri de primăvară

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va planta aproape 19 milioane de puieți forestieri în cursul campaniei de împăduriri de primăvară, în fondul forestier de stat administrat, regenerând 8.998 de hectare, adică 71,8% din programul anual de regenerare a pădurilor de stat.

Campania de împăduriri de primăvară se desfășoară în cadrul proiectului ”O pădure cât o țară” inițiat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și derulat sub înaltul patronaj al Președinției României.

Din cele 8.998 de hectare, 6.054 hectare vor fi regenerate natural, iar 2.944 hectare prin regenerări artificiale.

Cele mai mari suprafețe de fond forestier regenerate natural se află în zonele de deal și munte și se regăsesc pe raza direcțiilor Silvice Suceava, cu 860 hectare, Caraș – Severin, cu 567 hectare, Neamț, cu 430 hectare, Vaslui, cu 409 hectare, și Maramureș, cu 389 hectare.

Direcția Silvică Suceava va regenera artificial 990 hectare fond forestier, urmată de direcțiile silvice Maramureș, cu 235 hectare, Cluj, cu 201 hectare, Sibiu, cu 148 hectare, și Neamț, cu 145 hectare.

Programul anual de regenerare a fondului forestier de stat administrat de Romsilva prevede, în cele două campanii de împăduriri, de primăvară și de toamnă, regenerarea a 12.531 de hectare, din care 8.073 prin regenerări naturale și 4.458 prin regenerări artificiale. În cele două campanii vor fi plantați peste 28 de milioane puieți forestieri, cu o investiție de 199,2 milioane lei.

Harta interactivă a tuturor șantierelor de împăduriri din fondul forestier de stat administrat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva poate fi consultată la următoarea adresă de internet: https://bit.ly/3cyWeIs

În ultimii șapte ani, Romsilva a regenerat 111.554 hectare fond forestier de stat și a plantat, în acest interval, peste 200 milioane de puieți forestieri.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare fond forestier proprietatea publică a statului, aproximativ 48% din totalul pădurilor la nivel național.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

Padurea Invizibila

Acum 4 ani

Sa aiba ce taia baietii cu gaterele montate prin Sadu, Raul Sadului sau Gura Raului. Nimic despre astea ?... sau sunt prieteni ai fabricii de omorat paduri, din Sebes ?
Raspunde

hop

Acum 4 ani

citi ani le trebuie ?pina cind vor fi maturi???
Raspunde

Eu

Acum 4 ani

"Din cele 8.998 de hectare, 6.054 hectare vor fi regenerate natural, iar 2.944 hectare prin regenerări artificiale." NU SUNT SILVICULTOR, dar din cultura generala stiu ca regenerarea naturala inseamna de fapt taieri de arbori, prin care se permite arborilor care raman sa se dezvolte mai mult. Practic se fac niste goluri in padure, golurile sunt marginite de copaci maturi care isi lasa in mod natural samanta in golurile respective. Din acest motiv se numeste reg. naturala. Deci, cam putin, zic eu.
Raspunde

mihai

Acum 4 ani

haha. Astia planteaza pentru ca pe urma sa-si cheme prietenii de la schweighofer sa rada tot? Ce filme cu prosti! Daca exista o harta interactivă a tuturor șantierelor de împăduriri, cand ne va arata romsilva si o harta interactivă a tuturor șantierelor de despăduriri? Cred ca ar fi interesanta o astfel de harta.
Raspunde

Liviu

Acum 4 ani

Ar fi foarte bine sa nu mai priviti padurea ca o corporatie aducatoare de profit si sa nu mai eliberati atitea licente de exploatare pentru multimea de furnizori mioritici care se prezinta la licitatii. Sa nu mai taiati padurea pentru prelucratorii alohtoni . Protejati acest aur pentru ca aduce mai mult profit sanatatii prin agrement.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus