Luni,
20.09.2021
Ploi Scurte
Acum
10°C

Solicitările sibienilor, în ultimele zile – febră, infecții respiratorii, viroze

Solicitările sibienilor, în ultimele zile – febră, infecții respiratorii, viroze

Salvatorii sibieni, din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență și a Serviciului de Ambulanță, au intervenit în ultimele zile la peste o sută de cazuri medicale. Dintre acestea, câteva solicitări au inclus febră, afecțiuni pulmonare și viroze.

În 13 -15 martie, echipajele Ambulanței Sibiu au intervenit la 201 solicitări. Dintre acestea, 16 au fost de grad I, respectiv cazuri grave – cazuri cardiace sau accidente – iar alte 158 au fost de gradul II – cazuri ușoare, colici renale, biliare.

Pe grupe de afecțiuni, Genu Scridon, purtător de cuvânt al Ambulanței Sibiu, spune că intervențiile ar putea fi încadrate astfel: 17 solicitări pentru febră, 25 cazuri de psihiatrie, patru agresiuni, 32 diferite afecțiuni, 16 afecțiuni pulmonare și zece viroze.

„Numărul solicitărilor se menține în aceeași notă, dar am observat că oamenii chiar dacă sună la ambulanță nu prea vor sa meargă la spital. Doresc să li se facă tratament la domiciliu, însă cei care au febră sunt transportați obligatoriu la spital”, explică reprezentanții ambulanței.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Sibiu au intervenit, în acest sfârșit de săptămână, pentru acordarea primului-ajutor calificat unui număr de 76 cazuri medicale, transmite sublocotenent Alina Voina, purtător de cuvânt al ISU Sibiu. Alte 39 persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD din cadrul serviciilor voluntare pentru situații de urgență ale localităţilor Copşa Mică, Dumbrăveni şi Ocna Sibiului.

De asemenea, în această perioadă, salvatorii sibieni au intervenit pentru localizarea și lichidarea a șase incendii, dintre care trei incendii manifestate la vegetația uscată și resturi vegetale în localitățile Bîrghiș, Aciliu și Chirpăr.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus