Luni,
26.09.2022
Ploi Scurte
Acum
12°C

Jumătate din angajații Aeroportului Internațional Sibiu intră în șomaj tehnic

Jumătate din angajații Aeroportului Internațional Sibiu intră în șomaj tehnic

Aeroportul Sibiu a anunțat astăzi că 54 de angajați vor intra în șomaj tehnic în următoarea perioadă. Decizia a fost luată în urma scăderii numărului de pasageri cu peste 50% în ultima săptămână și a faptului că această scădere se va accentua în următoarele zile.

Conducerea executivă a Aeroportului Internațional Sibiu (AIS) împreună cu Reprezentanții Sindicatului Liber Independent al AIS și cu Reprezentanții Salariaților AIS au stabilit de comun acord o serie de măsuri privind protecția angajaților și a locurilor de muncă ale acestora cât și reducerea efectelor economice în perioada următoare. „Măsurile agreate de către părțile implicate sunt menite să asigure salariaților garanția păstrării locului de muncă în situația actuală și asigurarea unui venit, respectiv șomaj tehnic cu plata unei indemnizații de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, explică reprezentanții aeroportului”, transmit reprezentanții aeroportului.

Așadar, pe perioada în care companiile aeriene operează în continuare curse regulate pe Aeroportul Internațional Sibiu 54 salariați vor intra în șomaj tehnic cel puțin pe perioada menținerii stării de urgență. În momentul suspendării tuturor curselor comerciale regulate pe Aeroportul Internațional Sibiu numărul salariaților în șomaj tehnic va ajunge la 71, dintr-un total de 115 angajați. Măsura va intra în vigoare începând cu 23 martie.

„Dorim să depășim acest moment cu același număr de angajați pentru că ne considerăm o mare familie și așa sperăm că vom rămâne. Nu vrem să renunțăm la niciun coleg pentru că împreună am ajuns până aici”, arată sursa citată.

Salariații aeroportului care vor asigura permanența vor beneficia de drepturile prevăzute în contractele de muncă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

TopCarRentals

Acum 2 ani

Este o perioda foarte dificila si pentru fimele de inchirieri auto din interiorul aeroportului si nu numai. Numarul clientilor in piata de rent a car a scazut cu peste 95%. Statul ar trebui sa includa masuri si pentru acest domeniu. Sa trecem impreuna cu bine peste aceasta perioada de recesiune!
Raspunde

Diablo, regele infernului

Acum 2 ani

Acest domeniu și multe altele. Din păcate, statul era în căcat financiar și înainte, deci oricum nu-și permite să dea bani oamenilor pt situația de criză. Mersi, politicieni pe care-i avem de 30 de ani care ne dau iluzia schimbării.
Raspunde

ais

Acum 2 ani

DAR PÂNĂ NE DAU PE NOI ÎN ȘOMAJ, DE CE NU TAIE PRIMA DATĂ DIN NUMĂRUL DIRECTORILOR. UNDE ATI MAI VAZUT 5 DIRECTORI LA 70 DE ANGAJATI. ALOOOO, DOAMNNA CAMPEAN SE AUDE.....
Raspunde

CIPI

Acum 2 ani

asa este, ei nu fac nimic, au dat seviciile de handling, dar ei si-au pastrat posturile. DIRECTORI incapabili care se baricadează prin birouri si asteapta sfarsitul lunii sa ia banii. RUSINE
Raspunde

TopCarRentals

Acum 2 ani

Masuri care se pot lua si ar fi de foarte mare ajutor pentru IMM-uri sunt ingetarea ratelor la credite si leasinguri, cum au facut si alte state. Sunt foart multe companii care au achizitionate in leasing utilaje industriale si masini. Nu va salva complet situatia, pentru ca exista si alte cheltuieli, dar aceasta masura mi se pare impetuos necesara. Vom avea cu totii de suferit din aceasta recesiune, dar important este sa nu se inchida multe afaceri. Spun asta in conditiile in care 60% din PIB (+/-) este furnizat de IMM-uri. Sper ca populatia sa fie constienta si sa respecte masurile recomandate si impuse pentu a incheia cat mai repede acest episod. De asemenea am incredere ca se va gasi medicamentatia impotriva acestei viroze.
Raspunde

Bzzz

Acum 2 ani

Pentru CIPI și sus - ar fi fost mai bine sa rămâneți fara loc de muncă așa cum s a întâmplat și se v a mai întâmplă în următoarea perioadă ? O să stați acasă și o să fiți plătiți cu 75% . Ce nu e bine ??? Tipic romanesc ... Și când îți face cineva bine tot nu ești mulțumit . Tot romanul se vrea șef ...
Raspunde

Santa klaus

Acum 2 ani

Criza lovește Sibiul SI mai ales zona industriala
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus