Luni,
26.09.2022
Parțial Noros
Acum
22°C

O statistică cerută de MEN arată că peste 3.800 de elevi din județul Sibiu nu-și pot continua cursurile online

O statistică cerută de MEN arată că peste 3.800 de elevi din județul Sibiu nu-și pot continua cursurile online

Peste 3.800 de elevi din județul Sibiu nu-și pot continua cursurile online, de acasă, din cauza lipsei tehnologiei sau pentru că nu au acces la internet, potrivit informațiilor trimise de reprezentanții Inspectoratului Școlar Sibiu. Situația a fost întocmită în urma unei solicitări a Ministerului Educației. Pe de altă parte, mulți dintre dascăli sunt școliți pentru a putea folosi platforme în relaționarea cu elevii. Această continuitate a cursurilor online este doar pentru a menține ritmul elevilor. Nu sunt activități obligatorii și, conform legii, elevii nu vor fi notați online. În momentul în care cursurile vor fi reluate, materia va trebui recuperată de toți elevii, iar notările se vor face în unitățile de învățământ, în clase, după cum transmit reprezentanții IȘJ Sibiu.

Reprezentanții IȘJ Sibiu anunță că 3.818 de elevi din județul Sibiu, aflați în 154 de clase nu-și pot continua cursurile online. Motivele principale sunt lipsa conexiunii la internet sau lipsa aparatelor de tehnologie care să le permită continuarea lecțiilor. Majoritatea acestor elevi se află în mediul rural. „Ministerul Educației se preocupă să vadă care este situația, unde se poate ajunge în mediul online și unde nu. În acest context am făcut o situație cu școlile și clasele unde elevii nu pot folosi tehnologia. Situația merge la minister și de acolo se va încerca ca, în viitorul apropiat, să se ia noi măsuri pentru ca materiale educaționale să ajungă cumva și la acești copii. Se ia în vedere mărirea programul la Teleșcoală și se ia în calcul și realizarea unui sistem gen Netflix. Adică un canal educațional unde să nu aștepte terminarea programului pentru clasa a VIII-a, ca să înceapă cel de a XII-a, ci fiecare să-și poată accesa clasa și programul de care are nevoie. Sunt foarte mulți oameni care lucrează la o mulțime de platforme. Pe județul Sibiu, de exemplu, Casa Corpului Didactic are înscriși deja 700 de oameni și a stopat înscrierile, pentru că nu mai fac față, pentru webinarii în folosirea platformelor educaționale. Interesul este foarte mare să se lucreze în sistem online”, spune prof. Alexandru Dumbravă, Inspector școlar general.

Platforme și programe cu ajutorul cărora se poate lucra de acasă cu elevii

Prof. Alexandru Dumbravă a numit și o  serie de platforme și programe cu care se lucrează deja în județul Sibiu. Printre acestea se numără atelierul pentru utilizarea platformelor de învățare la distanță al Casei Corpului Didactic , platforma Școala pe Net, platforma Google Classroom, Biblioteca Mondială Digitală pe Internet, deschisă de UNESCO sau webinarii gratuite pe internet.

Totodată, Ministerul Educației a demarat astăzi, 19 martie, prin intermediul proiectului CRED un program de instruiri online dedicate profesorilor. Obiectivul acestora este de a sprijini cadrele didactice în vederea utilizării eficiente a instrumentelor și aplicațiilor educaționale utile activității instructiv-educative de la distanță. Astfel, în 20 martie, de la ora 11.00 vor fi lecții de utilizare Google Meet, în 23 martie, de la ora 11.00 de utilizare Zoom, 24 martie, ora 11.00 de utilizare Livresq, iar în 25 martie, ora 11.00 vor fi lecții de utilizare Google Classroom.

Reprezentanții ministerului transmit că instrucțiunile de accesare a atelierelor online CRED vor fi publicate pe site-ul proiectului CRED, www.educred.ro (instrucțiuni atelier, 19 martie 2020, Utilizarea Teams/Office365: https://www.educred.ro/…/webinar-deschis-cadrelor-didactic…/), pe pagina de facebook a proiectului CRED, precum și pe pagina de FB dedicată evenimentului online.

În final, reprezentanții IȘJ țin să reamintească faptul că această continuitate a cursurilor este doar pentru a menține ritmul elevilor. Nu sunt activități obligatorii și, conform legii, elevii nu vor fi notați online. În momentul în care cursurile vor fi reluate, materia va trebui recuperată de toți elevii, iar notările se vor face în unitățile de învățământ, în clase.

Mai jos aveți tabelul unităților de învățământ unde nu se pot desfășura cursuri online, precum și motivele lor

Școala (unitatea de învățământ) Număr de clase la care nu se pot desfasura cursuri online Numar de elevi la care nu se pot desfasura cursuri online Motivele pentru care nu se pot desfasura cursurile online
ŞCOALA GIMNAZIALĂ LASLEA 22 297 elevii nu au acasa conectare la internet
ŞCOALA GIMNAZIALĂ "GEORG DANIEL TEUTSCH" AGNITA 2 35 Elevi cu domiciliul în Coveș-localitate aparținătoare oraș Agnita-nu au conexiune la internet
ŞCOALA GIMNAZIALĂ BRUIU 5 76 Lipsa semnalului pentru telefonia mobila și lipsa conexiunii la internet a unui număr mare de elevi.
LICEUL TEHNOLOGIC DE INDUSTRIE ALIMENTARĂ "TEREZIANUM" SIBIU 0 150 Sunt elevi (cam un sfert din populația școlară a liceului), în cea mare parte din mediul rural, aproape toți din medii dezavantajate, cu venituri foarte mici, care nu au acces la Internet. De asemenea, sunt sate care nu sunt conectate la Internet, prin cablu, sau unde nu e semnal ! Elevii sunt aproape  în totalitate  cuprinși în învățământul profesional.
ŞCOALA GIMNAZIALĂ TILIŞCA 0 34 nu au fie internet, fie calculator, fie telefon
ŞCOALA GIMNAZIALĂ CHIRPĂR 9 154 lipsa tehnologiei si a internetului in unele zone ale comunei
ŞCOALA GIMNAZIALĂ "GEORGE POPA" MEDIAŞ 2 39 Elevii nu au smartphone, tableta, PC, etc.
LICEUL "TIMOTEI CIPARIU" DUMBRĂVENI 6 147 Nu au conexiune la internet si nu au calculatoare.
ŞCOALA GIMNAZIALĂ BRĂDENI 9 200 lipsa dotare elevi cu aparatura si internet , lipsa platforma
ŞCOALA GIMNAZIALĂ BAZNA 0 207 Lipsa internet, lipsa mijloace IT, lipsa interes din partea elevilor
ŞCOALA GIMNAZIALĂ AXENTE SEVER 0 74 lipsa mijloacelor de comunicare(internet, telefoane, calculatoare,etc), lipsa de supraveghere(copii lasati in grija bunicilor sau a rudelor de catre parintii plecati la munca in strainatate su in tara) si chiar elevi care nu doresc(cateva cazuri)
LICEUL TEORETIC "ONISIFOR GHIBU" SIBIU 0 0  nu este cazul
ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 10 SIBIU 0 17 elevii provin din familii defavorizate si nu acces la internet.
CENTRUL ȘCOLAR DE EDUCAȚIE INCLUZIVĂ NR. 2 SIBIU 0 8  Parintii nu au  telefoane performante, nu sunt conectati pe whatsApp. Comunicarea se face prin mesaje SMS.
ŞCOALA GIMNAZIALĂ BLĂJEL 10 130 Elevii nu dispun de mijloace de comunicare on-line (computere, tablete, smatphone)
ŞCOALA GIMNAZIALĂ APOLDU DE JOS 6 78 Lipsă internet și lipsă laptopuri
ŞCOALA GIMNAZIALĂ ŞURA MICĂ 0 27 Elevii provin din familii care nu au acces la internet(Rusciori).Cu acesti elevi se tine legatura prin SMS si telefonic.
ŞCOALA GIMNAZIALĂ "IOAN BAN - DASCĂLU" POIANA SIBIULUI 0 36 Lipsa mijloace comunicare. Provin din familii nevoiase si nu au acces la internet , telefon, laptop. Sunt din diferite clase
LICEUL TEHNOLOGIC "ILIE MĂCELARIU" MIERCUREA SIBIULUI 0 30 Sunt elevi din unele clase ale structurilor Apoldu de Sus si Dobarca si din invatamantul profesional. Nu au telefon/calculator, nu au conexiune la internet, parinti dezinteresati la clasele de inv. Primar. Mentionez ca nr total al elevilor din scoala este 638
ŞCOALA GIMNAZIALĂ MIHĂILENI 0 98 Lipsa de tehnologie , lipsa internetului , a semnalelor la mobil,
ŞCOALA GIMNAZIALĂ "MARȚIAN NEGREA" VALEA VIILOR 0 13 Nu dispun de internet, nu au calculatoare, părinții lor nu se descurcă cu aplicațiile pe telefon.
COLEGIUL TEHNIC "AUGUST TREBONIU LAURIAN" AGNITA 0 56 Elevii nu au internet sau telefon. Provin din mediul rural sau din familii cu situații financiare precare
ŞCOALA GIMNAZIALĂ "VIOREL CUCU PALTIN" ARPAȘU DE JOS 13 215 Datorită faptului că nu toți elevii școlilor noastre  dispun de calculatoare/laptop-uri/internet/telefoane! Pe grupurile de WhatsApp sunt numerele de telefon ale părinților în special la clasele primare , iar părinții sunt la serviciu!!! Se fac doar recapitulări și consolidări! Puțini sunt cei care reușesc să facă predare online!
ŞCOALA GIMNAZIALĂ BÂRGHIŞ 14 227 Nu au aces la internet / curent electric.
LICEUL TEHNOLOGIC "NICOLAE TECLU" COPȘA MICĂ 0 183 Lipsa conexiune la internet si/sau telefon, calculator
ŞCOALA GIMNAZIALĂ AVRIG 0 167 Fara acces la internet, fara gadgeturi
ŞCOALA GIMNAZIALĂ JINA 0 150 În unele clase există elevi cu care nu se pot desfășura cursuri online deoarece aceștia nu au conexiune la internet
LICEUL TEHNOLOGIC CISNĂDIE 2 31 Deoarece  nu au tehnologia necesara pentru studiul online dar au primit material pentru studiu individual  si tinandu-se legatura cu parintii.
ŞCOALA GIMNAZIALĂ LOAMNEŞ 0 11 La Scoala Primara Armeni, 11 elevi nu au acces la internet
LICEUL TEHNOLOGIC CISNĂDIE 2 31 Deoarece sunt in ciclul primar ,elevii nu au tehnologia necesara pentru stundiu  online dar li s-a dat de lucru individual
ŞCOALA GIMNAZIALĂ "IOAN MORARU" DÂRLOS 13 180 lipsa mijloace de comunicare, materiale, internet, lipsa interes (elevi proveniti din fam. cu mai multi copii si stare materiala precara)
ŞCOALA GIMNAZIALĂ ŞEICA MARE 10 40 Elevii din Metiș (2), Răvășel (1), Ștenea (4), Boarta (2), Buia (11) sunt din familii cu situație  materială precară, fără acces la internet, toți sunt din ciclul primar, pentru care televiziunea nu are programate lecții până la acest moment. Zona Metiș, Răvășel, Ștenea sunt zone cu semnal slab de telefonie.
CENTRUL ȘCOLAR DE EDUCAȚIE INCLUZIVĂ TURNU ROȘU 0 29 Nu au telefoane, nu au net, etc.
ŞCOALA GIMNAZIALĂ HOGHILAG 0 30 Unii elevi nu au acces la PC sau la servicii de internet
CENTRUL ȘCOLAR DE EDUCAȚIE INCLUZIVĂ NR. 1 SIBIU 0 27 elevi cu dizabilitati severe, parinti care nu dispun de conexiune la internet, elevi institutionalizati
ŞCOALA GIMNAZIALĂ BRATEIU 0 125 Elevii nu au acces la internet si nu dispun de calculatoare, tablete, telefoane
ŞCOALA GIMNAZIALĂ "CORNELIU PĂCURARIU" MICĂSASA 5 85 lipsa accesului la internet, lipsa educatiei de lucru pe platforme
ŞCOALA GIMNAZIALĂ "ILIE MICU" LUDOŞ 4 59 Cadrele didactice si elevii nu dispun de mijloacele tehnice necesare.
ŞCOALA GIMNAZIALĂ "STEPHAN LUDWIG ROTH" MOŞNA 20 322 Nu exista aparatura necesara
154 3818
Foto arhivă

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

7 comentarii

realistul

Acum 2 ani

Pe viitor sa se implementeze un program scoala online la care sa aiba acces toata lumea si sa se instruiasca si profesorii. Nimeni nu s-a nascut invatat!
Raspunde

UnDacLiber

Acum 2 ani

:)))))) Da, cu sistem bazat doar pe fise si teste grila ca la Spiru Haret, ca sa ajungem "pe viitor" o tara de imbecili cu diploma, care posteaza nulitati pe internet! Ca pe net, tot mecanicul auto si instilatorul e om de stiinta cu idei marete!
Raspunde

motanul garfield

Acum 2 ani

Iar cei care pot nu vreau!
Raspunde

UnDacLiber

Acum 2 ani

N-ar fi fost mai simplu, ptr neuronul ala al dvs., sa spuneti: "Iar cei care POATE, nu VREA!" Pisi, pentru un copil de 10 ani e criminal sa il tii cu ochii pironiti intr-un punct fix timp de 3 ore. Asta, asa, o chestie lejera, de care o auzit orice simplist. Dar zi-mi cum ii tii 3 ore la lectii, in fata unui ecran, pe copiii cu ADHD? Ca nici un copil normal nu o sa stea ATENT 3 ore la lectii, "belind" ochii in monitor (asta in cazul in care parintele nu e si el retardat mintal si il pune sa urmareasca lectiile online pe telefon, sau tableta). Si oricum, la ce cadre didactice avem (alea forma(ta)te la Spiru Haret, care in afara de de "fise" nu stiu altceva), e o binecuvantare pentru copii ca se mai rup de penitenciarele cumunist-securiste in care s-or transformat clasele scolare (unde copilul e pedepsit pentru greselile colegilor, unde copilul e umilit de cadrul didactic de tipul "fisa", unde copilul e amenintat permanent de cadrul didactic tip "fisa", unde cadrul didactic tip "fisa" face la clasa 10% iar parintele face la teme celelalte 90%, unde singura arma a cadrului didactic tip "fisa" e razbunarea) - da, frustrarea mea e mare, asa-i. Situatia asta, poate fi un prilej bun pentru noi toti, sa mai punem mana si pe o carte, sa ne imbogatim cunostintele si cultura generala si sa ne readucem aminte, prin intermediul unei lecturi placute, de formele de conjugare ale verbului "a vrea".
Raspunde

Andu

Acum 2 ani

Avand in vedere ca este o situatie neprevazuta, poate ca nu ar strica sa fie si acesti copii ceva mai liberi o perioada.. Sa te apuci acum sa faca cursuri online, cu ochii in calculatoare si panica sa primeaca materiale si cursuri si teme.. de frica sa nu piarda ceva din stufoasa programa.. sa fim seriosi, sa mai reduca din lectii, teme, ca vor sa stie "n-spe" mii de lucruri de parca trebuie sa iasa de pe bancile scolilor Enstein. Si apoi uita tot dupa nici cativa ani, fiind prea multe informatii, prea fara cap facute si fara practica..
Raspunde

UnDacLiber

Acum 2 ani

E o oportunitate excelenta acum pentru ca nulitatile din inspectoratele scolare si de pe la minister mai abereze un pic, prefacandu-se ca isi justifica activitatea si postul. Politruci mononeuronali peste tot!
Raspunde

Delia

Acum 2 ani

Se va incerca, ca...... Cacofonie
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus