Joi,
25.04.2024
Innorat
Acum
7°C

CJ Sibiu alocă două milioane de lei pentru pregătirea Spitalului județean împotriva noului coronavirus

CJ Sibiu alocă două milioane de lei pentru pregătirea Spitalului județean împotriva noului coronavirus

Conducerea Consiliului județean Sibiu anunță că la rectificarea bugetului, în contextul răspândirii noului coronavirus, vor fi alocate două milioane de lei pentru dotarea Spitalului județean. Donațiile sibienilor și ale companiilor din Sibiu tot pentru dotarea Spitalului județean au depășit, până acum, 1,3 milioane de lei.

”Pentru a întări răspunsul sistemului medical județean la starea de urgență generată de noul coronavirus, Consiliul Județean Sibiu va supune joi, votului online al consilierilor județeni, un proiect de rectificare bugetară prin care alocă suma de două milioane de lei către Spitalul Clinic Județean de Urgențe Sibiu pentru dotarea cu materiale și echipamente. Efortul financiar al autorităților este completat cu generozitate de foarte multe persoane fizice și entități private”, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean Sibiu, remis redacției Turnul Sfatului.

Efortul la care face referire autoritatea județeană a fost concretizat atât prin donații individuale – cum ar fi cea a Fundației Con-A, care a achitat o linie de testare pentru noul coronavirus, despre care Spitalul județean spune că a costat peste 400.000 de ei -, cât și prin intermediul campaniei de strângere de fonduri ”Un spital + o comunitate”, lansată de Fundația Comunității. Potrivit site-ului campaniei, până în ziua de 23 martie 2020, s-au strâns aproape un milion de lei: aproximativ 670.000 de lei de la companii și peste 256.000 de lei, de la persoane fizice. „Suntem recunoscători că mii de sibieni și sute de companii au devenit solidari pentru a limita epidemia. Mulțumesc tuturor voluntarilor, companiilor și instituțiilor care s-au implicat activ în acțiuni de combatere și limitare a efectelor COVID-19. Va fi nevoie și mai departe de implicarea fiecăruia dintre noi” este mesajul președintei Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, pentru cei care au donat, conform comunicatului remis redacției.

Tot pentru pregătiri în vederea intensificării epidemiei cu noul coronavirus, Consiliul local Sibiu a pregătit suma de 1,04 milioane de lei, pentru a asigura dotări la Spitalul de pediatrie.

Autoritățile județene anunță că sunt în faza de elaborare a unei secțiuni pe site-ul cjsibiu.ro, care să cuprindă atât fondurile direcționate către spitalul județean și utilizarea acestora, cât și informații oficiale, nevoile identificate la nivel de județ și inițiativele comunitare din Sibiu.

În altă ordine de idei, Daniela Cîmpean s-a întors de luni, 23 martie, la birou, după ce a fost în izolare la domiciliu ca urmare a contactului cu un parlamentar PNL, testat pozitiv cu noul coronavirus. „Zilele de izolare au fost, de fapt, o perioadă intensă de lucru de la distanță. Am ținut legătura zilnic cu membrii Comitetului pentru situații de urgență. Am fost , de asemenea, în permanentă comunicare cu cei din Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu și am coordonat împreuna cu ei inițiativele comunitare mobilizate în contextul acestei crize. Am pregătit o serie de măsuri care intră în aplicare din această săptămână”, mai declară Daniela Cîmpean.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Moldovan

Acum 4 ani

CE ATI FACUT PANA ACUM ??? VIRUSUL A APARUT IN CHINA DIN DECEMBRIE 2019 CAND PNL ERA LA GUVERNARE!!! SE STIA C-O SA AJUNGA SI IN ROMANIA SI SIBIU!!! DIN CAUZA INCOMPETENTILOR DE LA PNL SE IMBOLNAVESC OAMENI SI DIN PACATE MOR OAMENI!!!!ATI FOST LA GUVERNARE SI AVEATII BANII IN BUGET , ATI AVUT SI TIMP DE CE N ATI FACUT-O ??? MOR OAMENI DIN CAUZA INCOMPETENTEI VOASTRE PNL-ISTILOR !
Raspunde

Dan

Acum 4 ani

De ce nu ai alocat fonduri pt spital Campeano inainte sa se imbolnaveasca oamenii? Te au interesat doar sa te alegi iar? Stiai de criza din China, Italia si Spania de fff mult timp. Acum dupa ce suntem depasiti de situatie nu iti e rusine sa mai iesi pe strada ?
Raspunde

dan

Acum 4 ani

Dar pentru Spitalul TBC nu se aloca nimic? Sau a-ti uitat ca si acolo vor fi dusi bolnavi cu covid 19
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus